Onze bruiloft in juli (deel 2)

Proosten voor de trouwceremonie
Door: Sarina Dekker Photography

Tijd voor deel twee van onze bruiloft in juli. Het leuke van zulke blogposts vind ik dat ik over een paar jaar deze details weer kan lezen. Ik kan natuurlijk niet alles onthouden, dus zo’n blog biedt fijne uitkomsten. In deze blogpost pak ik de draad op waar ik in de eerste blogpost over onze trouwdag stopte met vertellen. Lees dan ook zeker eerst die blogpost voor je deze blogpost leest.

Onze bruidstaart (zelfgemaakt)

Wouter werkt al sinds ik hem ken als kok. Hij wilde dan ook de taart voor onze bruiloft maken. Hartstikke leuk! Een tijdje voor onze bruiloft maakte hij een proeftaart. Hier was hij niet helemaal tevreden over en namen we mee naar de housewarming van een oud-collega van mij en haar man. Die taart vond ik al top. Maar onze echte bruidstaart was toch wel een stuk mooier. Het was een chocoladetaart met jam tussen de taartlagen in. De taart smaakte zó lekker en zag er enorm prachtig uit. Iedereen vond het ook zo leuk dat Wouter zelf de taart had gemaakt. Dat hadden ze nog nooit meegemaakt op onze trouwlocatie.

Zelfgemaakte bruidstaart
Door: Sarina Dekker Photography

De borrel na de ceremonie

Na het officiële gedeelte van onze bruiloft en de taart was het tijd voor de borrel. Op tafel stonden lekker wat borrelsnacks en focaccia’s met smeersels. Bij de Action hadden we twee keer een pittenzakspel gekocht. Elk spel bestond uit een soort bord met gaten waar je een pittenzak doorheen moest gooien. Dit was echt een groot succes en alle ceremoniegasten vermaakten zich hier enorm mee. Ook dit spel kochten we een dag van tevoren. Ik heb zelfs de ochtend van onze bruiloft nog een nieuw spel moeten kopen, omdat ik per ongeluk een van de borden kapot had gemaakt. Ach, alles voor onze leuke bruiloft op die fijne dag in juli.

Tijd voor het avondeten!

Toen we onze trouwlocatie boekten, kregen we de vraag wat we wilden met het diner. Een lopend buffet? Een meergangendiner dat aan tafel werd geserveerd? Dat wilden we eigenlijk niet, want we wilden onze bruiloft zo informeel mogelijk houden. Dus we vroegen of pizza’s een optie waren. En dat waren ze gelukkig. Als avondeten kregen we pizza’s van de Green Egg en verse salades. Daar genoten we allemaal enorm van. Bovendien waren de pizza’s een zeer goede bodem voor het feest van later. Het nagerecht bestond uit schepijs van een ijscokar. Precies wat we wilden.

Spel voor op de bruiloft
Door: Sarina Dekker Photography

Op naar het feest

Met een huifkar met een tractor voor gingen we naar onze locatie waar het feest was. Dit was zo’n anderhalve kilometer verderop. Onze ceremoniegasten hadden er al een huifkarrit opzitten. Die werden namelijk van de feestlocatie naar de ceremonielocatie gebracht op de huifkar. Heel leuk! Aangekomen op de feestlocatie besloot ik mijn pumps om te ruilen met mijn sneakers. Na negen uur op hakken was ik wel toe aan platte schoenen. En toen kon het feest beginnen. De begintijd was 20.30 uur en alle gasten waren er al tussen de begintijd en 21.15 uur. We heetten iedereen welkom bij de ingang van de feestzaal. Uiteindelijk hadden we om ongeveer 21.45 uur onze openingsdans. Wouter had ik kunnen overhalen om twintig seconden met mij te schuifelen. Het was redelijk ongemakkelijk, maar wel leuk om het feest zo te openen. Onze trouwfotograaf Sarina maakte hier nog mooie foto’s van.

Friet na afloop

Iedereen heeft zich vele uren vermaakt. Met de muziek, borrelhapjes en drankjes. Net buiten de feestzaal stond een photobooth waar de gasten foto’s konden maken en iets in het gastenboek schreven. De dj draaide leuke muziek van alle tijden. Zo konden al onze feestgasten met meerdere nummers meezingen. Tegen het eind van de avond waren er niet enorm veel gasten meer over. Wat wel nog op de planning stond: friet. Die werd rond half twaalf uitgedeeld en was zeer welkom bij iedereen. Het feest eindigde om 01.00 uur, waarna de laatste gasten vertrokken en wij door mijn moeder naar huis werden gebracht.

Onze openingsdans
Door: Sarina Dekker Photography

Een fantastische dag

Wouter en ik hebben ontzettend genoten van onze bruiloft, al was het niet op elk moment even warm weer. De volgende dag lazen we alle kaarten die we hadden gekregen en pakten we de cadeautjes uit. Van de meeste mensen kregen we geld, want dit wilden we graag. Een verhuizing (we verhuisden anderhalve maand voor de bruiloft) en een bruiloft zijn nogal duur. In de avond hadden we een barbecue met de vriendengroep. Dit was blijkbaar afgesproken tijdens de borrel na onze ceremonie. Op zaterdag vertrokken we naar Frankrijk voor onze huwelijksreis. Hier genoten we heerlijk na van deze mooie dag.

4 Reacties

 1. september 23, 2022 / 7:40 am

  Die bruidstaart ziet er zó heerlijk uit! En verder klinkt alles als een geweldige dag.

 2. september 24, 2022 / 8:49 am

  Mooi om te lezen hoe jullie deze dag hebben ervaren en er echt helemaal iets van hebben gemaakt wat bij jullie past!

 3. september 29, 2022 / 10:52 pm

  Wat zagen jullie er prachtig en stralend uit op dé grote dag! En die taart – wauw! Hoe leuk ook dat je man die zelf heeft gemaakt. Ik vind het ook helemaal tof dat jullie het allemaal echt op een eigen manier hebben gevierd, inclusief pizza’s. Dat is toch wel het belangrijkste van een bruiloft: dat je het precies viert zoals jullie dat het liefst doen. En zo te horen is het echt jullie dag geweest 🙂

 4. oktober 10, 2022 / 12:43 pm

  Wat gaaf en bijzonder dat Wouter zelf jullie taart gemaakt heeft! En wat een geweldige dag hebben jullie gehad zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.