Mijn moeder maakte vroeger vaak kokosmakronen. Ze vertelde mij toen ik nog een klein meisje was al dat het heel makkelijk is om deze koeken te maken. Ik liet het bakken liever aan mijn moeder over. Vorige week bezocht een vriendin mij. Zij eet glutenvrij. Tegen mijn vriend zei ik dat ik glutenvrije koeken wilde kopen. Hij vroeg mij waarom ik niet zelf eens kokosmakronen zou maken. Die zijn namelijk ook glutenvrij. Ik pakte er een kookboek bij en gaf er mijn eigen draai aan.
Voor 14 grote kokosmakronen
Benodigdheden
– 200 gram kokosrasp
– 200 gram kristalsuiker
– eiwit van 4 eieren
– sap van een halve citroen (optioneel)
– beslagkom
– kookpan
– lepel
– oven
– bakplaat
– bakpapier
– 2 lepels of een ijsschep
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Zet een pan met water op het vuur. Dit water moet kokend zijn voor stap 4.
3. Doe de kokosrasp, de kristalsuiker, het eiwit en het citroensap in de beslagkom. Meng dit goed door elkaar, zodat het één geheel wordt.
4. Haal de pan met het kokende water van het vuur. Zet hier de beslagkom met het mengsel op. Blijf dit mengsel roeren tot het goed warm en kneedbaar is.
5. Leg een bakpapiertje op de bakplaat. Schep vervolgens met een ijsschep of twee lepels steeds een hoopje kokosmakron op de bakplaat. Zorg ervoor dat er een paar centimeter tussen elke kokosmakron zit.
6. De bakplaat leg je voor ongeveer 20 minuten in de oven. Zodra de kokosmakronen goudbruin zijn, weet je dat de koeken gaar zijn.
7. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kokosmakronen afkoelen.
Zo maak je heel makkelijk kokosmakronen. In totaal duurt het iets langer dan een halfuur voor de koeken gemaakt zijn. Heel simpel en lekkerder dan de supermarktversie.
Liefs,
Marloes
Lees hier mijn recept voor makkelijke chocolade muesli bites.
Altijd lekker, kokosmakronen! En heel eenvoudig te maken.
Auteur
Als ik wist dat het zo makkelijk was, had ik ze vast eerder al gemaakt. Heel fijn, zulke makkelijke recepten ☺️
Nooit geweten dat kokosmakronen glutenvrij zijn. Maar ze zijn heerlijk, vind ik, dus een goed idee voor als er iemand komt die geen gluten mag.
Auteur
Ik vind ze ook echt enorm lekker. Hier zijn ze helaas op, dus ik maak ze komend weekend denk ik nog eens.
O dat is inderdaad eenvoudig, ik lust ze alleen niet!
Auteur
Haha, dat is iets minder. Ik zal eens kijken welke koekjes nog meer makkelijk zijn om te maken!
Wat een supersimpel recept! En inderdaad, wat Naomi zegt: superhandig dat ze glutenvrij zijn. Ik ga ze snel een keer maken!
Auteur
Ja, heel handig! Ik wist het ook niet. Er zijn ook wel recepten die gluten aan deze koeken toevoegen, maar dat hoeft dus niet.
Wat een super fijn recept zeg en zo easy!
Auteur
Ja, hè ☺️
Bedankt voor het recept.We zijn nu met een koolhydraatarm dieet bezig.Als we mogen zondigen ,ga ik het proberen. Groetjes, Jacqueline Meijers
Auteur
Zeker het zondigen waard! 😉
Mmmmmm….. dat ga ik zeker ook eens uitproberen Marloes. Kom je ze dan bij mij proeven?
Auteur
Zeker kom ik ze bij jou proeven!
Heerlijk hè? Ik vind ze ook ideaal voo mensen die geen gluten of tarwe mogen. Perfect voor spontaan bezoek, want ze zijn zo klaar. Ik ben nu nog op zoek naar een fijne vegan variant, zodat ik echt iedereen van mijn vrienden kan bedienen.
Auteur
Zeker ideaal! Ik ben ook op zoek naar lekkere vegan koekjes die niet al te moeilijk zijn om te maken. Dan heb ik inderdaad iets voor al mijn vrienden.
Wow dit klinkt super lekker! Deze gaat op mijn to-quarantine lijstje want ik houd mega van kokosmakronen <3