Pompoensalade met geroosterde kikkererwten

Vaak weet ik niet wat ik moet koken voor het avondeten. Ik heb ook lang niet altijd zin in een pasta. Chili sin carne eet ik al minstens een keer in de week. En in een soep had ik dinsdag geen zin. Waar ik wel zin in had was pompoen.

Het was heerlijk weer, wat voor mij een teken is om een salade te eten. Dat heb ik dan ook gedaan! Op de fiets, in de zon, naar de supermarkt bedacht ik wat ik allemaal in mijn salade kon doen. Dit is uiteindelijk een lekkere salade geworden die ik vandaag als lunch nog een keer ga maken.

Ingrediënten voor twee personen:
– 400 gram pompoenblokjes
– 100 gram spinazie
– 410 gram kikkererwten (uitlekgewicht: +/- 240 gram)
– 1 komkommer
– notenmix
– citroensap

Wat ik vergeten was, maar wel lekker is:
– feta
– tomaat

De kruiden die ik gebruikte voor de kikkererwten:
– zout
– peper
– chilipoeder
– paprikapoeder

De kruiden die ik gebruikte voor de pompoenblokjes:
– zout
– oregano

Het recept:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat ondertussen het blik kikkererwten uitlekken en verspreid de kikkererwten over bakpapier. Vervolgens strooi je kruiden naar keuze over de kikkererwten. De kikkererwten laat je eerst 10 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna schep je ze een keer goed om en laat je ze nog eens 10 minuten in de oven.

2. Ondertussen kun je de komkommer en tomaten snijden en alvast in de saladekom doen. Hetzelfde geldt voor de spinazie en notenmix.

3. Als de kikkererwten uit de oven zijn, laat je deze in een bakje buiten de oven afkoelen. Vervolgens zet je de oven op 180 graden, leg je de pompoenblokjes op een bakpapier en strooi je hier nog eventueel kruiden overheen. De pompoenblokjes laat je 30 minuten in de oven bakken.

4. Zodra de pompoenblokjes klaar zijn, doe je deze in de saladekom. Sprenkel wat citroensap over de salade en voeg eventueel nog wat stukken feta aan de salade toe.

Je kunt natuurlijk ook eerst de pompoenblokjes in de oven doen (of tegelijkertijd met de kikkererwten), maar ik vond het lekkerder als de kikkererwten lang konden afkoelen (en mijn oven is daar te klein voor).

Wat doe jij het liefst in een salade?

Liefs,
Marloes

Dit is ook leuk voor jou

10 reacties

    1. Je zou het natuurlijk altijd door een andere groente kunnen vervangen, zoals wortel! Vooral die verschillende kleuren wortels zijn natuurlijk leuk voor het kleurenpalet op je bord, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.