Kat adopteren | De voorbereidingen in huis

Vanavond is het zover! Mijn vriend en ik mogen dan onze adoptiekat van Schiphol ophalen! Heel lang heeft het wachten niet geduurd, want we begonnen begin februari met echt gericht naar een kat zoeken. Daarover in een volgende post meer.

Wat hebben we nodig?
Als we ons poezenbeest in huis halen, moeten we natuurlijk wel het een en ander thuis hebben. Gelukkig was het niet heel lastig om te verzinnen wat de essentiรซle dingen voor een kat zijn: voerbakken en kattenvoer, kattenbak en grit en een plekje waar de kat kan slapen. Mijn vriend en ik shopten de afgelopen weken dus wat dingen bij elkaar.

En verder?
Naast spullen voor de kat in huis halen, moest er nog meer gebeuren. Het bureau en het aanrecht zijn helemaal opgeruimd, zodat de kat niet allemaal dingen eraf kan gooien (ik neem aan dat de meeste van jullie die filmpjes waarin katten glazen/potten/pennen/etc. van tafel gooien wel kennen). Ook hebben we een van de kasten stevig aan de muur vastgemaakt. Dit is een room divider en het is wel te verwachten dat de kat daarin gaat zitten.

Kattenplekje
Het leek mijn vriend heel leuk om van een krat een soort mand te maken waar de kat kan liggen. Dit plekje is bij ons onder de trap. Zoals te zien, is er ruimte voor een kussen, er is een krabkussen bevestigd aan de binnenkant, er is een kleiner krat voor de speeltjes van de kat en plek voor de voer- en drinkbakjes. Ook ligt er nog krabkarton voor de kat naast de krat.

Knuffelhol
Zoals al eerder gezegd, zal de kat zeker in de room divider gaan zitten. Een van de redenen daarvoor, is dit leuke ‘knuffelhol’. Nu is het wel te hopen dat onze kat hierin gaat zitten. Ze mag in ieder geval niet klagen, want dit holletje is gemaakt van heel zacht materiaal. Heerlijk om in te slapen!

Voer-/drinkbakje
De kat heeft drie voer-/drinkbakjes: voor natvoer, brokjes en water. Dit bakje vind ik wel het leukste, voornamelijk door die visjes erin. Dat vind ik een tof detail!

Kattenbak
Niet geheel onbelangrijk: de kattenbak. Er waren niet veel mooie kattenbakken te vinden in de online en offline winkels, maar deze vond ik er nog top uitzien. Die quasi-rieten afwerking maakt de bak net wat mooier om in huis neer te zetten. Wat ook fijn is: de bak waar het grit inzit kan eruit geschoven worden. Zo hoef je niet de hele kattenbak uit elkaar te halen als die verschoond moet worden.

Speeltjes
We kennen de kat nog niet, dus hebben we nog niet heel veel speeltjes gekocht (al vond ik het moeilijk om mij in te houden). Wel hebben we dit leuke stokje met zachte sliert, een rollend krabding met speeltje en een laserpen gekocht.

Andere ligplekken
Ik denk dat de kat op wel meer plekken gaat zitten/liggen/slapen dan de toegewezen plekken. Daarom hebben we een kartonnen doos bewaard, waar de kattenbak in bezorgd was. Ook is er een zitzak in huis (die mijn moeder ooit voor mij heeft gemaakt). Op een van de vensterbanken kan de kat ook liggen en ik denk niet dat de bank en het bed veilig zijn.

Ben heel benieuwd wat de kat ervan gaat vinden. Uiteraard volgen er nog meer posts (ook op Instagram natuurlijk). Het huis en wij zijn er in ieder geval klaar voor. Nu de kat nog.

Heb jij een huisdier?

Liefs,
Marloes

17 Reacties

 1. maart 17, 2019 / 1:17 pm

  Wat een onwijs leuk artikel en natuurlijk vooral heel leuk dat jullie nu echt jullie kat mogen ophalen <3 Wat prachtig dat jullie een adoptiekat een nieuw huisje geven. En zo te horen hebben jullie aan alle voorbereidingen gedacht. Superleuk idee , dat kattenplekje!
  Ik ben nu nog in mijn huis aan het klussen, maar wil ook een kat adopteren (uit het asiel) zodra ik klaar ben en echt in het huis woon. Ik heb laatst een kattenkrabpaal gekocht en heb ook al een drinkbakje, maar dit lijstje is zeker handig om na te denken over wat ik nog meer allemaal nodig heb ๐Ÿ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 19, 2019 / 10:25 pm

   Ja, echt heel fijn โค๏ธ Ben zo benieuwd hoe jouw huisje wordt. Heel leuk dat jij ook een kat gaat adopteren en dat je al wat spulletjes in huis hebt gehaald ๐Ÿ˜‰

 2. maart 17, 2019 / 2:57 pm

  Hoe spannend is dat! Je hebt er alvast een heel tof hoekje voor de kat van gemaakt. Nu afwachten of de kat het even leuk gaat vinden ๐Ÿ˜‰ Ik heb 4 katten gehad (niet allemaal dezelfde tijd ๐Ÿ˜‰ ) De eerste is overleden op 15-jarige leeftijd, de dochter er van is helaas overreden (met haar kopje tegen de bumper van een auto langs straat). Ik wou nog niet onmiddellijk om een nieuwe kat, maar mijn moeder wel. Even later werd ze zwanger en hield ik een katertje uit het nest. Helaas zijn beiden later vergiftigd ๐Ÿ™ Het verdriet was te groot, nu willen we thuis geen katten meer. Maar mocht ik ooit alleen gaan wonen denk ik wel om opnieuw een katje te nemen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 19, 2019 / 10:28 pm

   Jeeeetje, wat een vervelende verhalen allemaal! Ik kan zo boos worden op die mensen die dieren mishandelen/vergiftigen. Toch ongelofelijk dat zulke mensen bestaan?! ๐Ÿ˜ก Ik snap jullie beslissing heel goed. Wel leuk dat je er alsnog over nadenkt om een katje te nemen als je ooit alleen gaat wonen.

 3. maart 17, 2019 / 3:28 pm

  Wat leuk dat jullie kat vanavond in huis komt! Heel wat voorbereidingen komen er bij kijken zeg haha. Ik heb een hond, maar dat valt eigenlijk wel mee qua spullen in huis.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 19, 2019 / 10:29 pm

   Ja, haha, we gunnen d’r wel een mooi thuis. Ah, leuk! De vader van mijn vriend heeft een hond en ik vind het zo leuk om knuffels en koekjes voor ‘m te kopen ๐Ÿ™‚

 4. maart 18, 2019 / 8:58 am

  Wat leuk om je voorbereiding te zien! Ik vind het ook altijd leuk om bij de dierenwinkel te neuzen. Heb twee honden. We hebben twee benches staan, twee manden en een lekker kussen om op te liggen. Ze hebben meer chilplekken dan wijzelf, haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 19, 2019 / 10:32 pm

   Haha, erg hรจ! De huisdieren hebben vaak de beste plekjes in huis!

 5. maart 18, 2019 / 10:07 am

  Jeetje Marloes, wat hebben jullie het goed voorbereid, love it! En wat een leuke spulletjes, jullie kat gaat het allemaal vast geweldig vinden. Katten zijn zooo ontzettend leuk! Ik moest na mijn hondje wel een beetje wennen, maar die rust die katten geven is ook echt heerlijk hoor! Wij hebben ook een adoptiekat genomen <3

  Liefs,
  Amina

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 19, 2019 / 10:33 pm

   Ze moet nu nog heel erg wennen, maar ik weet zeker dat ze het uiteindelijk allemaal leuk gaat vinden! Jouw Lilly is ook echt een mooie kat, ze ziet er heel lief uit โค๏ธ๐Ÿ˜Š Goed dat jullie ook geadopteerd hebben! Liefs x

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 19, 2019 / 10:34 pm

   Alleen ’t beste voor ’t huisdier, haha! ๐Ÿ˜‰
   Gaan we zeker doen als ze zich thuisvoelt bij ons ๐Ÿ™‚
   Liefs x

 6. maart 21, 2019 / 7:13 pm

  Je bent goed voorbereid zeg! en die kattenbak had ik ook gezien, ideaal je kan er zelfs inderdaad ook een luchtje in doen.. dan ruikt die niet! Veel plezier en succes met de kat.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 25, 2019 / 9:49 am

   Ja, wij hebben ook een soort spray gekocht voor op de korrels. Een echte aanrader. Dat luchtje in dat filter is trouwens ook heel fijn. Dankjewel ๐Ÿ™‚

 7. maart 23, 2019 / 3:14 pm

  Wat een mooi hoekje! En dan heb tiende l volgende detail: gaat de kat er รผberhaupt in liggen? Die beesten zijn zo eigenwijs. Je kan de mooiste hoek creรซren en ze vervolgens altijd boven op een stapel boeken vinden. Die van mij had ook maling aan alle leuke plekjes.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 25, 2019 / 9:51 am

   Haha, ja, daar had ik dus ook mijn twijfels over. In het krat gaat ze nog niet liggen, omdat ze nog verlegen/bang is. In dat knuffelhol wel, want dat is veilig voor haar. Verder ligt ze onder de bank, onder het bed en in de boekenkast. Nu nog even hopen dat als zij zich thuisvoelt, wel in dat krat gaat liggen, haha. Dat is nog even afwachten… Eigenwijs zijn katten inderdaad.

 8. maart 26, 2019 / 10:31 am

  Leuk! Ik heb nu nog 1 kat, aangezien we onze andere kat hebben moeten laten inslapen helaas ๐Ÿ™ Ze heeft een heel eigen plekje op zolder en uiteraard nog wat wat manden in andere kamers. het liefste ligt ze bij me op schoot, nu ook nu ik deze reactie aan het typen ben haha, zo gezellig<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.