Een nieuwe baan als contentschrijver

Een nieuwe baan als contentschrijver

Ik heb een nieuwe baan als contentschrijver! Twee weken geleden liet ik in mijn blogpost over mijn eigen bedrijf al doorschemeren dat ik met een nieuwe baan begonnen ben. Het leek mij leuk om jullie hier wat meer over te vertellen. Na een jaar en een paar maanden liet ik mijn vorige baan als SEO-copywriter bij een online marketingbureau achter me voor deze functie. Wat mijn huidige werk inhoudt? Ik vertel het jullie graag.

Contentschrijver oftewel digital content beheerder

Bij dit bedrijf reageerde ik op de functie van ‘content beheerder’. In mijn contract heet het ‘digital content beheerder’, maar ik noem de functie liever contentschrijver. Momenteel ben ik namelijk vooral bezig met het schrijven van teksten voor de website van dit bedrijf: een fietsenwinkel. Dit is natuurlijk een branche waar ik mij helemaal in thuis voel. Als je mij al langer volgt, weet je namelijk dat ik houd van wielrennen. Deze hobby deel ik vooral op mijn Instagrampagina. Het is de bedoeling dat ik deels help om voor deze winkel een marketingafdeling op te zetten. Die bestaat nu nog niet. Of nouja, nu wel aangezien ik er ben. Tot er meer collega’s worden aangenomen, bén ik de marketingafdeling.

Meer dan het schrijven van webteksten?

Uiteindelijk is ook beloofd dat ik meer ga doen dan het schrijven van webteksten. Ook toffe blogposts die een kijkje geven achter de schermen en dieper ingaan op producten staan (in de toekomst) op de planning. Gisteren was ik zelfs bezig met het monteren van een filmpje. Dat klinkt misschien lastig, maar er bestaan genoeg apps waarmee je filmpjes makkelijk kunt monteren. Daarnaast werd mij bij de sollicitatiegesprekken verteld dat ik trainingen mocht volgen en er meer werd gekeken naar thuiswerkmogelijkheden. Momenteel werk ik namelijk maar één dag per week thuis en veel mensen weten dat ik enorm goed presteer als ik thuis aan de slag mag. Al met al klinken alle taken als een superleuke combi waar ik mij dag in, dag uit mee kan vermaken.

Ik zie wel waar de toekomst mij brengt

Een eigen bedrijf én een fulltimebaan is een pittige combinatie. Daarom kijk ik het liefst hoe het de komende tijd gaat. Dit bedrijf is even wennen, maar ik ga ook pas mijn vijfde week in. Een nieuwe baan is altijd eventjes schakelen en vreet best wat energie. Ik vind het wel heel leuk dat ik als contentschrijver de hele dag door bezig ben met taal. En dat blijft toch mijn grootste passie.

In welke branche werk jij?

9 Reacties

 1. september 7, 2022 / 7:24 am

  Dat klinkt als een supertoffe baan! En je hebt wel even een paar flinke veranderingen meegemaakt zeg, de laatste tijd: trouwen, andere baan, eigen bedrijf… Allemaal leuk, maar het lijkt me ook best intensief. Respect voor jou!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 8, 2022 / 6:07 am

   Hahaha, ja klopt! Ook nog verhuisd iets meer dan een maand voor de bruiloft. Het waren allemaal leuke dingen, maar enorm intensief. Mijn man en ik zijn dan ook enorm blij dat het nu gewoon weer een stuk rustiger is.

 2. september 7, 2022 / 5:05 pm

  Wat klinkt dat tof. Heel veel plezier en succes! Je kan nu dus je eigen collega’s nog uitkiezen. Mooi bijkomend voordeel, haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 8, 2022 / 6:08 am

   Hahaha, helaas heb ik daar niks over te zeggen. Was wel fijn geweest, aangezien ik het wel moet kunnen vinden met nieuwe marketingcollega’s.

 3. september 7, 2022 / 9:59 pm

  Klinkt echt als een super leuke baan en mooie uitdaging! Heel veel plezier gewenst in je nieuwe baan 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 8, 2022 / 6:08 am

   Ja, zeker! Heel erg bedankt 😄

 4. Chantal Lavrijsen
  september 19, 2022 / 4:23 pm

  Super afwisselend zo te lezen. Jij gaat van die combi iets goeds maken. Heel veel succes !

 5. september 27, 2022 / 11:29 am

  Proficiat, superleuk dat je die sprong gewaagd hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.