carnaval 2019

Het zal de meeste van jullie niet ontgaan zijn, maar de afgelopen dagen werd er volop carnaval gevierd. Je hebt voorstanders en tegenstanders van het feest. Ik ben zeker enthousiast als het om carnaval gaat. Hoe ik mijn echte eerste carnaval heb beleefd als (nieuwe) Brabander? Dat vertel ik jullie graag.

Carnaval 2017
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik twee jaar geleden al eens wat van het feest heb meegekregen. Mijn vriend en ik zijn toen wezen kijken bij de optocht. Wauw, wat waren er veel mooie praalwagens te zien! Ik wil niet weten hoeveel bloed, zweet en tranen er in elke wagen voor de optocht zit; volgens mij een heleboel. Ook ben ik toen een avondje mee wezen feesten. Dit was echter een halfuurtje, omdat mijn vriend de volgende ochtend vroeg moest werken.

Super Mario
Al jaren wilde ik ooit een keertje carnaval vieren. Niemand was enthousiast als ik vertelde dat het er weer aan zat te komen, dus ging ik zelf ook niet. Wat een geluk dat ik een paar jaar geleden een relatie kreeg met mijn Brabander 😉 Wat ik wel wist, was dat als ik op een dag wel zou carnavallen, ik als Super Mario verkleed wilde gaan. En dat is precies wat ik dit jaar deed.

Op een ochtend vertrouwde ik deze wens aan mijn vriend toe. Ik scrolde wat over het internet en ja hoor: een Mario-outfit verscheen plots op mijn beeldscherm. Dit kon natuurlijk niks anders zijn dan een teken om de outfit te kopen en dat deed ik dan ook.

Twee dagen/avonden
Sinds een half jaar woon ik in Brabant. Eigenlijk wilde ik één avondje feesten, maar ik werd overgehaald om de avond ervoor mee te gaan. Weigeren kon ik niet echt, want ik woon op een minuut lopen van het centrum van mijn stad. Ik vond het heel leuk om iedereen verkleed te zien. Er was niet één iemand niet in een carnavalskostuum. Wel was het snikheet in de cafés. Op zich niet heel gek, want er waren heel veel mensen.

Nog leuk om te benoemen: al een maand van tevoren zag ik elk weekend mensen verkleed over straat lopen. Blijkbaar kun je een maand lang carnavallen als je zou willen. Twee avonden vond ik voor dit jaar wel genoeg. Ik kijk uit naar volgend jaar!

Heb jij carnaval gevierd?

Liefs,
Marloes

9 Reacties

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 6, 2019 / 11:08 pm

   Kan ik op zich ook wel begrijpen. Lief, dankjewel!

 1. maart 6, 2019 / 2:12 pm

  Haa wat leuk, Super Mario! Die had ik nog niet eerder gezien. Fijn dat het je is bevallen. Ik vind carnaval hartstikke leuk, maar helaas zat het er dit jaar niet in. 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 6, 2019 / 11:10 pm

   Kwam gelukkig ook maar een stuk of twee andere Super Mario’s tegen! Jammer dat het er voor jou dit jaar niet in zat. Gelukkig is er volgend jaar weer opnieuw carnaval 😉

 2. maart 6, 2019 / 5:08 pm

  Wat leuk dat je zo enthousiast bent over Carnaval als nieuwe Brabo. Ik heb het feest dit jaar helemaal overgeslagen! En dat is voor het eerst in mijn leven, op het jaar dat ik in Amerika woonde na. Had er dit jaar gewoon eventjes geen zin in, maar grote kans dat ik volgend jaar wel minstens 1 keer weer ga!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 6, 2019 / 11:11 pm

   Ja, ik ben hier echt helemaal in mijn element, haha! Als je het al zo vaak hebt gevierd, snap ik het best dat je dit jaar even geen zin had 🙂 Tof ook dan je in Amerika hebt gewoond voor een jaar!

 3. maart 7, 2019 / 12:31 pm

  Hier is het komende zondag carnavaloptocht in de stad. Het hangt van het weer af of we gaan of niet. Want in de regen naar een optocht kijken is allesbehalve leuk 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   maart 13, 2019 / 9:28 pm

   En, zijn jullie nog gegaan? 🙂 Het is inderdaad wel het leukste als het mooi weer is.

 4. april 10, 2019 / 1:07 pm

  Zaaalig 😁
  Ik ben serieus ook enkele jaren geleden als super mario naar carnaval geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.