Wat zit er in mijn docententas?

Een aantal jaar geleden waren de “What’s in my bag?”-filmpjes erg populair op YouTube. Toentertijd heb ik een blogpost geschreven over de inhoud van mijn tas op de blog die ik had. Het leek mij leuk om eens te laten zien wat ik zoal meeneem in mijn tas op een werkdag.

Er zijn wel wat spullen die ik standaard meeneem, of ik nou ga werken of een vrije dag heb: mijn huissleutels, mobiel en portemonnee. Af en toe ook mijn fietssleutel, afhankelijk van wat ik ga doen die dag. Als ik boodschappen moet doen, neem ik altijd een extra tasje mee, zodat ik geen plastic tas hoef te kopen. Een elastiekje en deo zitten vaak in mijn tas, want je weet maar nooit waar je behoefte aan hebt. O ja, de Dopper gaat meestal ook mee.

Laptop, etui en papieren agenda
Op mijn werk staat in elk lokaal een vaste computer. Daarnaast zijn er overal smartboards. De borden gebruik ik vaak, omdat ik het fijn vind om met een PowerPoint te werken, maar de vaste computers gebruik ik niet altijd. Ik neem namelijk altijd mijn MacBook mee, daarop werk ik sneller. Daarnaast neem ik bijna altijd een etui met pennen mee, want ik moet elke dag wel dingen opschrijven. Zo krijg ik van verschillende leerlingen verzoeken en die kan ik niet altijd onthouden. Deze schrijf ik onder andere op in mijn papieren agenda (volgens mij zijn deze steeds minder populair). Ik merk dat mijn leven overzichtelijker is als ik met een papieren agenda werk. Zodra ik deze een aantal dagen niet gebruik, merk ik dat ik minder georganiseerder ben. Afspraken vergeet ik heel makkelijk en ik vergeet ook wat ik allemaal nog moet doen.

Notitieboek
Mijn papieren agenda is niet altijd groot genoeg voor alle dingen die ik op moet schrijven. Vaak vind ik het fijn om na een les op te schrijven wat het huiswerk voor de volgende keer is en welke afspraken ik eventueel met leerlingen heb gemaakt. Hiervoor gebruik ik een notitieboek. De afgelopen jaren heb ik er al een aantal volgeschreven. Tijdens mijn eerste stage schreef ik bijna per minuut op wat ik in de les wilde doen en vertellen. Naarmate ik meer ervaring had, werd dit (gelukkig!!!) minder, maar ik gebruik dus nog wel notitieboekjes. Momenteel gebruik ik die op de foto, met de illustratie die Anouk van Another View voor mij heeft getekend. Het boekje heb ik laten bedrukken door Studentendrukwerk.

Multomap
Ten slotte neem ik ook altijd een multomap mee. Deze zit niet altijd in mijn tas, want dan zou ik mij een breuk sjouwen, maar gebruik ik wel veel. Ik gebruik twee multomappen: eentje op mijn werk en eentje thuis. Op mijn werk gebruik ik ‘m voor onder andere toetsen die ik moet bewaren en werkbladen die fijn zijn om komende jaren te gebruiken. Thuis gebruik ik de multomap voor mijn eigen administratie.

De bedrukte producten zien er erg mooi uit en het ontwerpen en bestellen ging ook goed. Waar ik erg lang over deed was de keuze uit glanslaminaat en mat laminaat. Uiteindelijk ben ik voor glanslaminaat gegaan, waar ik erg blij om ben, aangezien die beter tegen krassen kan (heb ik online gelezen). Erg handig, aangezien ik mijn notitieboek al een paar keer heb laten vallen.

Wat zit er standaard in jouw tas?

Liefs,

Marloes

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Studentendrukwerk.nl

4 Reacties

 1. september 13, 2019 / 7:53 am

  Leuk om te lezen. In mijn werktas zat ook standaard een notitieboekje. Elk klein dingetje schreef ik op. Het was zelfs zo erg dat mijn leerlingen vaak zeiden als ze iets vroegen: “Schrijft u het even op? Anders vergeet u het.” Vond ik heel grappig.

 2. september 13, 2019 / 8:35 am

  Schrift, etui en portemonnee. Oh en mijn smartphone natuurlijk, mijn laptop neem ik alleen mee wanneer nodig

 3. september 13, 2019 / 8:43 am

  Wat een leuk idee, die notitieboekjes met een eigen print! Ik gebruik(te) op mijn werk ook vaak boekjes om aantekeningen te maken. Een kleine Leuchtturm (met puntjes) voor de to-do lijstjes en reminders enzo, en een ander, groter boekje voor notities en dergelijke.

 4. september 15, 2019 / 8:51 am

  Wat een ontzettend leuke illustratie zeg! Een prachtig boekje zo en heel persoonlijk ook! Leuk om zo een kijkje te krijgen in je docententas! Ik heb naar mijn werk eigenlijk altijd vooral standaarddingen mee. Pennen, oplader, portemonnee – dat soort dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.