Review wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo

Wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo

Steeds meer ben ik bezig met duurzaam leven. Ik scheid het afval (sinds kort kan ik ook GFT scheiden!), probeer zo min mogelijk groenten en fruit in plastic te kopen en leen vooral boeken in de bibliotheek in plaats van ze te kopen. Zomaar een paar dingen die ik doe om duurzamer te leven. Eind maart vroeg ik op Instagram welke merken fijn waren om herbruikbare wattenschijfjes van te gebruiken. De wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo werden meerdere keren genoemd. Tijd om deze uit te proberen.

Milieuvriendelijk

Eerlijk is eerlijk, ik gebruik per week best veel wattenschijfjes. Veel make-up draag ik niet, maar ik draag dagelijks mascara en ik heb vrijwel altijd nagellak op. Anders scheuren mijn nagels. Heel zonde dat ik zo’n tien wattenschijfjes per week gebruik en die in de prullenbak verdwijnen. Ik ben heel blij met de ‘ontdekking’ van wasbare wattenschijfjes. Iedere keer als ik zo’n wegwerpvariant gebruik (ik heb nog een voorraadje) zie ik zeedieren voor me die verwikkeld raken in niet-afbreekbaar afval. Ja, zulke gedachten krijg ik echt, omdat ik me snel schuldig voel tegenover dieren. Hoe fijn is het dan als er producten bestaan die hergebruikt kunnen worden?

Wasbare wattenschijfjes

In de set van Paper & Boo zitten 16 wattenschijfjes. Twaalf zachte schijfjes en vier scrubschijfjes. Ook krijg je er een waszakje bij. De pads kunnen namelijk gewoon in de wasmachine. Tip van mij: leg een dubbele knoop in het zakje. De eerste keer had ik het zakje namelijk gewoon dichtgetrokken zonder er een knoop in te leggen. Een hele zoektocht tussen alle gewassen kleding later had ik al mijn wattenschijfjes wel weer terug. Fijn is anders. De wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en bamboevezel en het waszakje bestaat uit katoen. Ik waste de wattenschijfjes voor ik ze gebruikte. Ze roken naar nieuw, zoals veel dingen uit de winkel. Het duurde ruim een dag voor ze droog waren. Gelukkig droeg ik op dat moment geen mascara. Geen probleem voor mij dus om even te moeten wachten.

Wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo

Gebruik

De wasbare wattenschijfjes zijn fijn in gebruik. Ik hoef ze alleen met wat water nat te maken en haal daarna makkelijk mijn mascara van mijn wimpers. Na een tip van Hermien heb ik één wattenschijfje speciaal voor het verwijderen van mijn nagellak. Hier gebruik ik wel gewoon nagellakremover voor, want nagellak is natuurlijk veel minder makkelijk te verwijderen dan andere make-up. De groene wattenschijfjes voelen wat ruwer aan en vind ik vooral prettig om te gebruiken als ik mijn gezicht goed met water wil reinigen. De gebruikte wattenschijfjes leg ik naast mijn wasmand, zodat ik ze niet hoef te zoeken wanneer ik ze wil wassen. Na acht schijfjes gebruikt te hebben, stopte ik ze weer in de wasmachine, samen met andere was. Het duurt natuurlijk een dag voor ze droog zijn en ik wil niet het ‘risico’ lopen zonder wattenschijfjes te zitten.

Me-time

Ik ben blij met de wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo. Het geeft mij een goed gevoel dat ik weer iets milieuvriendelijker leef. Laatst verwende ik mezelf met een fijne avond voor mezelf. Met de wattenschijfjes haalde ik mijn mascara van mijn ogen. Vervolgens deed ik een gezichtsmasker op (dat moet ik vaker doen) en na het masker nam ik een heerlijk warme douche. Van een warm bad met bruisballen erin geniet ik ook altijd, helaas heb ik alleen een bad tot mijn beschikking als ik een hotelkamer boek. Douchen doe ik trouwens nooit lang, met het oog op de natuur. Ik was na deze avond heel soezig en viel al snel in slaap onder mijn warme deken.

Mocht je op zoek zijn naar een vervanger voor normale wattenschijfjes, dan zijn deze herbruikbare wattenschijfjes zeker een goede optie. Ze halen de make-up van je gezicht en voelen zacht aan op je huid.

Wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo

Deze blogpost bevat een samenwerking met Paper & Boo. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

16 Reacties

 1. juni 20, 2020 / 10:31 am

  Ik heb ook wasbare wattenschijfjes en vind het echt heel fijn. Het voelde idd zo zonde om ze constant maar weg te gooien.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 21, 2020 / 12:06 pm

   Precies! Heel zonde inderdaad, zeker als er een duurzaam alternatief bestaat.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 21, 2020 / 12:05 pm

   Graag gedaan!

 2. juni 21, 2020 / 8:02 am

  Geweldige duurzame oplossing! En nu dan voortaan vrolijk zwemmende vissen zien hè, als je je gezicht staat te boenen;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 21, 2020 / 8:07 am

   Hahaha, ik ga m’n best doen 😄

 3. juni 21, 2020 / 12:21 pm

  Fijn dat ze je bevallen! Ik gebruik de wattenschijfjes van GreenandHappyShop op Etsy (https://www.etsy.com/nl/shop/GreenandHappyShop), een meisje uit Lelystad die ze zelf maakt. Vooral de bamboevariant vind ik superfijn. Waar zijn jouw wattenschijfjes van gemaakt? Een tip om ze weer wit te krijgen is trouwens er, voor het wassen, een beetje Shout op te spuiten en dit te laten inwerken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Al denk ik dat Shout kopen dan weer niet zo goed is voor het milieu, maar als je het nog in huis hebt, kun je het eens testen 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 21, 2020 / 12:08 pm

   Die winkel ken ik niet! Deze wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en bamboevezel 😄 Hahaha, nee dat heb ik niet in huis. Moedigt wel aan om nu op zoek te gaan naar een middel dat niet slecht is voor het milieu!

 4. juni 21, 2020 / 9:38 pm

  Ik wil zulke eigenlijk ook nog proberen. Ben heel benieuwd hoe ik ze ga vinden 🙂 Hier gaan er namelijk best wat wattenschijfjes doorheen hihi.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 22, 2020 / 1:57 pm

   Hahaha, dan zijn wasbare wattenschijfjes wel beter voor het milieu als er zoveel doorheen gaan! 🙂

 5. juni 22, 2020 / 1:31 pm

  Ik gebruik ook wasbare wattenschijfjes – alhoewel het is nu al lang geleden omdat ik al heel lang geen mascara meer gebruikt heb – en vind het ook fijn werken! Alleen vind ik die van mij wat ruw voor mijn ogen omdat het gewone handdoekenstof is. Ik gebruik dus nu voor m’n ogen zo’n roze microvezeldoekjes van de Action omdat die super zacht zijn en ook met alleen water mijn mascara weghalen.
  Mijn schijfjes zijn zwart dus daar zie ik geen vlekken op, vind ik zelf wel handig!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 22, 2020 / 1:58 pm

   Ohja, ik snap dat die dan iets te ruw zijn voor je ogen! Handig dat je schijfjes zwart zijn. Over de kleur heb ik eigenlijk helemaal niet nagedacht. Ach, als ze maar werken, haha!

 6. juni 22, 2020 / 1:54 pm

  Wat een leuke samenwerking en je deelt je mening heel fijn! Ik ken dit merk zelf niet. Klopt het dat je geen make-up reiniger hoeft te gebruiken? Ik heb zelf wasbare wattenschijfjes van Waar en Holland & Barret (expres zwarte vanwege mascara haha).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 22, 2020 / 2:01 pm

   Lief, dankje! Klopt, alleen water werkt prima. Ik wist niet dat ze wasbare wattenschijfjes ook bij Holland & Barret verkochten. Helaas zit de dichtstbijzijnde Waar op een uur fietsen (in een andere stad). Die winkel vind ik zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.