Restaurantjes in Den Bosch

Zaterdag sprak ik met Daphne af om te lunchen en avondeten in de stad Den Bosch. Deze stad lag op ongeveer een uur reizen voor ons allebei, bijna in het midden. We spraken elkaar al langer via Instagram, maar door de drukte van onze studies (zij studeerde in januari af, ik ben nu druk bezig) en banen, lukte het ons niet om af te spreken. Tot afgelopen weekend dus.

Eetbar DIT
We begonnen met een lunch bij DIT. Op het terras was geen plek meer, maar binnen nog wel. Niet heel erg, aangezien het zo’n 35 graden was. Na de leuke menukaart te hebben bekeken, er stonden allemaal gekke plaatjes op de bladzijden en soorten bingo als ‘puberbingo’, maakten we een keuze. We namen allebei de couscoussalade waar de volgende ingrediënten in verwerkt waren: pompoen, feta, rozijnen, sla, komkommer, olijven, papadum, pesto, tomaatjes en munt. Een heerlijke, frisse salade.

Slushpuppies en gin tonic
Vervolgens liepen we wat door de stad. Op een gegeven moment hadden we zo’n behoefte aan ijs. Eenmaal in de rij, kregen we meer zin in een slushpuppy. Het was lang geleden dat ik die op had.
Rond een uur of zes ploften we bij Stadsbistro Christoffel neer voor mooie roze gin tonics. Soms vind ik dit drankje te sterk naar gin smaken, maar deze waren heerlijk friszoet.

Nom Nom
Van tevoren had ik op menukaarten online gekeken. Dat doe ik vaak, zodat ik kan zien of restaurants vegetarische gerechten op de kaart hebben. Het komt soms toch nog eens voor dat een restaurant maar een vega maaltijd heeft (vaak geitenkaassalade) of helemaal niks kan aanbieden aan mensen die geen vlees of vis eten.

Restaurant Nom Nom bleek een tapasrestaurant te zijn. We bestelden wat te drinken en een paar gerechten: brood met aioli, nacho’s, Daphne nam Thaise kip en ik vega curry. De gerechten bleken groter te zijn dan verwacht, dus we kregen niet alles op. Gelukkig werd er aangeboden om het eten mee te nemen in een doggybag.

Na een lange, gezellige dag stapte ik op de trein terug naar huis. De airco in de coupé was meer dan welkom. Ik wil zeker snel terug naar deze stad, dan misschien weer eens voor een Bossche Bol.

Ben jij eens in Den Bosch geweest?

Liefs,
Marloes

12 Reacties

 1. juli 1, 2019 / 12:07 pm

  Het ziet er heerlijk uit. Menukaarten online al bekijken doe ik ook vaak, maar dan puur om keuzestress te voorkomen in het restaurant;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 3, 2019 / 9:15 am

   Hahahah, als ik geen vegetariër zou zijn, zou ik waarschijnlijk ook inderdaad om die reden alsnog de menukaarten van tevoren bekijken 😉

 2. juli 1, 2019 / 4:58 pm

  Ziet er echt heel erg lekker uit allemaal! Ik kom zelf uit Tilburg, dichtbij Den Bosch dus, maar kom er eigenlijk niet zo vaak. Bij Eetbar DIT ben ik dan wel weer een paar keer geweest toevallig, want een vriendinnetje van me woonde daar ooit in de straat. Heel leuk tentje!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 3, 2019 / 9:15 am

   Toevallig dat je Eetbar DIT wel kent! Het is ook wel echt een hip restaurant, dus niet heel gek natuurlijk 😉

 3. juli 1, 2019 / 6:13 pm

  Ahhh wat een lekkere dingen! Ik ken alleen eetbar DIT, terwijl ik oorspronkelijk uit Den Bosch kom! Een Bossche bol moet ik binnenkort ook weer eens eten, te lekker!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 3, 2019 / 9:14 am

   Grappig! Misschien dat die andere twee restaurantjes redelijk nieuw zijn? Bossche Bollen zijn inderdaad echt te lekker. Heb wel altijd het idee een hele grote maaltijd te hebben gegeten na zo’n bol, haha.

 4. juli 1, 2019 / 8:37 pm

  Den Bosch is super leuk, kei gezellig! (Zo zeggen ze dat daar, toch?) Ik kom er alleen niet vaak genoeg, dit is namelijk een nieuw lijstje voor mij. Het ziet er wel allemaal heerlijk uit! Always in the mood for food..

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 3, 2019 / 9:13 am

   Hahaha, zeker wordt dat zo gezegd 😉 Als je eens in Den Bosch komt, weet je in ieder geval waar je heerlijk kunt eten.

 5. juli 2, 2019 / 10:13 am

  Lang geleden dat ik er geweest ben, terwijl ik er niet eens zo ver vandaan woon. Deze restaurantjes ga ik zeker onthouden voor als ik er weer een keer ben.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 3, 2019 / 9:12 am

   Ik was er pas twee keer geweest, terwijl het voor mij nu ook niet heel ver is (50 minuten met de trein). Het is zo’n leuke stad!

 6. juli 3, 2019 / 5:37 am

  Bij DIT heb ik ook weleens gegeten. Erg lekker! En ik heb er ooit een workshop Bossche Bollen Maken gevolgd, dat was ook érg fijn. 😉 (Extra dikke laag chocolade eroverheen… Omnomnom.)

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 3, 2019 / 9:11 am

   Ooooh, dat klinkt echt heel leuk om te doen! Snap wel dat er een extra dikke laag over die Bossche Bollen kwam, haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.