Geproefd | Vega(n) gemarineerde burger van de Albert Heijn

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om weer een voor mij nieuwe vleesvervanger te proberen. Na jaren vegetariër te zijn weet ik vaak welke producten ik lekker en niet lekker vind. Zo ben ik een groot fan van de vegetarische gegrilde hamburgers van de Appie. Toen ik laatst voor het schap met vleesvervangers stond, zag ik daar de vegetarische gemarineerde burgers zitten. Tijd voor iets nieuws!

Bereiden
Eerlijk toegegeven, ik ben niet heel goed in het bakken van vleesvervangers. De veganistische (want dat is de burger ook) vleesvervanger moest ik op ‘matige temperatuur’ zo’n acht minuten bakken. Nou, dat ‘matig’ vind ik al vaag. Vandaar dat er op de foto’s wat zwarts te zien is, van het aanbranden. Overigens noemt mijn vriend dit altijd grappend ‘lekker gekarameliseerd’ (hij is kok, dus hij kan het weten ;)).

Beleggen
De burger kwam uiteindelijk tussen twee volkoren boterhammen terecht. Naast de burger zaten er tomaten, sla, ketchup, mayonaise en augurkjes op de boterhammen. Komkommer had ik helaas niet, anders had ik dat er ook op gedaan. Verder vind ik het altijd lekker om wat kaas op de burger te doen. De eerste burger bereidde ik zonder kaas, zodat ik de smaak goed kon proeven. Een andere dag deed ik er wel wat kaas bij en dat vind ik gewoon echt wat fijne smaak toevoegen.

Smaakt het?
Hoe lekker de burger er in de verpakking ook uitzag, hij viel na het bakken erg tegen. Ik proefde niet veel terug van de marinade en vond de burger een beetje flauw smaken. Zeker als ik ‘m vergelijk met de gewone gegrilde vega burgers, vind ik deze burger niet echt iets toevoegen aan de vleesvervangersectie. Met kaas erbij vond ik ‘m wel iets lekkerder, maar ik blijf gewoon bij die andere vegetarisch burger, die trouwens ook veganistisch is (net als deze).

Heb jij weleens een vleesvervanger op? En welke is jouw favoriet?

Liefs,
Marloes

7 Reacties

 1. juni 17, 2019 / 7:34 am

  Dat beetje zwart herken ik wel;). Hij ziet er heerlijk uit, maar jammer dat het tegenviel.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 17, 2019 / 4:09 pm

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige dan 😉

  • juni 29, 2019 / 1:44 pm

   Jaaaa, mijn vriend eet ook elke week wel vega van Albert Heijn. Vooral de burgers zijn geliefd. Deze die jij gereviewed hebt heeft hij ook geprobeerd. Vond hij wel lekker, maar die van Garden Gourmet zijn de lekkerste.Ik vind die ook superlekker, bijna niet van echt vlees te onderscheiden!

 2. juni 17, 2019 / 9:10 am

  Jammer dat hij tegenviel. Ik wil hem nog wel proeven.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 17, 2019 / 4:10 pm

   Ben benieuwd hoe jij de burger vindt!

 3. juni 18, 2019 / 12:41 pm

  Ik eet heel vaak vleesvervangers, de balletjes van de lidl zijn top. Qua burgers vindt ik vooral burgers lekker die niet al te veel vlees na willen doen, zoals de groenteburgers van de ah

 4. juli 5, 2019 / 8:17 am

  Wat een leuke review! En ik moet wel lachen om je vriend “lekker gekarameliseerd” haha. Ik heb daar ook een handje vol van 😉 Ik heb deze nog niet geproefd maar hij leek me juist wel lekker gezien de marinade. Ik ga hem ook eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.