Mijn boekenverlanglijst | De boeken die ik nog wil lezen

Wie mij kent, weet dat ik graag lees. Er zijn dan ook erg veel boeken die ik wil lezen. In mijn kast staan wat boeken die ik ooit heb gekocht, maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Toch koop ik af en toe een nieuw boek waar ik dan in begin. Van mezelf mag ik eigenlijk geen boeken meer kopen. Ik moet vaker lenen in de bibliotheek. Een boek lees ik namelijk bijna nooit vaker dan twee keer en dan is het kopen van een boek best zonde van het geld (en slechter voor het milieu). In mijn blogpost geef ik jullie een kijkje in mijn to-be-readlijst. Dit zijn lang niet alle boeken die ik nog wil lezen (dan zou deze post erg lang worden). Het zijn boeken waarvan ik denk dat jullie ze ook leuk vinden.

Persoonlijke ontwikkeling

Boeken 'Op je lijf geschreven', 'Sorry dat ik te laat ben maar ik wilde niet komen', 'Heb je nou al een vriend?' en 'Je moet bijna niks'

Mayra Louise – Op je lijf geschreven
e-book €12,99 paperback €20,99
Dit boek staat vol tips voor meer zelfvertrouwen. Het is niet onbekend dat veel vrouwen (mannen ook, trouwens) onzeker zijn over hun lichaam. Ze hebben een negatief lichaamsbeeld en dat is zonde. Mayra haatte haar spiegelbeeld lange tijd, maar besloot dat deze negativiteit zonde was van haar tijd.

Jessica Pan – Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen
e-book €12,99 paperback €20,99
De schrijfster van dit boek is van nature een introvert persoon. Ze besluit het roer om te gooien en een jaar lang als extraverte te leven om te kijken of dat leven fijner is dan haar huidige leven.

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen – Heb je nou al een vriend?
paperback €17,99
Na Damn, Honey vonden de dames het tijd voor een nieuw boek. In dit boek staan vijftig vragen en opmerkingen waarmee vrouwen (en iedereen die zichzelf als vrouw beschouwt) moet dealen.

Lianne Keemink – Je moet (bijna) niks
e-book €4,99 paperback €20,-
Keemink neemt je mee in haar verhaal en vertelt wat het belang is van onder andere negativiteit en passiviteit. Het boek staat vol tips. Het lijkt me heerlijk om dit boek te lezen, want ik merk dat ik het erg fijn vind om avonden voor mezelf te hebben.

Literatuur, spanning en wetenschap

De boeken 'Hex', Komkomma', 'De meeste mensen deugen' en 'What if?'

Thomas Olde Heuvelt – HEX
e-book €4,99 luisterboek €14,99 paperback €12,50
HEX is nationaal en internationaal een bestseller. Het gaat over de Wylerheks die al meer dan driehonderd jaar waart in het dorpje Beek. Alle bewoners proberen de heks af te schermen van de buitenwereld en op haar beurt houdt de heks alle mensen in de gaten. Het is een spannende thriller en ik las al meerdere recensies die lieten weten dat dit boek zorgt voor slapeloze nachten. Ik houd van spannende boeken en wil HEX graag lezen, maar wel overdag met alle lichten aan en de deur op slot.

Wim Daniëls – Komkomma
e-book €9,99 paperback (alleen tweedehands) €10,94
Ik ben dol op boeken over taal. Zo las ik het boek ‘Taal voor de leuk’ van Paulien Cornelisse en ben ik nu haar boek ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ aan het lezen. Per toeval kwam ik het boek Komkomma tegen, waarin columns staan die gaan over nieuwsfeiten en de dagelijkse taal in de media. Ik lees in meningen van veel verschillende mensen dat dit een fantastisch en humoristisch boek is om te lezen.

Rutger Bregman – De meeste mensen deugen
e-book €9,- luisterboek €15,- paperback €25,-
Eén keer eerder las ik een boek dat is uitgegeven door de Correspondent: Amerikanen lopen niet. Ik lees wel vaker artikelen die op deze site worden gepubliceerd. Van dit boek van Rutger Bregman hoorde ik in een filmpje op YouTube en het interesseerde mij direct. In het boek wordt onder andere ingegaan op het handelen van de mens en worden vragen behandeld, zoals: ‘Zijn we vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?’

Randall Munroe – What If?
e-book €7,99 luisterboek €23,71 paperback €11,20 hardcover €25,99
Dagenlang kan ik nadenken over vragen waarvan ik weet dat ik er toch nooit een antwoord op kan krijgen. Dat soort vragen irriteert mij vaak en ik kan er best kribbig van worden. Toch ben ik benieuwd naar dit boek van Randall, omdat er hypothetische vragen worden behandeld en beantwoord. Ik denk dat dit boek vol met vragen staat die leuk zijn om te bespreken met vrienden.

Young adults

Boeken 'De executie', 'Caraval', 'Verwoest' en 'Five feet apart'

Daniëlle Bakhuis – De executie
e-book €11,99 paperback €16,99
Toen ik bezig was met een leeslijst voor derdeklassers, kwam ik Daniëlles boeken tegen. Deze boeken zijn namelijk geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. Ik las De eliminatie en kan dat boek raad ik zeker ook aan volwassenen aan die van spannende boeken. Naar De executie ben ik benieuwd en ga ik binnenkort zeker lezen. Het gaat over een televisieshow die live op televisie wordt uitgezonden. Vijf tieners krijgen de kans om zichzelf te redden, vier ervan zullen het niet overleven…

Stephanie Garber – Caraval
hardcover €20,99
Dit boek heb ik al vaak voorbij zien komen op Instagram, waardoor ik graag dit boek en de andere twee delen wil lezen. Het is een fantasyreeks en gaat over een beroemde voorstelling Caraval (dit woord lees ik trouwens telkens als carnaval). In het mysterieuze verhaal speelt het publiek een grote rol.

Margje Woodrow – Verwoest
e-book €9,99 luisterboek €12,99 hardcover €14,99
Van Margje had ik nooit gehoord, tot ze op lesbezoek kwam om tweedeklassers te vertellen over haar boeken. Van tevoren lazen de leerlingen en ik een paar beginstukken van haar boeken, die overigens allemaal spannend zijn. Verwoest gaat over Juul, wiens broer is overleden. Bij zijn graf ziet zij de boodschap ‘Doen+Durf=Waarheid’. Door deze uitdaging aan te gaan, zal zij erachter komen hoe haar broer is overleden.

Rachael Lippincott – Five feet apart
e-book €11,93 luisterboek €19,40 paperback €9,19 hardcover €18,99
Ik zag dit boek in de boekhandel en het trok mijn aandacht door de prachtige kaft. Het verhaal gaat over Stella Grant en haar taaislijmziekte en Will Newman, die uit haar buurt moet blijven. Ze worden verliefd op elkaar, maar ze kunnen ook elkaars dood worden. Volgens mij is dit boek ook verfilmd en heb ik hier de trailer van gezien. Het lijkt mij een prachtig en verdrietig boek, een beetje in de trant van John Greens boek ‘The fault in our stars’.

Heb jij toevallig al boeken uit deze lijst gelezen? Welk boek staat nog op jouw boekenlijst?

Liefs,

Marloes

Mijn boekenverlanglijst

11 Reacties

 1. november 21, 2019 / 8:26 am

  Nog heel wat te lezen dus. Heerlijk! Ik ben nu wel erg benieuwd naar ‘Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen’. Die gaat maar eens op mijn lijst.

 2. Romy
  november 21, 2019 / 11:09 am

  Ik ben nu sorry dat ik te laat ben aan het lezen! Enorm herkenbaar en geeft goede inzichten over zowel het introvert zijn als het extravert zijn

 3. november 21, 2019 / 3:24 pm

  naar Hex ben ik ook heel nieuwsgierig, ik zie hem steeds weer voorbij komen de laatste tijd.

 4. november 21, 2019 / 4:31 pm

  Ik heb “Sorry dat ik te laat ben” al wel gekocht maar nog niet gelezen, dus kan je nog niet vertellen of het een goed boek is of niet, helaas. 🙂 Maar ben er wel heel benieuwd naar, net als naar de andere titels uit het rijtje “persoonlijke ontwikkeling”.

 5. november 21, 2019 / 6:47 pm

  Met name het rijtje persoonlijke ontwikkeling spreekt me aan! Interessante boeken altijd, maar soms ter afwisseling graag een romcom of een thriller. Lees momenteel Everything is Fucked in het Engels maar vind hem lastig door te komen.. al lees ik een boek wel altijd uit als ik er aan begonnen ben.

 6. november 22, 2019 / 1:42 pm

  Ahh wat een leuk lijstje. Alle ‘zelfhulp boeken’ die je opnoemt wil ik ook nog allemaal lezen. Ik lees eigenlijk veel te weinig voor de lol. Ik heb al wel een paar dagen boeken van Nicci French op mijn nachtkastje liggen en denk dat ik daar vandaag maar eens aan ga beginnen 😉

 7. november 22, 2019 / 2:14 pm

  Verwoest is goed! De rest ken ik nog niet, maar er zijn er wel een paar die ik ook nog graag wil lezen.

 8. november 22, 2019 / 8:07 pm

  Ik koop geen boeken meer… we gaan maandelijks naar de bib en ik heb een abonnement bij Bookchoice… genoeg te lezen dus 🙂

 9. november 23, 2019 / 2:02 pm

  Van dit lijstje heb ik alleen Je moet (bijna) niks en Hex gelezen, en die vond ik allebei helemaal geweldig! Je moet (bijna) niks leest heerlijk en gaf me frisse en interessante inzichten. En Hex vond ik echt doodeng, ik durfde ’s nachts niet eens meer naar de wc haha.

 10. november 29, 2019 / 8:06 am

  wat een leuke verlanglijst! Ik heb nog heel wat boeken te lezen van mijn boekenkast. Voornamelijk thrillers. En de nieuwe boeken van Nora Roberts staan op mijn sint/kerst lijstje. Kijk daar ook erg naar uit! Ben nu ook in een nieuwe bezig die ik kocht bij een rommelmarkt voor 1 euro 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.