Voor het eerst naar de schoonheidssalon

Voor het eerst naar de schoonheidssalon

Eens in de zoveel tijd doe ik iets redelijk impulsiefs. Al weet ik niet of ik het impulsief kan noemen. Over zoiets denk ik vaak dagen, weken of zelfs maanden na voor ik het daadwerkelijk doe. Zo leek het mij leuk om eens mijn wenkbrauwen te laten epileren in een schoonheidssalon. Gewoon, om te kijken wat dat met mijn mimiek zou doen. Dit idee had ik al voor ik kanker kreeg. Toen liet ik het idee varen, want door de chemo’s vielen er toch wel wat wenkbrauw- en wimperharen uit (gelukkig lang niet alles!). Nu mijn wenkbrauwen zo goed als de oude zijn, besloot ik een afspraak te maken bij een schoonheidssalon hier in de buurt.

De keuze is reuze

Als ik ergens naartoe ga waar ik nog nooit ben geweest, doe ik vaak grondig onderzoek. Zo waren alle schoonheidssalons hier in Roosendaal (en sowieso op de wereld) onbekend voor mij. Ik besloot te beginnen met mijn zoektocht op Google. Het liefst wilde ik een goede schoonheidssalon in de buurt, maar ik vind het ook niet erg om een half uur te moeten fietsen. Op een gegeven moment waren er vijf schoonheidssalons door mijn eerste selectie gekomen door de goede recensies die ze kregen op Google. Vervolgens onderwierp ik ze aan de ‘websitetest’. Ik vind het belangrijk dat een bedrijf drie dingen heeft: een professionele website (met mooie layout), een actief Instagramprofiel en een goede Facebookpagina. Tegenwoordig heeft elk bedrijf wel een site en sociale media, maar lang niet elke pagina is up-to-date. Hierdoor viel er ook al een schoonheidssalon af.

Schoonheidssalon kiezen

Uiteindelijk leek het mij het leukst om naar een schoonheidssalon te gaan met een schoonheidsspecialist uit mijn generatie. Ik geloof best in schoonheidsspecialisten van vijftig jaar oud, maar ik heb meer vertrouwen in iemand van mijn leeftijd. Dan zit je toch al snel op hetzelfde level qua ideeën. Na alle ‘selectierondes’ bleef schoonheidssalon ‘Momentje ik‘ over. Ik belde Sophie, de eigenaresse en schoonheidsspecialiste van de salon op. Aan de telefoon klonk ze al heel aardig en enthousiast. Ik besprak mijn wensen en besloot spontaan om mijn wenkbrauwen naast het epileren ook te laten verven. De afspraak planden we samen in en ik kon al vrij snel terecht.

Wenkbrauwen epileren en verven
Mijn wenkbrauwen voor de schoonheidssalon

Wenkbrauwen verven

Acht oktober ging ik naar Sophie. Ik werd warm onthaald en mocht plaatsnemen in een super comfortabele stoel. Als ik geen afspraak had voor mijn wenkbrauwen, zou ik er zo in slaap zijn gevallen. Mijn wenkbrauwen werden volgens mij eerst geverfd (kan het mij niet helemaal meer herinneren). Na het epileren kunnen wenkbrauwen namelijk wat geïrriteerd zijn, vandaar dat het verven eerst gebeurt. Ik hoopte maar dat Sophie de juiste kleur voor mijn wenkbrauwen gebruikte, maar had alle vertrouwen in haar. Ze heeft niet voor niets goede recensies, toch? Ondertussen praatten we over van alles en nog wat. Ik knoop altijd wel met iedereen een gesprek aan. Veel gezelliger dan stille momenten (al kunnen die ook prettig zijn).

Epileren

Mijn beste vriendin had mij gewaarschuwd dat epileren best pijnlijk kan zijn. Hier had ik mij mentaal zo goed mogelijk op voorbereid. In het begin had ik (gelukkig) niet eens door dat Sophie mijn wenkbrauwen epileerde. Ik voelde er helemaal niks van. Nou, als dit het is, valt het mij enorm mee. Die gedachte verdween op het eind. Toen schoten er tranen in mijn ogen. Op sommige plekken rondom mijn wenkbrauwen was het toch erg gevoelig. Na een halfuur waren mijn wenkbrauwen geverfd én geëpileerd. Ik bekeek het resultaat in een van de spiegels. Wat zag het er mooi uit! De verf was precies mijn haarkleur, dus dat had Sophie goed gekozen. Mijn wenkbrauwen zagen er heel verzorgd uit. De kleur was niet overdreven en mijn wenkbrauwen waren nog van dezelfde dikte. Heel natuurlijk, daar houd ik van.

Wenkbrauwen epileren en verven
Mijn geverfde en geëpileerde wenkbrauwen

‘Houdbaarheid’

Wel vertelde Sophie mij dat de verf maar ongeveer twee weken zou blijven zitten. Geen probleem, kon ik er twee weken van genieten en mijn wenkbrauwen daarna inkleuren met mijn wenkbrauwpotlood. Na de behandeling kletsten we nog een tijd voor ik naar huis ging. Het was even wennen om naar mezelf in de spiegel te kijken. Ik vond dat ik er uitzag alsof ik make-up op had. Het gaf mij een opgewektere en verzorgder uitstraling. Ik ben heel lui op het gebied van make-up. Als ik al iets op mijn gezicht doe, is het mascara. Blij dat ik nu dus ook weinig hoef te doen aan mijn wenkbrauwen, zonder dat het er onverzorgd uitziet.

Ik merk nu wel dat de verf inderdaad bijna weg is. Ook zijn er alweer wat wenkbrauwhaartjes verschenen. Toch zitten ze nog goed in model. Een nieuwe afspraak bij de schoonheidssalon maak ik denk ik voor halverwege of eind komende maand. Op aanraden van Sophie laat ik ze dan alleen epileren en niet verven. Dat scheelt toch wat en ik heb een fijn wenkbrauwpotlood waarmee ik hetzelfde effect bereik. Moet ik alleen iets meer moeite doen.

Gebruik jij make-up?

10 Reacties

 1. oktober 22, 2020 / 8:10 am

  Mooi, hoor! Fijn dat het zo goed beviel. Misschien voor een volgende keer ook een lekkere massage of zoiets plannen 🙂 Zelf draag ik geen make-up. Ik heb ook al best uitgesproken wenkbrauwen van mezelf, dus verven is bij mij sowieso overbodig.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 23, 2020 / 12:33 pm

   Ja, dat ga ik binnenkort doen! Ik kan zo genieten van massages. Ah, dan is verven inderdaad niet nodig 🙂

 2. oktober 22, 2020 / 8:36 am

  Mooi! Ik denk dat het niet erg impulsief meer is als je er goed over na hebt gedacht, dan is het meer een goedoverwogen keuzen haha 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 22, 2020 / 8:38 am

   Haha, ja he? Het voelt dan alleen soms zo impulsief, omdat ik het dan nooit eerder heb gedaan en wel ineens de knoop doorhak om het wel te doen :).

 3. oktober 22, 2020 / 12:09 pm

  Wow, jij hebt grondig voorwerk gedaan. Het is echt hele mooi. Je zou niet zeggen dat het geverfd is, zo mooi natuurlijk is het. En het smaakt dus blijkbaar naar meer. Leuke ontdekking.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 23, 2020 / 12:33 pm

   Hahaha, ja, ik wilde echt voorkomen dat mijn wenkbrauwen werden verpest! Het smaakt zeker naar meer :).

 4. oktober 22, 2020 / 6:58 pm

  Dat heeft ze zeker mooi gedaan! Mijn oud-collega heeft een eigen salon, dus ik laat eens in de zoveel tijd ook mijn wenkbrauwen verven en epileren. Staat altijd bzo mooi.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 23, 2020 / 12:34 pm

   Oh, wat leuk dat zij een eigen salon heeft! Dan zie je elkaar ook nog eens af en toe, haha 🙂

 5. Jacqueline Meijers
  oktober 23, 2020 / 11:19 am

  Je hebt groot gelijk.Een hele behandeling is ook genieten.

 6. oktober 29, 2020 / 7:39 pm

  Oh genieten zo’n uitje naar de schoonheidsspecialiste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.