Welke bruidsjurk past het best bij mij?

Nu de bruiloft steeds dichterbij komt, kijk ik ook steeds meer naar trouwjurken. In het begin dacht ik dat ik wist welke bruidsjurk ik wilde, maar eerlijk gezegd weet ik het niet zo goed. Gelukkig duurt het nog wel even voor mijn vriend en ik trouwen (dat is pas volgend jaar), maar ik heb niet meer eeuwig de tijd om dé jurk te vinden die ik aantrek op onze trouwdag. Hierdoor ontstaat er toch zeer lichte stress bij mij. Wat nou als ik nergens een jurk zie waar ik echt een ‘wauw’-effect bij heb, zoals ik dat wel zie bij programma’s als Say Yes To The Dress (waar ik trouwe kijker van ben)?

Er is zoveel keuze tussen duizenden jurken in alle soorten en maten

In mijn vorige blogpost over trouwjurken, ‘Mijn online “jacht” naar bruidsjurken‘, liet ik een aantal jurken zien die ik heel mooi vond. Ook vertelde ik dat ik ooit verliefd werd op een jurk bij Say Yes To The Dress waar een vrouw koos voor een bruidsjurk die geïnspireerd was op de wereldberoemde jurk van Marilyn Monroe. Na vele jaren stapte ik van dat idee af, maar nu zit die jurk toch weer in mijn hoofd. Wil ik wel een lange bruidsjurk, zoals ik in die desbetreffende post toonde? Kant vind ik nog steeds een prachtig detail en er is een grote kans dat dit aanwezig is op mijn trouwjurk. Toch twijfel ik nog over de lengte. We trouwen in de zomer, dus de kans is groot dat het warm is. Hoe fijn is het dan als mijn jurk korter is dan een traditionele bruidsjurk?

Welke bruidsjurk past het best bij mij?

Ik paste een aantal stukken in een Rotterdams atelier

Als klein meisje liep ik bijna dagelijks langs Victor’s Wedding Design. Dit atelier zat lange tijd op één minuut loopafstand van mijn huis in Rotterdam. Uiteindelijk verruilde de ontwerper “mijn” wijk voor het centrum, omdat hij meer ruimte wilde. Wel was het altijd een droom om ‘later als ik groot was’ bij hem jurken te passen. Afgelopen weekend stapte ik dan ook met mijn moeder en beste vriendin dit atelier binnen en paste ik het één en ander. Victor maakte een schets van een eventuele jurk voor de bruiloft, aan de hand van mijn wensen en eisen. Ik was heel blij, maar eenmaal thuis ontstond er ook twijfel. Ik dacht dat ik wist welke bruidsjurk ik wilde, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo.

Mijn zoektocht naar een bruidsjurk, welke bij mij past, gaat gestaag door

Al eerder maakte ik via Pinterest een moodboard waar ik verschillende jurken op pinde. Dit waren alleen lange bruidsjurken. Mijn moeder adviseerde een nieuwe collage te maken. Zo krijg ik nieuwe ideeën en hopelijk wat meer een voorkeur voor een bepaald soort stijl. Daarnaast wil ik ook nog diverse winkels bezoeken, zodat ik allerlei bruidsjurken pas. Ik ben benieuwd wanneer ik de jurk vind waarin ik volgend jaar trouw. Via Instagram kreeg ik al wat tips voor leuke winkels. Als jij nog een toffe bruidsmodezaak weet, hoor ik het graag!

10 Reacties

 1. juni 16, 2021 / 7:31 am

  Zelf heb ik geen ervaring met het uitzoeken van een bruidsjurk, maar het lijkt me echt heel lastig. Er is ook zoveel keus tegenwoordig. Gelukkig heb je nog even de tijd. Ik weet zeker dat je je droomjurk wel gaat vinden.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 17, 2021 / 5:49 am

   Klopt! Tegenwoordig is ook alles mogelijk. Ja, gelukkig heb ik inderdaad nog eventjes 🙂

 2. Adriaantje
  juni 16, 2021 / 11:25 am

  Echt een bruidsmodezaak…twee schoondochters droegen een door hun moeder zelfgemaakte jurk, een andere schoondochter droeg een mooie creatie van marktplaats en met de 4e scchoondochter gingen we naar Barneveld (https://www.bruidsmode-aphrodite.nl/) waar we prettig geholpen werden en ook nog een ruime keus hadden.
  Succes met het zoeken….

 3. juni 16, 2021 / 2:19 pm

  Het lijkt me verschrikkelijk moeilijk als je niet precies weet wat je wil een bruidsjurk kiezen er is zo veel keuze! Ik wist al dat ik een roze jurk wou en dan valt bijna alles af, dat maakt het een stuk makkelijker. Verder stonden kant en lang op mijn eisenlijstje en dat is allebei gelukt 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 17, 2021 / 5:50 am

   Hahaha, ja, jouw kleurwens maakte jouw keuze wel wat makkelijker, inderdaad. Ik wil wel echt een witte jurk. Kant én lang stonden ook op mijn lijstje, maar nu weet ik het niet meer zo zeker 😅

 4. juni 16, 2021 / 7:48 pm

  Oh ik herken dit! Ik wist ook wel een beetje wat voor jurk ik wilde hebben, maar als je in zo´n winkel staat dan ga je toch wel twijfelen. Er is zo veel keus! Maar pas verschillende modellen én neem iemand mee die jou echt goed kent en eerlijk is. Oh, en ik was heel erg blij met mijn trouwjurk en natuurlijk is het belangrijk dat je een mooie jurk draagt, maar het is nog veel belangrijker dat je je lekker voelt in de jurk. Je moet hem de hele dag dragen, haha.

 5. juni 17, 2021 / 8:00 am

  Dit lijkt me echt wel lastig inderdaad, omdat je natuurlijk maar 1 keer trouwt. Ik denk wel dat er niet 1 juiste keuze is. Als het goed voelt, is dat denk ik het beste teken.

 6. juni 18, 2021 / 8:33 am

  Ik vond dit ook zo lastig, eerst wilde ik een strakke jurk en uiteindelijk ben ik geëindigd met een A-lijn jurk en hij zat echt heerlijk!

 7. juni 18, 2021 / 12:13 pm

  Lijkt mij ook heel lastig, zo ontzettend veel keuze. Gewoon maar van alles passen tot je denkt ‘yes, dit is ‘m!’ denk ik.

 8. juni 19, 2021 / 8:17 pm

  Mijn trouwjurk komt van de H&M, haha :p Ik wou vroeger altijd een prinsessenjurk, een echte trouwjurk maar nu ik effectief ga trouwen was ik er eigenlijk snel uit dat ik een jurk wil waarvan je niet per se zou zeggen dat het een typische trouwjurk is. En ze is ook korter.
  Maar het is inderdaad lastig! Er is zoveel aanbod. En ik denk dat het normaal is dat je ook een soort van FOMO hebt. Als je een jurk gekozen hebt is er misschien een andere die je nog leuker vindt. Niet? Daarom heb ik zelf beslist om gewoon de eerste jurk te kiezen waarin ik me mezelf voelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.