Op zoek naar een geschikte trouwlocatie

Het mag dan nog wel twee jaar duren voor mijn vriend en ik trouwen, toch kijken we nu al naar eventuele locaties voor onze bruiloft. We willen weten welke opties er zijn, hoe duur alles is en wat er mogelijk is op een locatie. Wat ben ik blij dat we hier nu al naar kijken, want jeetje, het vinden van zoiets is me toch een werk. Niet elke locatie heeft tarieven online staan en lang niet elke locatie vinden we leuk voor onze bruiloft. Een goede voorbereiding is het halve werk, al denk ik dat de voorbereiding bij een bruiloft zeker tachtig procent is van de gehele dag.

Wat willen we?

Het is best lastig om te bedenken wat een goede locatie is voor een bruiloft. Tuurlijk, er zijn zat droomlocaties, maar wij willen geen tienduizenden euro’s uitgeven. Wat is het budget? Hoeveel mensen nodig je uit op een bruiloft? Trouw je in het stadhuis of op een andere officiële trouwlocatie? Geef je een groot feest of niet? Wij weten ons budget nog niet echt, omdat we eerst een goed beeld willen van hoe duur alles ongeveer is. We weten wel een beetje wat we willen uitgeven, maar dat hangt uiteindelijk wel af van wat we de trouwlocatie(s) waard vinden. Gelukkig zitten we vooralsnog met alle ideeën op één lijn. En als een van ons een locatie voorstelt die de ander niks vindt, wordt dat zonder problemen van tafel geveegd.

Op zoek naar een geschikte trouwlocatie

Eerste trouwlocatie bezocht

Vrijdag hadden we een afspraak met de weddingassistent van het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Deze locatie had ik al langer geleden aan mijn vriend voorgesteld. Het is een prachtige plek met veel mogelijkheden voor een bruiloft. Helaas kon ik er niet bij zijn, want ik lag ziek op bed. De weddingassistent leidde mijn vriend rond op de locatie en vertelde het een en ander. Er is een ceremoniezaal die omgebouwd kan worden tot feestzaal. Ook zijn er een tuin en een binnenplaats. Jammergenoeg was er geen kant-en-klare prijslijst. Momenteel weten we ongeveer wat een bruiloft op deze plek kost, maar het uiteindelijke bedrag is onzeker. We wachten op een offerte die hopelijk snel komt. Wat wel een minpunt is: er is geen geluids- of lichtinstallatie. Als we muziek willen en bijvoorbeeld een dj inhuren, moeten we ook nog al het ‘gereedschap’ regelen.

Topomgeving

Uiteraard denken we na over andere locaties. Wat ons ook leuk lijkt, is om een trouwfeest te geven ergens op een weiland. Op een weiland is er alle plek voor een feest. Mij lijkt het tof dat er meer vrijheid is in het versieren van de locatie, de kosten voor eten en drinken een stuk minder zijn en een feest buiten is (als het goed weer is) sowieso fijn. Maar zo makkelijk is het niet om een weiland van iemand die hiervoor open staat te vinden. Als ik online zoek op ‘weiland/boerderij afhuren’ zitten er direct weer kosten voor catering en versiering aan vast. Bovendien hebben mijn vriend en ik al meermaals gehoord dat een feest op een boerderij/in een weiland helemaal niet zoveel goedkoper is dan op een andere trouwlocatie. Toch hoop ik nog een boerderijlocatie hier in de buurt te vinden. Zo lastig moet dat niet zijn lijkt me met honderden weilanden hier in de buurt.

Zoektocht

De zoektocht gaat nog wel even door. Met een beetje geluk vallen de prijzen in Bergen op Zoom enorm mee en gaan we voor die locatie. Als we een plek en datum hebben, kunnen we door met andere voorbereidingen. We willen bijvoorbeeld ook een fotograaf en blijkbaar is het normaal om ver van tevoren uitnodigingen voor de bruiloft te versturen. Ik ben heel benieuwd waar mijn vriend en ik elkaar over twee jaar het ‘ja-woord’ geven en waar we vervolgens met vrienden en familie gaan feesten. En uiteraard deel ik het gehele proces (als mijn vriend ermee akkoord gaat, weet bijna zeker van wel) met jullie. Ook voor mezelf leuk om later terug te kunnen lezen en alles opnieuw te beleven.

13 Reacties

 1. september 22, 2020 / 8:17 am

  Zó balen dat je niet mee kon bij het bezichtigen afgelopen week. Als je (goedkoop) in een weiland wilt trouwen, denk ik dat je het beste iemand met land in de omgeving kunt benaderen. Dan heb je er denk ik het minste extra kosten en gedoe bij. Wel heel gaaf, een bruiloft buiten, maar ook onzeker, met het Hollandse weer;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 26, 2020 / 7:32 pm

   Ja, slim! Misschien bel ik wel gewoon eens aan bij mensen met land, want zelf ken ik niemand. Haha, dat is natuurlijk ook zo. Het weer is zo onvoorspelbaar, ook in de zomer.

 2. september 22, 2020 / 9:58 am

  Wat een toffe locatie! Ik vind een feest in open lucht ook altijd leuk (en lekker coronaproof hehe), maar ik zou het toch niet durven omdat je het weer niet kan voorspellen. En plezier maak je zelf, maar ik weet van mezelf dat ik echt té hard zou balen als iedereen natgeregend wordt hahaha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 26, 2020 / 7:36 pm

   Hahahah, ja dat is ook zo… Daarom is de locatie die we hebben bezocht wel echt ideaal. Binnen een feestzaal en dan buiten kun je (ook overdekt) afkoelen en rustig praten.

 3. september 22, 2020 / 6:02 pm

  Het lijkt me zo lastig om een geschikte locatie te vinden! Maar ook wel weer een uitdaging en erg leuk om naar te zoeken. Veel plezier en succes daarmee!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 26, 2020 / 7:36 pm

   Ja, is het ook wel echt! Zeker een leuke uitdaging. Dankjewel.

 4. september 22, 2020 / 6:52 pm

  Ik denk dat bij een bruiloft de voorbereidingen wel 99% van het werk zijn, ik ben daar zo lang mee bezig geweest. Maar goed ik wou dan ook alles zelf maken, misschien heb jij die ambitie niet. Trouwlocaties bekijken hebben wij nooit gedaan, we hadden het geld niet en het was al vrij snel duidelijk dat mijn ouders het superleuk vonden als het feest bij hun in de tuin zou zijn. We zijn getrouwd in het gemeentehuis trouwens, lang niet zo sfeervol als deze prachtige plaatjes!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 26, 2020 / 7:35 pm

   Mij lijkt het ook heel tof om dat allemaal zelf te regelen, alleen gaat het zo lastig met al die locaties. Die accepteren geen eigen versiering, want elke locatie biedt eigen pakketten aan (van honderden euro’s) voor versiering. Leuk dat jullie in de tuin een feest hebben gegeven. Hoe deden jullie dat dan eigenlijk met buren? Hadden zij geen last van het geluid of eindigde het feest vroeg?

 5. september 23, 2020 / 9:42 am

  Lijkt mij een leuke maar ook intensieve zoektocht. Je wilt natuurlijk een prachtige locatie hebben onder andere.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 26, 2020 / 7:33 pm

   Nou, precies! Dat is toch wel een mooi onderdeel van de bruiloft, als het plaatsvindt op een prachtige locatie.

 6. september 28, 2020 / 6:38 pm

  Lijkt mij een pittige zoektocht allemaal. Slim dat jullie nu al begonnen zijn. Ik ben een keer ceremoniemeester geweest bij een bruiloft en was er dus nauw bij betrokken en het is zeker heel veel werk, inderdaad misschien wel 80% ja.
  Balen dat je ziek was tijdens het bezichtigen van de eerste locatie. Waar is de bovenste foto genomen dan, als je er niet bij was?

 7. september 28, 2020 / 9:39 pm

  Wat een lastige zoektocht! Ook jammer dat je ziek was tijdens de eerste bezichtiging, zo krijg je ook geen complete indruk natuurlijk. Ik denk dat het ook een kwestie is van iets kiezen waar je je goed bij voelt en voor de locatie gaan waar je echt “een klik” mee hebt. Gelukkig zijn er genoeg mooie locaties in Nederland en ik weet zeker dat je iets kunt vinden wat niet al te duur is. Een kennis van mij is bijvoorbeeld in een vlindertuin getrouwd en dat was niet al te prijzig. Misschien een leuke tip, wel erg warm! Hoewel dat met Corona misschien lastiger is. In elk geval veel succes en ik ben benieuwd welke locatie het uiteindelijk wordt.

 8. september 30, 2020 / 8:48 am

  • Tis echt soms zoeken. Ook al een jaar op zoektocht geweest. En dan eindelijk de leukste gevonden. Het ga jullie zeker wel lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.