Mijn online “jacht” naar bruidsjurken

Bruidsjurkenjacht

Begin april vroeg mijn vriend mij ten huwelijk. Dat was een heel mooi hoogtepunt. Momenteel denken we eraan om volgend jaar of het jaar erna te trouwen. Dat moeten we nog allemaal zien. Veel zijn we nog niet met de bruiloft bezig. Ik wil eerst beter worden voor ik mij waag aan het eventueel plannen van zo’n feest. Wel heb ik met al dat thuis zitten genoeg tijd om online naar bruidsjurken te kijken.

Marilyn Monroe

Ik ken geen vrouwen die nooit een aflevering van Say Yes To The Dress hebben gezien. Of misschien ken ik ze wel, maar dan weet ik het niet. Toen dat programma nog niet zo lang op de buis was keek ik er geregeld naar. In een van de afleveringen paste de ‘bride to be’ een jurk die heel erg leek op de bekende jurk van Marilyn Monroe. Vanaf dat moment besloot ik dat ik later zo’n jurk wilde, als ik zou trouwen. Nu, minstens tien jaar later, ben ik wel van dat idee gestapt. Ik heb nu een heel andere smaak dan toen ik dertien was en hoef niet meer zo nodig in zo’n Monroejurk.

Kant

Momenteel ben ik helemaal gek op kant. Ik heb eigenlijk niks met kant in mijn kledingkast, maar ik vind het er heel mooi uitzien. Zeker bij bruidsjurken. Het liefst heb ik een bruidsjurk met kant. En ik wil een witte jurk. Ik ben op Instagram een bruidsmodewinkel (Taft en Tule) tegengekomen die echt zoveel mooie jurken heeft. Natuurlijk moet ik de jurken die ik nu heel mooi vind een keer in het echt passen. Dan weet ik pas echt of ik ze mooi vind en of de jurken mij goed staan. Maar voor nu is het leuk om af en toe jurken te bekijken op verschillende websites. De onderstaande jurken zijn nu mijn favoriet.

Ik vind van deze jurk het kant erg mooi. Het is een mooi bloemenpatroon. Wat ik verder tof vind aan de jurk zijn de V-hals en de blote rug. Het is sexy, maar niet ordinair. Het kant van het bovenlichaam loopt een beetje door op de rok, maar niet op een heel opvallende manier. Door het patroon en het model ben ik echt verliefd op deze jurk.

Deze jurk heeft ook kant, maar is toch anders. De halflange mouwen vind ik een mooi detail. Daarnaast vind ik het ook bij deze jurk weer mooi dat deze een V-hals heeft. Deze jurk is iets eleganter en heeft een wat minder drukke onderkant. De jurk heeft een mooie rug met leuke parelachtige knoopjes.

Passen

Wanneer ik bruidsjurken ga passen weet ik nog niet. Ik wil het liefst eerst weer flink wat haar op mijn hoofd. Het korte kapsel vind ik ook niet verkeerd staan, maar dat is toch anders. Ik draag graag jurken. Nu alleen niet, omdat ik het niet vind staan mijn mijn weinige haar. Misschien moet ik er weer aan wennen, net zoals ik moest met mijn kale hoofd. Of ik sla het dragen van jurkjes een jaartje over.
Als mijn vriend en ik gaan trouwen wil ik mij weer helemaal mezelf voelen. Ik wil er ook als mezelf uitzien als ik jurken ga passen. Dat vind ik toch een bijzondere gelegenheid. Tot de tijd dat ik in het echt ga passen, kijk ik enthousiast rond op de sociale media en typ ik af en toe in de zoekmachine “bruidsmodewinkel” in.

Mochten jullie nog tips hebben op het gebied van bruidsjurken (of andere bruiloftgerelateerde zaken) dan hoor ik dat graag.

Mijn online "jacht" naar bruidsjurken

13 Reacties

 1. mei 25, 2020 / 8:28 am

  Oooh dit vind ik zo leuk! Ooit een trouwjurk uitzoeken Ên kunnen dragen op de grote dag is echt mijn droom. Ik vind kant ook heel mooi, vooral de bovenste jurk vind ik echt prachtig!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 25, 2020 / 10:12 pm

   Ik ben ook echt helemaal gek op kant! Dat terwijl ik volgens mij niks met kant in mijn kledingkast heb, haha 🙈

 2. Jacqueline Meijers
  mei 25, 2020 / 8:51 am

  Een goed adres waar je prima wordt geadviseerd en met kennis van zaken wordt geholpen is in Bosschenhoofd bij Ria Hack.Veel plezier en succes met de voorbereidingen. Hoe gaat het verder met je gezondheid?

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 25, 2020 / 10:12 pm

   Bedankt voor de tip. Het gaat matig, maar over een paar dagen zeker stukken beter.

 3. mei 25, 2020 / 9:15 am

  Heel leuk om meegenomen te worden in jouw wedding planning Marloes! Ben er nog altijd niet helemaal over uit of ik ooit wil trouwen (neig nu naar niet of heel klein haha), maar zo’n jurk dragen lijkt me toch wel heel bijzonder. Mijn voorkeur gaat ook naar kant uit. En Say yes to the dress is hier nog steeds wel een guilty pleasure… 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 25, 2020 / 10:14 pm

   Ach, je hebt nog een heel leven om daarover te beslissen, haha 😉 Mocht je ooit wel trouwen, heb ik misschien al meer blogs geschreven waar je dan iets aan hebt voor een bruiloft.

 4. mei 25, 2020 / 12:25 pm

  Oh yes, doe mij maar ‘say yes to the dress’ blogs van jou;). Superleuk om te zien. Geen tips. Ik hoor om me heen vaak van mensen dat ze iets in hun hoofd hebben en dat dat uiteindelijk niet blijkt te staan. Wie weet word je dus nog verrast met passen. Snap trouwens best dat je je weer wat meer ‘jezelf’ wilt voelen. Lijkt me anders ook zo’n ‘dubbele’ herinnering, als je de foto’s later kijkt.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 25, 2020 / 10:15 pm

   Haha, leuk om te horen! Ze zullen zeker volgen als er weer iets te vertellen is. Ja, daarom pin ik me er ook niet teveel op vast. Vaak genoeg dat een kledingstuk mij niet leuk leek aan het hangertje en ik het vervolgens geweldig vond op het moment dat ik het aan had. Of juist andersom. Nou, precies. Ik wil eerst deze periode afsluiten voor ik aan die voorbereidingen begin.

 5. mei 26, 2020 / 6:20 am

  Oh wat leuk zeg om op deze manier te kijken naar bruidsjurken… Voor mij alweer lang geleden maar kijk er met een glimlach op terug.

 6. mei 26, 2020 / 7:28 am

  Ik geloof dat mijn schoonmoeder nog nooit een volledige aflevering say yes to the dress heeft gekeken, dus ze bestaan. Ik heb geen tv meer, maar keek het altijd graag.

 7. mei 26, 2020 / 12:41 pm

  Mijn vriend vroeg me in december vorig jaar ten huwelijk en ik heb denk ik diezelfde avond online ook naar jurken gekeken, haha :p Ik heb wel een idee van wat ik mooi vind en ik wil gewoon voor een super budget jurk gaan. Bij Asos hebben ze bijvoorbeeld hele mooie. Zou liever wat meer geld in het feest zelf stoppen dan in m’n outfit. Voor mij hoeft dat gaan passen in de winkel met mijn mama en vriendinnen er bij ook totaal niet. Heb geen zin in al die meningen.

 8. mei 27, 2020 / 10:39 am

  Ben ik dan de eerste die je kent die nog nooit een aflevering van Say yes to the dress heeft gezien? 🙄 Ik heb er vaak over gehoord maar echt nog nooit gezien… Dat ik eigenlijk nooit tv kijk zal er vast mee te maken hebben. 😉 Want bruidsjurken kijken is zeker leuk, en die jij hier laat zien zijn ook echt gaaf. Op Pinterest heb ik ook regelmatig mooie gezien. Lijkt mij best moeilijk kiezen, er is zo veel moois, maar misschien ‘voel’ je op een gegeven moment gewoon dat dat ‘m is?

 9. mei 27, 2020 / 2:24 pm

  Echt ik kan zelf niet wachten tot het zo ver is. Alleen moet ik nog wel gevraagd worden haha! Ik ben overigens ÊÊn van de vrouwen die nog nooit een aflevering van say yes tot the dress heeft gezien, oeps!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.