Inspiratie van bloggers|Het organiseren van een bruiloft

Bruiloft

In april deed mijn vriend een aanzoek. Hoewel we hebben besloten pas over twee jaar te trouwen, vind ik het wel leuk om soms al dingen te lezen over bruiloften. Ik sla soms ideeën op mijn laptop of telefoon op als ze me leuk lijken voor op onze bruiloft. Vooral op Instagram zie ik nog wel eens goede DIY’s voorbijkomen. Maar er zijn ook medebloggers die trouwideeën op hun blog plaatsen. Als het zover is, zal ik zeker blogposts plaatsen met ideeën van mijn vriend en mij. Tot dan lees ik zelf graag posts. In deze blogpost wil ik jullie kennis laten maken met een aantal bloggers. Deze bloggers hebben leuke artikelen online staan met bruiloftinspiratie.

Vriendelijk leven

Anouk, van haar blog Vriendelijk leven, trouwde eind juli. Ze schreef verschillende blogposts over het organiseren van een duurzame en betaalbare bruiloft. Heel fijn om inspiratie uit te halen. Een bruiloft hoeft namelijk geen duizenden euro’s te kosten. In een van haar blogposts vertelt Anouk welke dingen je bijvoorbeeld zelf kunt maken, zoals de uitnodigingen. Dit soort tips schrijf ik op, zodat ik ze onthoud voor als mijn vriend en ik onze bruiloft gaan organiseren. Ik ben trouwens sowieso fan van Anouks blog, omdat ze veel interessante posts schrijft over duurzaam leven. Met het verduurzamen van mijn leven ben ik steeds meer bezig en uit Anouks blogpost haal ik vaak inspiratie.

I’m feeling good

Blogster Amina van I’m Feeling Good trouwde eind januari dit jaar. Ik genoot van haar bruiloftgerelateerde foto’s die vooral op haar Instagram Stories voorbijkwamen. Gelukkig deelde Amina ook wat over haar voorbereidingen voor de grote dag op haar blog. Zo schrijft Amina over haar bruidskapsel en -accessoires. Ik heb nog geen idee of ik iemand mijn haar laat doen als ik trouw met mijn vriend. Op Instagram heb ik wel een mapje met opgeslagen bruidshaarstijlen. Momenteel ben ik fan van een ‘slordige’ knot. Ach, ik heb nog de tijd om over zulke dingen na te denken. Mocht je een (kleine) bruiloft organiseren, vergeet dan vooral niet om Amina’s tips voor het regelen hiervan mee te nemen tijdens het voorbereiden. Heel handig en zo voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet te regelen.

Rachel Kromdijk

Rachèl trouwde vorig jaar met haar man. Af en toe bezoek ik haar blog Rachèl Kromdijk, want wat maakt zij prachtige foto’s. Daarnaast is ze volgens mij ook echt een heel lief persoon van wat ik van haar meekrijg op het internet. Rachèl organiseerde zo ongeveer haar hele bruiloft zelf, haar vriend vond het allemaal wel best. Ik vind het heel fijn dat ze haar bruiloft zelf regelde, want zo kan ik leren van de tips en tricks die zij hierover deelt op haar blog. Mijn vriend en ik zijn ook van plan de organisatie zelf in handen te nemen. Dat vind ik namelijk veel te leuk om te doen.

Als klein meisje organiseerde ik al de kerstdiners voor mijn familie. Evenementen plannen is echt helemaal mijn ding. Ik kijk dan ook enorm uit naar de periode waarin wij onze bruiloft gaan plannen. Natuurlijk blijf ik wel realistisch, want het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar toch een leuke uitdaging.

Ideefabriek

Carin en Suzanne zijn twee vriendinnen die heel creatief zijn. Op Ideefabriek plaatsen zij tal van ideeën voor onder andere verjaardagen, babyshowers en bruiloften. Ik geniet er telkens weer van als ik een story van de dames voorbij zie komen op Instagram. Van hun elf ideeën voor een vrijgezellenfeest krijg ik nog zin om mijn eigen feest te organiseren. Ook is er genoeg inspiratie te vinden om zelf trouwbedankjes te maken. Ik wist niet eens dat dit een ding was, maar blijkbaar wel. Het verbaast mij niks als mijn vriend en ik Ideefabriek vaak zullen bezoeken tijdens het organiseren van onze bruiloft. Ik heb liever iets teveel inspiratie dan geen inspiratie.

Loves2Love

Anne van Loves 2 Love leerde ik kennen op een borrel, georganiseerd samen met Evelyne. Samen runnen zij het bedrijf BlogBosses. De blog Loves 2 love staat bomvol inspiratie voor de bruid, de bruidegom en vrienden en familie van (voor het plannen van een vrijgezellenfeest). Ik lees graag de trouwverhalen op Annes blog, waar haar eigen verhaal sinds kort ook bij hoort. Mijn vriend en ik fantaseren soms over onze huwelijksreis. We hebben wel al een idee van waar we naartoe willen, maar tegen die tijd moeten we kijken wat ons budget is. Misschien dat een verre huwelijksreis pas binnen ons budget past als ik over (hopelijk) iets meer dan drie jaar klaar ben met mijn master. Maar mooie hotels voor een huwelijksnacht in Nederland zijn bestaan ook. Anne zette de 15 mooiste hotels op een rijtje.

Zoals je ziet is er in het blogland genoeg inspiratie te vinden voor het organiseren van een bruiloft en alles wat daarbij komt kijken. Vind ik heel leuk, want zo heb ik alvast genoeg voorpret!

Heb jij nog tips voor het organiseren van een bruiloft (/een groot feest)?

10 Reacties

  1. augustus 10, 2020 / 10:12 am

    Leuke manier om inspiratie op te doen, lekker lezen op blogs. Neem jij ons ook mee in jullie voorbereidingen? Vind ik leuk;).

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      augustus 10, 2020 / 10:14 am

      Ben ik zeker van plan om te doen! 😄😁

  2. augustus 10, 2020 / 1:53 pm

    Ahwww dank je wel! Echt zo tof om in dit rijtje genoemd te worden. Er staan er een paar bij die ik nog niet ken, ga ik gelijk eventjes bij kijken. Liefs!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      augustus 12, 2020 / 7:09 am

      Ahh, heel leuk dat je op deze manier ook weer andere blogs leert kennen!

  3. augustus 10, 2020 / 9:29 pm

    Wat leuk om een lijstje met blogs over dit thema te zien, ik ga ze zeker even lezen! Helaas geen tips van mij, behalve dat ik zelf (laat mijn vriend het niet horen haha ;)) wel eens rondkijk op Pinterest. Staan ook leuk ideetjes tussen! Alleen soms erg Amerikaans haha

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      augustus 12, 2020 / 7:11 am

      Hahaha, misschien ziet je vriend dit wel! 😜 Op Pinterest heb ik inderdaad ook al bruiloftgerelateerde borden. En ik moet eerlijk zeggen: die had ik al een paar jaar, haha!

  4. augustus 11, 2020 / 8:39 am

    Ah wat superleuk en lief dat je mij noemt 💕 Ik heb nog plenty tips, maar het belangrijkste is toch wel dat je niet moet onderschatten hoeveel tijd het kost! De week voor onze bruiloft heb ik mee dan fulltime aan het feest gewerkt. Ik ga er na mijn vakantie nog een paar blogs over schrijven (sowieso een met mooie foto’s en een met dingen waarvan ik niet wist dat je dat ook nodig had), misschien heb je daar nog wat aan 🙂

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      augustus 12, 2020 / 7:12 am

      Wij zijn van plan om begin volgend jaar te gaan beginnen met kijken en organiseren (en willen dan in de zomer van 2022 trouwen). Ik verbaasde me er al over dat een jurk echt iets van minstens negen maanden van tevoren al gekozen moet worden. Ik kijk erg uit naar je posts met foto’s en andere dingen 💕

  5. augustus 11, 2020 / 1:33 pm

    Leuk en slim dat je alvast aan het rondkijken bent en zo ideeën op doet voor jullie bruiloft. Ik kijk uit naar de blogs die jij tegen die tijd gaat schrijven over jullie voorbereidingen. 🙂

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      augustus 12, 2020 / 7:13 am

      Heel leuk om te horen! 😄 Ik heb er ook enorm zin in om dingen voor de bruiloft te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.