Bruiloftsvoorbereidingen | Trouwuitnodigingen

Bruiloftsvoorbereidingen trouwuitnodigingen

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blogpost heb geschreven over de bruiloftsvoorbereidingen van mijn vriend en mij. De laatste tijd zijn mijn vriend en ik bezig geweest met de trouwuitnodigingen. Normaliter versturen mensen deze uitnodigingen (van wat ik online lees) zo’n twee maanden voor de bruiloft. Aangezien wij in de zomer trouwen, leek het ons slimmer om ze eerder te versturen. Zo weten onze genodigden al ruim op tijd wanneer ons feest is en hebben ze even om op de uitnodiging te reageren. In deze blogpost laat ik jullie graag onze uitnodigingen zien en vertel ik er meer over.

De illustratie op onze trouwuitnodigingen

De illustratie die je op onze trouwuitnodigingen ziet, is gemaakt door een vriendin van mij, Twinkel Achterberg. Zij ging een paar maanden geleden voor ons aan de slag. Mijn haar was toen nog een stuk korter dan op de illustratie, en is nu eigenlijk ook alweer veel langer dan op de illustratie. Maar ik ben er zo blij mee! Verder zie je mijn vriend en onze kat, Sultana. We vonden het heel leuk als zij ook op onze trouwuitnodigingen zou verschijnen, omdat ze toch onderdeel is van ons gezin. Op de achterkant van de uitnodiging staat alle informatie van ons trouwfeest. Die laat ik alleen liever niet zien om privacyredenen. Maar de voorkant is toch het pronkstuk!

Bruiloftsvoorbereidingen trouwuitnodigingen

De trouwuitnodigingen op bierviltjes

Mijn vriend en ik hebben ervoor gekozen om onze trouwuitnodigingen op bierviltjes te laten drukken. Dit zag ik een keer voorbijkomen bij another view, die de illustratie van mijn blog heeft gemaakt, en vond ik vooral goed bij mijn vriend passen, omdat hij kok is. De gasten die we ook uitnodigen op de ceremonie hebben een biertje bij de uitnodiging gekregen. Dat vonden we goed passen. De illustratie hebben we op bierviltjes laten drukken door Studentendrukwerk. Met dit bedrijf, waar het ook mogelijk is om kaarten voor je bruiloft te laten drukken, werkte ik al eerder samen. Toen liet ik multomappen drukken die ik erg fijn vond en nog steeds gebruik voor administratieve zaken. Binnen een dag had ik de bierviltjes al binnen. We hadden er 100 besteld, zodat we er zelf ook nog een paar kunnen houden.

Versturen maar!

Bijna alle trouwuitnodigingen zijn al verstuurd en tot nu toe hebben we heel veel positieve reacties ontvangen. Iedereen vind de illustratie heel mooi en zo leuk dat Sultana er ook op staat. Zoals jullie kunnen zien, trouwen mijn vriend en ik in de zomer. Het meeste hebben we al geregeld en dat geeft rust. Ik denk dat het volgende op ons lijstje de ringen zullen zijn. Die wilden we deze maand waarschijnlijk al zoeken. Gelukkig heeft dat geen haast, maar wel een hoop voorpret! Ik ben heel benieuwd en houd jullie uiteraard op de hoogte.

10 Reacties

 1. Gien
  januari 17, 2022 / 8:09 am

  Spannend Marloes, wat een heerlijk vooruitzicht! Heb je ook al over je (nieuwe) achternaam nagedacht? Er is tegenwoordig van alles mogelijk! Succes met het uitzoeken van je ring!

 2. Jacqueline Meijers
  januari 17, 2022 / 9:37 am

  Wat geweldig allemaal Marloes.Weet je waar je leuke ringen kunt zoeken en ze je ideeën inwerken?Bij Ouro in de Raadhuisstraat.Veel succes met alle voorbereidingen je zult vast een stralende bruid zijn.
  Groetjes en veel succes.

 3. januari 17, 2022 / 12:10 pm

  Wat een leuk idee, de uitnodiging op bierviltjes…en ook de illustratie vind ik erg leuk
  Ik heb even op je linken gekeken, ik bewaar ze!
  Succes met het ringen zoeken.

 4. januari 17, 2022 / 7:43 pm

  Wat leuk, op een bierviltje! Zou ook wel bij ons passen. Al moet ik me dan wel inhouden, want ik ben een berucht bierviltjesverscheurder. Super illustratie ook!

 5. januari 18, 2022 / 9:36 pm

  Zo leuk! Die ga ik onthouden voor euh ooit haha. Heel mooie illustratie ook 🙂

 6. januari 23, 2022 / 9:53 am

  Wauw, zo’n mooie illustratie! En wat een origineel idee voor een trouwkaart! Ik vind ze echt geweldig mooi geworden.

 7. januari 24, 2022 / 4:14 pm

  Wat een gaaf kaartje! Wij hebben onze gasten destijds eerst een save the date gestuurd en later een echte uitnodiging, omdat het ook in de zomer was en we ook dachten straks is iedereen op vakantie.

 8. maart 15, 2022 / 7:33 pm

  Wat super gaaf bedacht om het op een bierviltje te laten bedrukken! Die illustratie vind ik ook geweldig gemaakt. Zo leuk om er iets persoonlijks van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.