Bruiloftsvoorbereidingen | Een trouwlocatie

Markiezenhof Bergen op Zoom

Het is alweer zeven maanden geleden dat ik schreef over trouwen. Het leek mij wel weer leuk om te schrijven over de bruiloftsvoorbereidingen van mijn vriend (verloofde!!!) en mij. In september postte ik mijn blogpost over het zoeken naar een geschikte trouwlocatie. Toentertijd hadden wij het Markiezenhof in Bergen op Zoom bezocht. We wachtten alleen nog op de uiteindelijke offerte. De prijzen bleken enorm hoog te zijn, dus onze zoektocht naar een trouwlocatie ging door.

Andere optie bekijken

Tijdens een verjaardag vertelde een stel over dat ze gingen trouwen en waar hun bruiloft was. Ik onthield de locatie, wat nog een ding was met mijn chemobrein, maar het lukte. De volgende dag besloot ik de locatie online op te zoeken en al snel was ik enthousiast. Ik liet de locatie aan mijn vriend zien en we besloten contact op te nemen met de weddingplanner van die locatie. Eind oktober mochten we langskomen. We kregen te zien waar de ceremonie eventueel kon plaatsvinden, buiten in een mooi stukje natuur. Ook bezochten we het partycentrum waar een feest zou kunnen worden gehouden. Dit laatste was wel een voorwaarde, aangezien we een feest na de ceremonie willen. We bespraken met de weddingplanner onze verzoeken en al diezelfde avond kregen we een offerte. Deze offerte was veel betaalbaarder dan bij het Markiezenhof en er was veel mogelijk op deze locatie.

Defintieve keuze?

Toch twijfelden mijn vriend en ik nog een tijd. De locatie was perfect, maar wilden we echt al een datum vastleggen? Ik was er wat huiverig voor, aangezien de pandemie nog volop in gang is. Mijn vriend durfde wel de beslissing vast te leggen. Dus planden we in december een videocall in met de weddingplanner. We kozen een datum en ondertekenden de offerte. De locatie en datum weten we dus sinds eind december! Heel fijn en leuk. Ik houd het voor nu nog geheim, aangezien niet veel familieleden en vrienden weten waar en wanneer de bruiloft zal plaatsvinden. Dat weten ze natuurlijk pas als we de uitnodigingen versturen en dat duurt nog een paar maanden. Wel vind ik het leuk om te laten weten dat we in juli volgend jaar gaan trouwen. Gelukkig hebben we dan ook nog genoeg tijd om alles te regelen.

Maar nu…

De trouwlocatie en -datum staan vast. Toch valt er nog een heleboel te regelen. Zo hebben we nog een DJ nodig (die eigen geluid- en lichtinstallaties heeft). Ook wil ik een toffe fotograaf, zeker voor overdag bij de ceremonie. Dit zijn twee belangrijke zaken die ik eigenlijk binnenkort al geregeld wil hebben. Dan moeten de uitnodigingen natuurlijk nog gemaakt en verstuurd worden. Trouwringen mogen niet vergeten worden, al doen we dat waarschijnlijk pas ergens volgend jaar. En een jurk en pak zijn erg belangrijk. Af en toe krijg ik wel stress als ik over alles nadenk. Dan helpt het om te bedenken dat we nog vele maanden hebben om alles te regelen en te plannen. Er is genoeg tijd voor de bruiloftsvoorbereidingen.

Welke tips heb jij voor onze bruiloftsvoorbereidingen?

17 Reacties

 1. april 15, 2021 / 7:13 am

  Wat spannend allemaal! Kan me goed voorstellen dat het stress oplevert. Maar wel leuk! 😀

  De enige twee bruiloften waar ik tot nu toe te gast ben geweest (allebei in West-Brabant!) hadden DJ Dave ingehuurd, van Double-D Sound Light & Partyrent. Dus dat is misschien wel een goede tip?

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 15, 2021 / 9:37 am

   Ah, heel erg bedankt voor de tip! Ga ik zo eens even bekijken. Mocht je meer tips hebben, hoor ik het graag, hahaha 😄.

 2. april 15, 2021 / 8:25 am

  Juli volgend jaar, dat zou toch gewoon een mooi feest zonder regels moeten kunnen worden? Ik duim voor jullie!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 18, 2021 / 2:19 pm

   Ik hoop het enorm!

 3. april 15, 2021 / 10:49 am

  Spannend, leuk maar ook spannend. Ik kan mij je twijfels voor het vastleggen vanwege de pandemie goed voorstellen, maar juli volgend jaar, moet het toch hopelijk wel allemaal weer goed mogelijk zijn.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 18, 2021 / 2:19 pm

   Zeker! Klopt, best onzeker allemaal, maar ik mag het hopen inderdaad dat het dan wel mogelijk is.

 4. april 15, 2021 / 3:51 pm

  Wauw, wat een stappen! Ik snap heel goed dat je twijfelde of je al een datum vast wilde leggen, nu met al die extra regels. Maar juli 2022 zou en echt goed feestje wel weer moeten kunnen toch?

  • april 15, 2021 / 5:23 pm

   Geweldig dat jullie een mooie locatie hebben gevonden! Zelf heb ik nog nooit een bruiloft georganiseerd, dus met tips kan ik je helaas niet helpen. Wel weet ik zeker dat jullie nog genoeg tijd hebben om alles te regelen. Het komt echt goed!

   • Mevrouw Marloes
    Auteur
    april 18, 2021 / 2:20 pm

    Ah, geen probleem. Haha, ik hoop het!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 18, 2021 / 2:19 pm

   Daar gaan we voor!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 18, 2021 / 2:20 pm

   Oeh, bedankt voor de tip! Ik ga zo eens kijken.

 5. april 18, 2021 / 9:25 am

  Wat leuk zeg! De beste tip die ik je kan geven is vraag heel veel hulp. Iedereen wil helpen (en zijn je vervolgens dankbaar dat ze mogen helpen bij jou bijzondere dag, echt!) en voor een bruiloft moet je zoveel regelen dat alle hulp welkom is! Op mijn blog staan ook nog veel tips onder de categorie bruiloft, mocht je het leuk vinden 🙂

 6. Mevrouw Marloes
  Auteur
  april 18, 2021 / 2:21 pm

  Oeh, goede tip! Je blogposts heb ik al eens gelezen toen je ze publiceerde, maar inderdaad goed om ze weer eens te bekijken. Ik weet nog dat jij namelijk ook veel schreef over dingen die ik wilde onthouden, haha,

 7. april 21, 2021 / 6:29 am

  • Tis echt stressen, zeker als je alles moet plannen.
  • Hier heb ik zelf alles geplant, mijn man was met alles te vrede, het was vooral veel opzoekingswerk via de pc. Maar Tja we waren super te vrede van ons trouwdag.
  Een ding, gewoon genieten ook van je planning. Want die zijn ook super fijn, want voor je het weet is het al de dag van je trouw. Veel succes.
  • Fijn dat jullie al een datum hebben.

 8. april 22, 2021 / 2:51 pm

  Zo leuk zeg, wat een vooruitzicht! Ik roep al twee jaar of zo dat ik wil trouwen, maar ik denk dat ik een giga paniekaanval krijg als mijn lief me echt zou vragen en we dan alles moeten regelen haha.

 9. mei 17, 2021 / 11:40 am

  Wat leuuuuuk! En ik hoop voor je dat in juli alle maatregelen voorbij zijn!

  Mijn tip voor een top trouwdag:
  vraag een goede vriendin of iemand anders om ceremoniemeester te zijn. Die alles vanaf de zijlijn goed in de gaten houdt. Geef diegene je planning door, echt ieder detail. Want dingen gaan op de dag zelf toch soms net even anders dan gepland en dan kan diegene dat al regelen/aangeven/fixen. Handig ook om de locaties het nummer te geven van diegene, zodat jullie met rust worden gelaten bij onverwachte veranderingen. Dan heb jij daar geen omkijken naar en kun je lekker genieten. Ik had een hele lieve die steeds kwam zeggen wanneer we naar de andere locatie moesten en op de tijd lette. Ik had zelf alles geregeld maar besloot toch in de laatste week voor de trouwerij om haar hulp in te schakelen. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.