Theevraag #7 | Wat zou je doen als je in één dag 1.000 euro mocht opmaken?

De feestmaand is de tijd waarin er veel cadeautjes worden gegeven en ontvangen. Ook is het de tijd waarin ik vaak nadenk over wat ik voor mijn verjaardag zou willen krijgen (ik ben eind januari jarig). De vraag wat ik voor mijn verjaardag zou willen krijgen, vind ik lastig te beantwoorden. Voor mijn gevoel heb ik alles al wat ik hebben wil.

Bij het zien van deze vraag, moest ik dan ook even nadenken. Zitten er namelijk ook nog voorwaarden aan het uitgeven van dit geld? Mogen het ook dingen zijn voor later, zoals een reis of kaartjes voor een voorstelling? Of moeten het per se dingen zijn die je die dag ook meteen hebt/doet?

In het geval van het eerste zou ik een mooie reis boeken voor mijn vriend en mij. Ik vind ervaringen opdoen en herinneringen maken veel leuker dan een duur kledingstuk kopen. Er staan ook nog veel reisbestemmingen op mijn verlanglijstje: New York, Stockholm, Kopenhagen, Oslo, Reykjavik, Berlijn en zo kan ik nog wel even door fantaseren. De ene bestemming is duurder dan de andere. Dus als ik duizend euro zou mogen opmaken, zou ik het heel leuk vinden om een reis (met slaapplaats) te boeken waar ik normaal gesproken nu het geld niet voor zou hebben (aangezien ik nog student ben).

Als ik het geld niet zou mogen uitgeven aan iets als een reis, zou ik denk ik uiteten gaan in een heel duur restaurant. Mijn vriend heeft me al een paar keer meegenomen naar een luxe restaurant en met 1.000 zouden we dan superdeluxe uiteten kunnen. Gewoon, omdat het dan kan. Voor na het eten zou ik dan een mooie hotelkamer boeken. Heerlijk lijkt me het om eens even zo luxe te kunnen leven.

Wat zou jij doen als je in één dag 1.000 euro mocht opmaken?

X Marloes

7 Reacties

 1. december 14, 2017 / 9:20 am

  Ik zou het geld ook echt aan reizen geven! Enne, als ik naar je reisbestemmingen kijk: geef die 1000 euro dan maar aan Kopenhagen, hahaha, ik werd echt gek van hoe duur alles daar was! Verder zou ik misschien in België een nachtje in een super fancy hotel boeken. Of eten, altijd goed. En met het beetje geld dat nog overschiet, haast ik me wel naar de & Other Stories, haha!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 14, 2017 / 9:50 am

   Kopenhagen staat ook echt ergens bovenaan mijn lijstje! Daar wil ik heel graag heen.

 2. Laura
  december 14, 2017 / 3:13 pm

  ik zou echt hetzelfde doen, eten of reizen! geef maar hier, haha.

 3. december 14, 2017 / 5:52 pm

  Als ik in een dag 1000 euro mocht opmaken, zou ik naar Amsterdam gaan een een paar leuke dingen in de Bijenkorf kopen denk ik. Dure dingen die ik normaal nooit zou kopen, maar enorm leuk vind.

 4. december 15, 2017 / 6:41 pm

  Ik zou direct een reis naar de Malediven of Corsica of .. waar je ook maar wil.

 5. december 18, 2017 / 12:25 am

  Leuke vraag, dit speelde ik vroeger vaak met mijn broertje, ‘wat zou je doen met een miljoen?’ Dan gaven we eerst 90 procent heel politiek correct aan een goed doel, want inze kinderdromen reikten toch niet veel verder dan een gloednieuwe voetbal of een grote winnie the pooh-knuffel. Scandinavië staat ook hoog op mijn lijstje, hopelijk kun je dat een keer waarmaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.