Theevraag #6 | Ben jij een vroege vogel of een avondmens?

De afgelopen weken heb ik het gevoel dat ik meer moe ben dan in de andere maanden van het jaar. Ik heb wel eens gehoord dat er mensen zijn die daar last van hebben tijdens de wintermaanden, maar ik dacht dat dit onzin was, tot ik het zelf meemaakte. Het is natuurlijk later licht en vroeger donker dan in de zomermaanden. Ook is het kouder en regent het meer. Het fijne van deze maanden vind ik dat het in huis knus is, maar aangezien ik lange dagen maak, heb ik hier vaak maar een paar uurtjes plezier van (voordat ik naar bed ga). Lekker binnenzitten met een deken op de bank (ik heb een bank met liggedeelte, van de rest van de bank maak ik hierdoor geen gebruik πŸ˜› ), een grote beker thee in m’n handen en een filmpje op. Zo zien mijn favoriete dagen er in deze tijd uit.

Maar ik studeer en geef les, dus moet ik vroeg opstaan en ben ik soms nog tot laat bezig met van alles en nog wat. Ik vind het lastig om vroeg op te staan, vooral als mijn vriend nog lekker kan blijven liggen. Het liefst slaap ik dan ook lekker verder en snooze ik mijn wekker vijf keer tot ik eigenlijk te laat ben om op tijd weg te gaan. Als ik eenmaal opgestaan ben, heb gedoucht en me heb aangekleed, gaat het wel weer. Dan heb ik wel de energie om veel dingen te doen.

Als ik thuiskom (vaak aan het eind van de middag) moet ik nog best veel doen. Huiswerk maken voor mijn colleges, lessen voorbereiden, huishoudelijke taken doen. Lessen voorbereiden en huishoudelijke taken doen lukt nog wel, maar ik kan na zes uur ’s avonds eigenlijk niks meer doen aan mijn eigen school. Dan krijg ik hoofdpijn of moet ik dingen zes keer lezen en begrijp ik eigenlijk toch niet wat er staat.

Eigenlijk krijg ik dus ’s ochtends veel meer dingen gedaan dan ’s avonds en vind ik dan ook dat ik meer een ochtendmens dan een avondmens ben. Ik kan prima veel dingen in de ochtend doen, maar ’s avonds moet ik gewoon echt mijn rust hebben en iets ontspannends te doen hebben.

En jij? Ben jij meer een vroege vogel of een avondmens?

X Marloes

16 Reacties

 1. december 7, 2017 / 7:33 am

  Ik ben echt een avond mens! Ga bijvoorbeeld gerust om 23:00 in de avond uitgebreid mijn kasten uitruimen of opruimen; zelf vind ik dat fijn. Mijn moeder iets minder Hahaha! En ook met studie vroeger kreeg ik savonds laat altijd de beste en creatiefste ideeen! Dat is met mijn blog nu ook zo!

  Wat betreft dat moe zijn; GIRLLL I get you! Deze meid is ook gesloopt! Al ben ik exht meer fan van de wintermaanden to be honest; in de zomer voel ik me veel fitter

  Lieeeefs

 2. december 7, 2017 / 9:32 am

  Ik ben een avondmens! Echt, ik krijg energie vanaf een uur of 20h, hahaha. Dat moet ik dan ’s ochtends wel bekopen, want ik ben echt geen mens voor 11h, haha. Jezus, wat een slecht ritme als ik dat zo lees! Ik kon vroeger ook echt veel beter ’s avonds studeren dan ’s ochtends. Meestal stond ik pas op als mijn vrienden al dik drie uur bezig waren, maar ik ging dan ook wel langer door, haha. Slaap was heilig in de blok πŸ™‚

 3. december 7, 2017 / 10:33 am

  Ik ben ook een avondmens, al moet ik zeggen dat ik ’s avonds wel eerder moe ben dan vroeger. Maar ’s ochtends moet ik even opstarten en de wekker is Γ©cht de ergste uitvinding ooit!
  Ik vind het lekker om ’s ochtends een rondje hard te lopen, maar meestal mis ik de daadkracht om dan ook daadwerkelijk mijn lekker warme bed uit te komen!

 4. december 7, 2017 / 3:04 pm

  Ik ben een avondmens. Voor de volle 100%. ‘ s Morgens duurt het altijd lang eer ik wakker ben en opstarten is voor mij dus echt moeilijk. Tegen de avond ben ik volledig op dreef en dan krijg ik altijd veel meer gedaan.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 8, 2017 / 2:07 pm

   Grappig! Ik heb juist het tegenovergestelde πŸ™‚

 5. december 7, 2017 / 4:07 pm

  Ik ben echt een avondmens. Ik doe dan mijn huiswerk, mijn blog en maak ik mijn to-dolijstjes zodat ik met een leeghoofd naar bed kan.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 8, 2017 / 2:08 pm

   Dat kan ik juist totaal niet in de avond, hihi.

 6. december 8, 2017 / 1:26 am

  Goed om bij stil te staan hoor, het is belangrijk om een rustmomenten in te bouwen. Ik kan ’s ochtends en ’s avonds actief zijn (dan werk ik vaak ook), maar ik heb serieus last van de after-lunchdip. Dan krijg ik echt weinig gedaan, terwijl ik na het avondeten weer opleef. Maar ik moet niet t’e lang doorgaan ’s avonds met belangrijke zaken, dan ga ik met een te vol hoofd naar bed en lig ik te woelen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 8, 2017 / 2:08 pm

   Na het avondeten heb ik juist echt zo’n dip. Dan heeft m’n lichaam zoiets van ‘nu heb je gegeten, dus is het tijd om te relaxen’.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 8, 2017 / 2:09 pm

   Leuk om te lezen dat ik toch niet de enige ben die een ochtendmens is, hahah!

 7. december 8, 2017 / 5:08 pm

  Leuk om te lezen! Ik ben een echte vroege vogel πŸ˜‰ Ik vind het heerlijk om voor 12 uur veel dingen af te hebben. Ik merk ook echt dat ik in de middag minder productief ben. En om tien uur ’s avonds ben ik ook wel echt opperdepop.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 8, 2017 / 5:41 pm

   Nou, dat heb ik dus ook! Heerlijk als je nog een hele dag voor je hebt en allemaal andere leuke dingen kan doen πŸ™‚

 8. december 8, 2017 / 11:07 pm

  Ik denk dat ik meer een avondmens ben geworden. Ik kan ’s avonds ook nog veel doen als het moet, maar ik ga ook wel graag op tijd gaan slapen. Terwijl ik tegenwoordig ook vaak durf snoozen en Γ©cht niet wil opstaan. Dus misschien ben ik geen ochtend- en geen avondmens maar een dagmens? πŸ˜€ Haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 8, 2017 / 11:13 pm

   Ooh een dagmens! Dat vind ik eigenlijk de beste benaming πŸ™‚ Snoozen durf ik tegenwoordig ook, dankzij mijn vriend, maar ik slaap ook graag op tijd. Misschien dat ik dan ook een dagmens ben, hahah.

 9. december 10, 2017 / 2:30 pm

  Allebei. Ik ga meestal rond 1 uur naar bed. Natuurlijk geeft de zon me meer energie, maar ik barst sowieso van de energie. Dus tijd zat om dan een boekje te lezen, te bloggen of een film te kijken. Wil niet zeggen dat ik er altijd zin in heb, hoor. Vooral als ik overdag gewerkt heb, wil ik niet nog eens de hele avond achter de laptop zitten. Ik sta rond 6 uur op. Zeer fris en fruitig. Ik kan ook altijd meteen tot actie over komen of gezellig kletsen. Ik heb geen tijd nodig om wakker te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.