Theevraag #4

De afgelopen dagen had ik het heel druk met school, lesgeven en het hele huis opruimen, vandaag dat de Theevraag wat later is.

December is de maand van Sinterklaas, Kerst en Oudjaar (Nieuwjaar natuurlijk net in januari). Heerlijk vind ik het om cadeautjes voor iedereen te kopen. Nu vieren we dit jaar helaas geen Sinterklaas meer, maar koop ik meestal wel nog wat leuks voor een aantal mensen. Ik kan het nooit laten als ik iets leuks zie. En een jaar helemaal niks doen aan Sinterklaas past niet bij mij. Nu zat er bij mijn thee wel een heel toepasselijke vraag voor deze tijden, dus dat gaf mij weer lekker wat inspiratie voor een Theevraag.

Wat is jouw favoriete feestdag?

Als ik uit alle feestdagen mag kiezen, kies ik denk ik voor mijn eigen verjaardag. Lekker een jaartje ouder en het vieren met wie je wil. Vorig jaar ben ik met mijn vriend naar het kattencafé in Rotterdam geweest, op mijn verjaardag zelf. Elk jaar, al sinds de middelbare schooltijd, ben ik in de week van de tentamens jarig. Gelukkig had ik geen tentamen op die dag (hopelijk komend jaar weer niet), dus mijn vriend en ik maakten er een leuk dagje van. Ook vierde ik het met familie en vrienden. Dit doe ik elk jaar. Ik vind het zo leuk om iedereen weer te zien en met iedereen bij te kletsen.

Naast mijn verjaardag vind ik Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw ook heel leuk. Aan Sinterklaas doen we, zoals ik al zei, dit jaar helaas niks. Een aantal schoencadeautjes heb ik al wel gekocht en gegeven, hihi. Met Kerst hebben we elk jaar een gezellig(e) Kerstdiner/Kerstbrunch met wat familieleden. Iedereen neemt dan wat zelfgemaakt eten mee. Heel knus allemaal.

Dit was in het kattencafé. De zon scheen op het horloge van mijn vriend en dat reflecteerde op de grond. De katten renden achter die reflectie aan. Op een gegeven moment had mijn vriend het hier wel mee gehad, maar ik vond het natuurlijk hartstikke leuk om dat ook te proberen!

Oud en Nieuw vierde ik eerst vaak met mijn moeder en opa en oma, later vierde ik het met een groepje vrienden elk jaar. Vorig jaar ging ik gourmetten met die vrienden, toen door naar andere vriendinnen en uiteindelijk vierde ik feest op mijn studentenvereniging. Heel gezellig allemaal 🙂 Dit jaar ga ik het lekker met mijn vriend vieren, want vorig jaar waren we allebei bij onze eigen vrienden en ik wilde dit jaar graag samenzijn om twaalf uur ’s nachts. Lekker klef, haha!

Wat is jouw favoriete feestdag?

X Marloes

10 Reacties

 1. november 26, 2017 / 4:57 pm

  Ik vind die theevragen altijd leuk! Mijn favoriete feestdag is toch eigenlijk wel Kerst. Daar kan ik echt weken naar uit kijken! Zelf heb ik niet zoveel met mijn verjaardag.

  Liefs,
  Dascha

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 26, 2017 / 4:59 pm

   Ik vind ze ook zo leuk! Soms zit er wel een aparte vraag tussen, hihi.

 2. november 26, 2017 / 9:24 pm

  Ik vind vooral kerstochtend heel leuk; wij gaan dan met alle neefjes en nichtjes ontbijten ( IN PYJAMA NO MAKEUP ALOUD ) bij opa en oma! Echt leuk om ook die kant van de familie even te zien; is een traditie geworden de afgelopen jaren!

  Alvast hele fijne feestdagen!

  Liefs

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 26, 2017 / 9:37 pm

   Dat is echt zo leuk!!!! Eigenlijk heb ik ook nog een goede kerstpyjama nodig.

   Jij ook alvast fijne feestdagen 🙂 xxxx

 3. november 27, 2017 / 12:45 am

  Die theevragen laten me altijd even nadenken over dingen, zo goed bedacht! Mijn favoriet is kerstmis! Love it! Zo gezellig en knus. De winkels en de straten zijn ook zo mooi verlicht en er hangt een fijne sfeer overal. En het lijkt alsof iedereen dan ook net wat aardiger is voor elkaar <3

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 27, 2017 / 12:46 am

   Ik vind het met deze dagen ook altijd zo leuk om door de stad te lopen. Al die mooie lichtjes, daar word ik helemaal blij van 🙂

 4. november 27, 2017 / 1:12 pm

  Kerst! Ik ben echt iemand die weken uitkijkt naar Kerst, volledig losgaat op 24, 25 en 26 december en het dan tegen Oudjaar eigenlijk best gehad heeft, haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 27, 2017 / 11:43 pm

   Hahaha, wel leuk! Oud en nieuw vind ik ook wel heel leuk 😀

 5. november 27, 2017 / 3:39 pm

  Yee zo leuk altijd die theevraag! Ik denk dat kerstmis mijn favoriet is. Sinterklaas is ook altijd zo gezellig, maar is naarmate je ouder wordt toch heel anders natuurlijk. Ik heb al helemaal zin in de kerst <3

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 27, 2017 / 11:44 pm

   Vroeger was Sinterklaas inderdaad véél leuker dan nu, haha! Gelukkig hebben we kerst nog ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.