Theevraag #3

Deze week heb ik een lesvrije week. Dat betekent dat ik geen colleges heb, maar wel naar stage ga. Geen colleges hebben staat vaak gelijk aan lekker vrij zijn, maar de docenten waren zo lief om veel huiswerk op te geven. Tussen al het huiswerk door heb ik toch tijd gevonden om weer even een rustmoment te pakken en weer een theevraag te beantwoorden!

In welke sport zou jij een olympisch atleet willen zijn?

Pfff, wat een lastige vraag! Ik heb nooit echt aan een sport gedaan. Natuurlijk heb ik wel de nodige zwemdiploma’s behaald en soms nog spijt dat ik nooit verder ben gegaan met zwemmen. Ik was hier namelijk best goed in. Ook heb ik een halfjaar op paardreden gezeten (absoluut niks voor mij), een aantal jaar aan scouting gedaan en heb ik ook lang theater-/dans-/zanglessen gevolgd en in theaterproducties gespeeld van die theaterschool. Tegenwoordig heb ik wel een sportschoolabonnement, want ik zou ‘absoluut drie keer per week gaan sporten als ik die zou aanschaffen’. Zei ik drie keer per week? Dit is uiteindelijk misschien drie keer in drie maanden. Helaas.

Ik vind het nooit echt leuk om naar de Olympische Spelen te kijken. Sowieso kijk ik naar geen enkele sport op televisie, omdat ik het gewoon niet interessant vind om hier naar te kijken. Hierdoor weet ik ook niet aan welke sporten er wordt gedaan op de Olympische Spelen. Als je uit alle sporten zou kunnen kiezen, zou ik denk ik voor zwemmen, touwtje springen of hoelahoepen kiezen. Zwemmen, omdat ik dat lekker en leuk vind om te doen. Touwtje springen of hoelahoepen, omdat dat toch super leuk is om te doen? Als klein kind deed ik dit altijd en het lijkt mij eigenlijk wel leuk om weer een springtouw en hoelahoep te doen, zodat ik dit weer kan doen. Ik heb er alleen geen ruimte voor in huis, tenzij ik al mijn meubels aan de kant schuif. Dus om hier olympisch kampioen in te worden, vraagt toch wel om meer ruimte.

Afgelopen maandag heb ik ook een hoelahoeples gevolgd met een aantal vrienden. We realiseerden ons op de fiets dat we niet een uur lang normaal zouden hoelahoepen, want daar kun je toch geen hele les mee kunnen vullen? Nou, we hadden dus gelijk! Het was een best intensieve les, waarin je moest hoelahoepen en tegelijkertijd ook bijvoorbeeld lopen, springen en dansen. Eindstand? De mensen die er al lang kwamen, lieten hun hoepel niet vallen en wij waren meer bezig met bukken om de hoepel op te rapen…

Nu heb ik dus even het lijstje erbij gepakt met alle olympische sporten en als ik zou moeten kiezen uit deze sporten, lijkt surfen mij wel wat. Deze sport zal voor het eerst in 2020 beoefend worden tijdens de Spelen. Ik heb nog nooit gesurfd, maar als ik nu elke dag train, kan ik misschien nog wel meedoen tijdens de eerste keer surfen op de Olympische Spelen! 😉

In welke sport zou jij olympisch atleet willen zijn?

X Marloes

4 Reacties

 1. november 16, 2017 / 8:31 pm

  Wat een leuke rubriek, die pickwick theezakjes zijn daar ideaal voor! Ik herken me zo erg in jouw verhaal, haha. De Olympische Spelen. Geen flauw idee wat iedereen er zo geweldig aan vindt. Kunstschaatsen vond ik wel altijd leuk om te kijken vroeger, dus daar zou ik dan denk ik voor kiezen. Ik heb het nog nooit gedaan trouwens, alleen gewoon schaatsen, maar wie weet heb ik wel een verborgen talent :).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 16, 2017 / 8:40 pm

   Aaahw dankje! Hahaha, kunstschaatsen zou ik nooit overwegen, ik kan niet eens normaal schaatsen 😳 Wie weet dat jij wel een verborgen talent ervoor hebt, haha!

 2. november 17, 2017 / 1:31 pm

  Hm, ik hoef niet per se uit te blinken in een sport (te lui voor hehe), maar geef mij dan maar hoogspringen! Ziet er wel spectaculair uit en ik suckte er echt in in de turnles haha, dus dan kan ik dat ineens goedmaken 😉 Of hockey haha, lekker agressief!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 17, 2017 / 5:16 pm

   Ik had er zo’n hekel aan als we met gym gingen turnen, haha! Dat kon ik totaal niet. Hockey lijkt mij ook nog wel leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.