Theevraag #13 | Zou je liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden?

Dit is een vraag waar ik (onbewust) best vaak over heb nagedacht. Als klein kind fantaseerde ik weleens over hoe het zou zijn als mijn moeder en ik miljoenen op de bank hadden. Dat leek me fantastisch, het eerste wat ik toen had willen kopen: een groot huis met tuin. Ook had ik mij in mijn fantasie al vijf van de nieuwste Nintendo’s en Wii’s (?) gegeven. Dit waren bij lange na niet de enige dromen die ik had, maar na weer een prinsessenfilm kon ik hier wel lang over fantaseren.

Nu ik student ben, zou extra geld geen kwaad kunnen. Ik kan niet zeggen dat ik arm ben, want ik leef gewoon redelijk zuinig en ik ben goed in sparen. Er zijn vast mensen die het veel minder hebben dan ik. Soms zou het wel fijn zijn om meer geld te hebben, zodat ik tijdens een winkelsessie een keer niet op hoef te letten op de prijskaartjes van die leuke kledingstukken. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik expres geen bijbaan heb dit schooljaar. Dat komt, doordat ik drie collegedagen en twee stagedagen nogal vermoeiend vind. Van een bijbaan zou ik simpelweg oververmoeid raken. Misschien dat ik voor tijdens de zomervakantie nog wel werk zoek. Dan kan ik nog wat sparen voor het laatste collegejaar.

Toch moet ik zeggen dat ik, als ik over (hopelijk!!!) anderhalf jaar afgestudeerd ben, ik liever de perfecte baan vind dan dat ik de loterij zou winnen. Tuurlijk, af en toe vind ik een dagje niksen héérlijk! Maar als ik zomervakantie heb, raak ik al snel verveeld. Dagen helemaal niks doen is niet iets voor mij. Daar word ik lamlendig van. Zelfs als ik de (miljoenen)loterij zou winnen, zou ik daarnaast willen blijven werken. Het lijkt mij leuker om na (of tijdens) mijn studie de perfecte baan te vinden, zodat ik daar jaren met plezier kan blijven werken. Met al die rare overheidsbesluiten moet ik namelijk tot minstens mijn 67ste blijven werken. Als dat nog zo lang is, dan het liefst op een plek waar ik mij helemaal thuisvoel!

Zou jij liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden?

Ik ben ook benieuwd of er wat lezers zijn, die zijn/haar perfecte baan hebben gevonden 🙂

X Marloes

8 Reacties

 1. maart 3, 2018 / 10:01 am

  Ik vind het wel een lastige, de perfecte baan vinden is leuk, maar de loterij winnen ook. Een combinatie lijkt me de beste optie 😀

 2. maart 3, 2018 / 11:28 am

  Het grappige is wel dat afhankelijk van wat je wint, je de mogelijkheid hebt oom je droombaan te creëren. Als je er niet financieel van afhankelijk bent, kom je sneller op een droombaan. Dus daarom zou ik liever willen winnen.

 3. maart 3, 2018 / 1:03 pm

  Ik heb de perfecte baan, geef dan maar de loterij?!

  hahaha

 4. maart 3, 2018 / 7:04 pm

  Ik heb de perfecte baan helaas nog steeds niet gevonden. Mocht ik de lotterij winnen dan zou ik daar echter gewoon naar blijven zoeken. Mij lijkt het zalig om mijn droomjob uit te oefenen, ookal zou ik al miljoenen en miljoenen op mijn rekening hebben staan.

 5. maart 4, 2018 / 9:11 am

  Wat een leuke vraag om over na te denken! Ik geloof dat ik deze laatst ook op mijn theezakje vond 🙂 Ik zou zelf absoluut voor de leuke baan gaan. Ik werk niet per se om te leven, maar vind het vooral fijn om voldoening uit mijn werk te halen en zou ook werken als ik heel veel geld zou hebben. En gelukkig ben ik ook vrij goed in sparen, dus dat scheelt 😉

 6. maart 4, 2018 / 12:32 pm

  Wat een leuke vraag om over na te denken zeg! Ik denk dat ik het allebei zou willen. Als ik de loterij win, dan wil ik nog steeds een leuke baan, maar dan misschien niet full time. Als ik mijn droombaan heb, dan zou ik alsnog geen nee zeggen tegen de hoofdprijs haha.

 7. maart 4, 2018 / 12:33 pm

  Ik zou liever de loterij winnen omdat mij dat dan de kans geeft om mijn droombaan te creëren 🙂 en zelfs als dat niet zo zou zijn, zou ik wel alsnog liever de loterij winnen. Haha. Dan heb je toch wat meer vrijheid om dingen uit te zoeken. Wat minder druk op de ketel dat je geld moet verdienen om je huis af te betalen enz. Een mooie buffer voor als je het nodig hebt.

 8. maart 7, 2018 / 10:36 am

  De perfecte baan blijft niet de perfecte baan. Heb ik ontdekt nu ik al ruim 7 jaar ben afgestudeerd. Op dit moment kies ik voor de loterij winnen. Ik zou dan niet stoppen met werken, maar het geld biedt wel mogelijkheden, bijvoorbeeld zoals anderen al zeggen om je eigen droombaan te creëren. Of om iets minder te gaan werken en te beginnen met iets naast je huidige baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.