Theevraag #12 | Welke planeet zou jij het liefst bezoeken?

Bron foto

Deze post wilde ik beginnen met de zin: ‘Het heelal heeft mij altijd al geboeid.’ Toen vroeg ik mij af wat het verschil is tussen het heelal en het universum. Even googlen en de eerste zoekopdracht vertelde mij dat er geen verschil is. We weten niet of er nog een ander universum is, omdat we ons eigen universum nog lang niet helemaal hebben ontdekt. Weer iets geleerd!

Goed, het heelal heeft mij altijd al geboeid. Al die duizenden sterren en planeten die samen met ons bestaan. Ik ben zo’n persoon die uren kan fantaseren over wat er zich in andere delen van het universum afspeelt. Wat ik oneerlijk vind, is dat ik nooit het moment zal meemaken dat het hele universum is doorzocht. Misschien dat dit wel nooit zal gebeuren, misschien wel. We zullen het niet weten. Nou ben ik dus best geïnteresseerd in het universum. Dit betekent helaas niet dat ik er ook veel kennis van heb. Ik weet niet eens de volgorde van de planeten vanaf de zon gezien te noemen. Toen ik dit opzocht, verbaasde ik mij er nog best over hoe ‘dicht’ de aarde bij de zon staat. Goed, het is alsnog 149.600.000 kilometer, maar als je het zelf opzoekt, zie je hoe dichtbij dat is in vergelijking met sommige andere planeten.

Aangezien ik deze vraag wel moest beantwoorden, want hé, het is een theevraag, heb ik gewoon veel op internet gezocht. Uiteindelijk bedacht ik me dat het wel slim zou zijn om op te zoeken welke planeet redelijk leefbaar is. Ik kwam uit op een planeet die Proxima b. Dat vind ik nou niet echt een mooie naam. Nadeel is wel dat een jaar maar elf dagen duurt en er veel meer uv- en röntgenstraling is. Het laatste lijkt me niet bepaald gezond. Ach, dan moet ik het bezoekje gewoon niet te lang maken.

Als ik puur naar het uiterlijk van de planeten kijk, vind ik Uranus en Saturnus het meest de moeite waard. Uranus door de mooie blauwe kleur en Saturnus door de ring eromheen. Hoe gaaf is het als je op die ring zou kunnen lopen? Bovendien denk ik dat je op deze planeten heel prachtige foto’s kan schieten. Leuk als aandenken!

Welke planeet zou jij het liefst bezoeken?

X Marloes

14 Reacties

 1. februari 21, 2018 / 9:36 am

  Wat een leuke vraag. Ik heb er zelf eigenlijk nog nooit over nagedacht. Van proxima b. had ik zelfs nog nooit gehoord. Misschien dat ik zou kiezen voor Venus. Haha. Zien wat daar te beleven valt 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 22, 2018 / 4:48 pm

   Als we nou allemaal even een andere planeet bezoeken, kunnen we daarna allemaal een review erover schrijven. Dan is het makkelijker om te bepalen waar je de volgende keer naartoe moet, haha! 😉

 2. februari 21, 2018 / 8:35 pm

  Misschien maken we nog wel mee dat je naar Mars kunt reizen. Of ik mee zou willen gaan… niet meteen. Ik denk dat ook op Mars veel straling is. Toch vind ik het fascinerend, nadenken over het universum. Wist je trouwens dat er leuke en boeiende boeken over het universum zijn?

  Sterrenkunde voor mensen met haast van Neil Degrasse Tyson
  Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad van Sarah Brands

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 22, 2018 / 4:48 pm

   Deze boeken ken ik niet! Ga ik eens opzoeken, want ik vind het onderwerp wel heel interessant. De Marsreis meemaken is inderdaad niet ondenkbaar, maar ik zou niet mee willen.

 3. februari 22, 2018 / 5:16 pm

  Haha wat een leuk stukje! Ik vind het heelal ook echt fascinerend, maar tegelijk ook eng omdat het zo ondenkbaar groot is.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 26, 2018 / 11:37 am

   Ja, eng is het ook wel inderdaad! 🙂

 4. februari 23, 2018 / 8:50 am

  Toffe vraaag, echt een vraag waar ik dus nog nooit over nagedacht heb. Ik zou denk helemaal geen planeet willen bezoeken, meer omdat ik het wel een verre reis vind en het feit dat je er met eeen raket naartoe moet… ik vind vliegen al eng. Wel heel tof om eens over nagedacht te hebben.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 26, 2018 / 11:38 am

   Hihi, niet eens over nagedacht dat je dan inderdaad moet vliegen… Daar zeg je wat!

 5. februari 23, 2018 / 12:18 pm

  Wat een interessante vraag ja haha. Ik zou Mars willen bezoeken, omdat daar de grootste geruchten altijd over gaan dat er bewoners zouden zijn. In films zien mars-mannetjes er altijd wel schattig uit dus lijkt me tof om die eens in het echt te ontmoeten haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 26, 2018 / 11:39 am

   Ik ben echt benieuwd of er ook ergens anders leven is! 🙂 Zou wel heel leuk zijn, vooral als ze inderdaad schattig zijn, hahah.

 6. februari 25, 2018 / 7:35 pm

  Haha wat grappig! Ik weet niet of ik een andere planeet zou willen bezoeken, ik vind het ook wel iets magisch hebben als het een beetje mysterieus blijft. Wel vind ik het altijd leuk om films te kijken die zich in de ruimte afspelen…. geinig theevraagje!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 26, 2018 / 11:39 am

   Ja dat is waar! Maar ik zou wel te nieuwsgierig zijn, als je makkelijk andere planeten zou kunnen bezoeken!

 7. februari 28, 2018 / 7:37 pm

  Wat een leuke vraag! Ik denk Saturnus, aangezien ik dit de mooiste planeet vind.

 8. maart 19, 2018 / 10:22 am

  Wat een leuke vraag! Als het zou bestaan zou ik graag een kijkje nemen op Pandora (van Avatar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.