Theevraag #11 | Wat is jouw favoriete app?

Al het om mijn mobiele telefoon gaat, betrap ik mezelf erop dat ik vaak onnodig op mijn mobiel kijk. Hier heb ik ook al een theevraag over beantwoord. Mijn telefoon gebruik ik dagelijks. Dit is gewoon praktisch, omdat ik veel moet overleggen met mijn klasgenoten, vrienden, stagebegeleidster. In het weekend leg ik mijn mobiel wel (bewust) meer aan de kant. Dan wil ik mij focussen op even wat meer ontspannen. De hele dag in de weer zijn met social media et cetera kost nogal veel energie (van je mobiel, maar ook van jezelf).

Ik heb dan ook geen spelletjes op mijn mobiel. Hier raak ik veel te snel verslaafd aan. Bovendien vind ik de spelletjes voor mobiele telefoons helemaal niet echt leuk. Behalve de Sims dan, maar dat is overal leuk! De apps die ik het meest gebruik, is WhatsApp. Ik denk niet dat dat heel verbazingwekkend is. Iedereen is namelijk tegenwoordig bijna dagelijks te bereiken via die app. Soms als ik mijn telefoon een dag op stil zet, zie ik de volgende dag appjes van mensen die zich ongerust maken over mij. Of alles wel goed gaat. Terwijl ik dan gewoon even lekker een dagje wilde ontspannen. Best gek, toch?

Apps die ik nog meer gebruik, zijn Facebook, Instagram, Snapchat, Bloglovin’, Gmail, internetbankieren, mijn camera en WordPress. Oh ja, en mijn wekker. Tuurlijk, er staan nog veel meer apps op mijn telefoon, maar sommige kan ik niet verwijderen, van sommige weet ik niet eens meer dat ze op mijn telefoon staan en sommige apps gebruik ik heel af en toe. Bijna alles staat in een mapje, dus als ik daar weer eens doorheen scroll, verwijder ik vaak het een en ander.

Aanrader

Een app die ik trouwens kan aanraden, is Forest. Hier kun je instellen hoe lang je niet op je mobiel wil zitten. Als je deze tijd volhoudt, groeit er een boompje in je digitale tuin. Als je toch de verleiding niet kan weerstaan en weer op je mobiel gaat, staat er een dood boompje in je tuin. Ik vind het een heel leuke app en vooral handig als ik moet studeren.

Favoriet

Terug naar de vraag die ik moet beantwoorden. Mijn favoriete app, naast WhatsApp, is denk ik Instagram (@mevrouwmarloes). Ik vind het heel leuk om foto’s van anderen te bekijken en inspiratie op te doen. Ook vind ik het veel fijner om op Instagram foto’s te plaatsen dan op Facebook. Daar ligt voor mijn gevoel toch de lat hoger om een foto te uploaden. Ik ben nog wel een beetje aan het uitproberen hoe ik mijn foto’s nou het mooist vind passen bij elkaar. Dat kun je ook wel zien aan mijn feed. Eerst was het zwartwit met een kleurentint en nu vind ik het toch mooier als het gewoon kleurenfoto’s zijn, maar dan heel licht. Misschien dat ik binnenkort weer een heel andere kant uitga. Dat zie ik dan wel weer.

Welke app mag niet ontbreken op jouw telefoon?

X Marloes

 

20 Reacties

 1. februari 3, 2018 / 1:02 pm

  Instagram is ook ÊÊn van mijn favoriete apps. Samen met VSCO voor het bewerken. Ik heb wel spelletjes staan maar er is maar eentje wat ik regelmatig speel (ben nu even de naam kwijt, haha :p ). Voor de rest probeer ik mijn gsm ook vaker aan de kant te leggen en in de plaats daar van een boek te lezen ofzo.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 3, 2018 / 10:25 pm

   VSCO heb ik gister weer herontdekt! Dat vind ik ook een fijne app. Haha, ik ben nu wel benieuwd naar welk spel het dan is 😋 Boeken probeer ik ook weer vaker te lezen.

 2. februari 3, 2018 / 2:15 pm

  Absoluut Instagram inderdaad en daarna Facebook (voor de grappige filmpjes, haha) en Snapchat denk ik. Ik probeer nu vooral om in het openbaar vervoer niet te veel op mijn mobiel te gaan.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 3, 2018 / 10:13 pm

   Hahaha, Facebook gebruik ik ook vooral voor de grappige filmpjes. En voor events die ik niet moet vergeten.
   Ga ik ook eens proberen!

 3. februari 3, 2018 / 2:49 pm

  Bij mij is dat ook Instagram, ik spendeer daar echt tÊ veel tijd aan. Ik probeer hem ook meer aan de kant te leggen, maar dat blijft toch echt moeilijk, haha (ach ja, research voor mijn blog op Tinder zeker, ahum!)

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 3, 2018 / 10:14 pm

   Die research is inderdaad wel erg belangrijk voor je blog! 😉😋 Soms zet ik m’n telefoon gewoon helemaal weg, maar het blijft moeilijk inderdaad, haha.

 4. Gwen
  februari 3, 2018 / 5:39 pm

  Mijn favoriet is WhatsApp. WhatsApp is dÊ reden geweest om 2 jaar geleden mijn mooie, oude Nokia te vervangen door een smartphone. Dat was op de dag dat ik mijn dochter hoorde vertellen dat ze alleen nog maar smste naar haar moeder, die nog geen WhatsApp had 😀

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 3, 2018 / 10:16 pm

   Wat moet die dochter nou met al haar sms’jes die zo overblijven? Ik zou teruggaan naar je Nokia 😋

 5. februari 4, 2018 / 10:13 am

  Whaha dat Forest; ik had er nog nooit van gehoord; ik denk dat er bij mij alleen maar dode boompjes zouden staan (OEPS). Bij mij is Instagram ook favoriet; alleen kijk ik ook heel graag op pinterest; op zoek naar tattoos of quotes voor in mijn bullet journal. Ook gebruik ik de WordPress app veel!

  Lieeefs

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 4, 2018 / 11:31 pm

   Hahahahah ahw, dan ziet het bos er wel erg zielig uit. Pinterest vind ik ook inderdaad leuk om te gebruiken 🙂

 6. februari 4, 2018 / 12:25 pm

  Ik heb the Sims op mijn telefoon. Met vlagen inderdaad verslavend 🙂 Insta is hier ook wel een beetje favoriet al vind ik pinterest ook erg leuk.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 4, 2018 / 11:32 pm

   Ik kan soms wegdromen bij de mooie interieurs die op Pinterest te vinden zijn 😍

 7. februari 4, 2018 / 12:53 pm

  Ik heb ook al een paar keer enthousiaste verhalen gehoord over Forest. Het klinkt echt als een handige app. WhatsApp en Instagram zijn toch wel mijn favoriet. Verder heb ik eigenlijk heel weinig apps: maar 6 in totaal (op de standaardapps van mijn telefoon na, zoals de wekker en camera), haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 4, 2018 / 11:33 pm

   Ik raad het echt aan om te proberen, het is echt een leuke app! Ja, die standaardapps kun je ook niet verwijderen, haha.

 8. februari 4, 2018 / 9:01 pm

  Leuke apps! Ik vind Whatsapp en Instagram de belangrijkste

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 4, 2018 / 11:34 pm

   Die staan bij mij ook erg hoog!

 9. februari 5, 2018 / 4:43 pm

  Ik gebruik instagram ook het meest en whatsapp. Maar dat laatste is zo’n standaard iets geworden (net zoals sms-en dat was), dat ik telkens bijna vergeet dat het een app is.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 5, 2018 / 11:50 pm

   Hahaha, ja, het is inderdaad gewoon een soort sms’en (en msn’en).

 10. februari 7, 2018 / 7:38 pm

  VSCO en Picsart. Mijn favoriete apps om foto’s te bewerken!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 8, 2018 / 10:49 pm

   Die heb ik ook, hahah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.