Theevraag #11 | Wat is jouw favoriete app?

Al het om mijn mobiele telefoon gaat, betrap ik mezelf erop dat ik vaak onnodig op mijn mobiel kijk. Hier heb ik ook al een theevraag over beantwoord. Mijn telefoon gebruik ik dagelijks. Dit is gewoon praktisch, omdat ik veel moet overleggen met mijn klasgenoten, vrienden, stagebegeleidster. In het weekend leg ik mijn mobiel wel (bewust) meer aan de kant. Dan wil ik mij focussen op even wat meer ontspannen. De hele dag in de weer zijn met social media et cetera kost nogal veel energie (van je mobiel, maar ook van jezelf).

Ik heb dan ook geen spelletjes op mijn mobiel. Hier raak ik veel te snel verslaafd aan. Bovendien vind ik de spelletjes voor mobiele telefoons helemaal niet echt leuk. Behalve de Sims dan, maar dat is overal leuk! De apps die ik het meest gebruik, is WhatsApp. Ik denk niet dat dat heel verbazingwekkend is. Iedereen is namelijk tegenwoordig bijna dagelijks te bereiken via die app. Soms als ik mijn telefoon een dag op stil zet, zie ik de volgende dag appjes van mensen die zich ongerust maken over mij. Of alles wel goed gaat. Terwijl ik dan gewoon even lekker een dagje wilde ontspannen. Best gek, toch?

Apps die ik nog meer gebruik, zijn Facebook, Instagram, Snapchat, Bloglovin’, Gmail, internetbankieren, mijn camera en WordPress. Oh ja, en mijn wekker. Tuurlijk, er staan nog veel meer apps op mijn telefoon, maar sommige kan ik niet verwijderen, van sommige weet ik niet eens meer dat ze op mijn telefoon staan en sommige apps gebruik ik heel af en toe. Bijna alles staat in een mapje, dus als ik daar weer eens doorheen scroll, verwijder ik vaak het een en ander.

Aanrader

Een app die ik trouwens kan aanraden, is Forest. Hier kun je instellen hoe lang je niet op je mobiel wil zitten. Als je deze tijd volhoudt, groeit er een boompje in je digitale tuin. Als je toch de verleiding niet kan weerstaan en weer op je mobiel gaat, staat er een dood boompje in je tuin. Ik vind het een heel leuke app en vooral handig als ik moet studeren.

Favoriet

Terug naar de vraag die ik moet beantwoorden. Mijn favoriete app, naast WhatsApp, is denk ik Instagram (@mevrouwmarloes). Ik vind het heel leuk om foto’s van anderen te bekijken en inspiratie op te doen. Ook vind ik het veel fijner om op Instagram foto’s te plaatsen dan op Facebook. Daar ligt voor mijn gevoel toch de lat hoger om een foto te uploaden. Ik ben nog wel een beetje aan het uitproberen hoe ik mijn foto’s nou het mooist vind passen bij elkaar. Dat kun je ook wel zien aan mijn feed. Eerst was het zwartwit met een kleurentint en nu vind ik het toch mooier als het gewoon kleurenfoto’s zijn, maar dan heel licht. Misschien dat ik binnenkort weer een heel andere kant uitga. Dat zie ik dan wel weer.

Welke app mag niet ontbreken op jouw telefoon?

X Marloes

 

Dit is ook leuk voor jou

20 reacties

 1. Instagram is ook één van mijn favoriete apps. Samen met VSCO voor het bewerken. Ik heb wel spelletjes staan maar er is maar eentje wat ik regelmatig speel (ben nu even de naam kwijt, haha :p ). Voor de rest probeer ik mijn gsm ook vaker aan de kant te leggen en in de plaats daar van een boek te lezen ofzo.

  1. VSCO heb ik gister weer herontdekt! Dat vind ik ook een fijne app. Haha, ik ben nu wel benieuwd naar welk spel het dan is πŸ˜‹ Boeken probeer ik ook weer vaker te lezen.

 2. Absoluut Instagram inderdaad en daarna Facebook (voor de grappige filmpjes, haha) en Snapchat denk ik. Ik probeer nu vooral om in het openbaar vervoer niet te veel op mijn mobiel te gaan.

  1. Die research is inderdaad wel erg belangrijk voor je blog! πŸ˜‰πŸ˜‹ Soms zet ik m’n telefoon gewoon helemaal weg, maar het blijft moeilijk inderdaad, haha.

 3. Mijn favoriet is WhatsApp. WhatsApp is dΓ© reden geweest om 2 jaar geleden mijn mooie, oude Nokia te vervangen door een smartphone. Dat was op de dag dat ik mijn dochter hoorde vertellen dat ze alleen nog maar smste naar haar moeder, die nog geen WhatsApp had πŸ˜€

 4. Whaha dat Forest; ik had er nog nooit van gehoord; ik denk dat er bij mij alleen maar dode boompjes zouden staan (OEPS). Bij mij is Instagram ook favoriet; alleen kijk ik ook heel graag op pinterest; op zoek naar tattoos of quotes voor in mijn bullet journal. Ook gebruik ik de WordPress app veel!

  Lieeefs

 5. Ik heb ook al een paar keer enthousiaste verhalen gehoord over Forest. Het klinkt echt als een handige app. WhatsApp en Instagram zijn toch wel mijn favoriet. Verder heb ik eigenlijk heel weinig apps: maar 6 in totaal (op de standaardapps van mijn telefoon na, zoals de wekker en camera), haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.