Theevraag #1

Ik drink echt liters en liters thee per week. Mijn favoriete theesmaak op dit moment is denk ik gewoon groene thee. Een lekkere basic smaak, maar niet te neutraal. Je hebt natuurlijk ook groene thee met verschillende smaakjes, als munt, cranberry en citroen. Bij de Pickwicktheezakjes staat er altijd een vraag op het labeltje. Mij leek het leuk om elke donderdag zo’n vraag te beantwoorden. Dus pak er zelf lekker een kopje thee bij en be prepared voor de eerste ‘Theevraag’!

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Ik ben op redelijk wat plekken geweest. Elk jaar ga ik wel op vakantie in het binnenland, maar ook in het buitenland. Ik heb veel mooie en minder mooie plekken mogen zien. Als ik moet kiezen, denk ik dat ik voor Rome ga.

In 2015 ben ik met mijn oma naar Rome geweest en dit jaar met mijn vriend. Rome is een heel mooie stad waar zoveel te zien is. Na twee vakanties heb ik nog lang niet alles van deze mooie stad gezien. Ik heb de Trevifontein in de steigers gezien, maar ook (gelukkig!!!) zonder steigers. Het Colosseum kon tijdens de vakanties uiteraard ook niet ontbreken. En natuurlijk heb ik veel pizza’s en pasta’s gegeten in deze mooie, Italiaanse stad.

Trevifontein

In Rome zijn er twee plekken die ik het mooist vond. Het Foro Romano, oftewel Forum Romanum, en Ostia Antica. Dat laatste was in de Romeinse tijd de havenplaats van Rome. Er zijn van die plaats nog zoveel muren, tegels, zuilen enzovoorts overgebleven. Dit was heel spectaculair om te zien. Toen ik met mijn oma op vakantie was, zijn we hierheen geweest. Naast dat het natuurlijk een super gezellige vakantie was, was het ook heel leerzaam voor mij. Mijn oma weet namelijk over zoveel dingen uit de geschiedenis iets te vertellen. Toen ik met mijn vriend op vakantie was, moesten we het hebben van een reisgids en de informatie die ik van mijn vorige vakantie had onthouden, haha!

 

Foro Romano

Als je nog nooit in Rome bent geweest, is het zeker een aanrader. En als je de tijd hebt en geïnteresseerd bent in geschiedenis, moet je Ostia Antica zeker bezoeken!

 

Klein gedeelte van Ostia Antica

 

Wat is de mooiste plek die jij ooit hebt bezocht?

 

X Marloes

8 Reacties

 1. november 2, 2017 / 8:56 am

  Tof gevonden! Ik hou ook echt van groene thee, maar heb toch het allerliefste die met een smaakje bij. De Green Chai van Yogi vind ik bijvoorbeeld helemaal geweldig!
  Goh, de mooiste plek die ik ooit bezocht… Onze reis naar Amerika heeft een diepe indruk op me nagelaten, maar echt de mooiste plek… Volgens mij het Funkenflug-festival in de Oostenrijkse Alpen. Feeërieke omgeving, midden in no man’s land in de bergen! ♥

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 2, 2017 / 9:29 am

   Oooh, die ga ik eens een keer proberen dan!
   Heel gaaf, Amerika. Daar wil ik ook eens een keer heen 🙂 Dat festival lijkt me ook inderdaad heel sprookjesachtig, ergens in de bergen een festival. Tof zeg! 😉

 2. november 4, 2017 / 3:36 pm

  Prachtig! Ik hou echt van Londen<3 Zo mooi en kan nog steeds erg genieten van de foto's. Ik wil er zeker eens voor de 3de keer heen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 4, 2017 / 8:54 pm

   Londen is ook heel mooi! Ben er jaren geleden maar vier dagen geweest en zou ook nog graag eens terug willen 🙂

 3. november 4, 2017 / 10:35 pm

  Wat een onwijs leuk idee, om iedere keer zo’n soort vraag te beantwoorden. Ik vind Rome ook super mooi. Wat heb je een onwijs leuke blog! ❤ Liefs Florentine

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 4, 2017 / 11:54 pm

   Dankje! 🙂

 4. november 11, 2017 / 6:44 pm

  De Tafelberg <3 Echt, dat uitzicht! Rome is ook echt heel mooi, en wil ik heel graag nog eens naartoe, is inmiddels alweer bijna tien jaar geleden! Zuid-Afrika heb ik bezocht toen ik een vriendin ging bezoeken die daar stage liep, en echt zo'n prachtig land! Het heeft ook alles: stadsleven, natuur, stranden, zee… En ja dat uitzicht over die Tafelberg… Wij kwamen daar aan en het was een ontzettend mistige dag. Twee uur klimmen (werd ik nogal chagrijnig van hehe) en dan gewoon niks uitzicht. Dan lach je zuur, dat kan ik je garanderen 😉 Gelukkig hebben we toen boven nog iets gegeten en trok de mist geleidelijk aan weg! Ik voelde mij zo klein toen ik daar stond 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 11, 2017 / 8:28 pm

   Jij hebt al aardig wat mooie reizen gemaakt, zo te horen! De Tafelberg lijkt mij ook heeeeel indrukwekkend om in het echt te zien 🙂 Snap dat je je klein voelt (en chagrijnig was) toen je bovenaan kwam, hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.