Dobbelspel Regenwormen | Aanrader of niet?

Dobbelspel Regenwormen | Aanrader of niet?

Voor mijn afgelopen verjaardag kreeg ik van vrienden twee spellen cadeau: Monopoly Deal en Regenwormen*. Ik kende beide spellen nog niet en ik was er benieuwd naar. Die avond speelde we dan ook meteen een potje Monopoly deal en een potje Regenwormen. Aangezien de feestdagen eraan komen, lijkt het mij leuk om een aantal spellen uit te lichten in mijn blogposts. Te beginnen met Regenwormen.

Dobbelspel Regenwormen | Aanrader of niet?

Spelregels

Elke ronde komt iedereen een keer aan de beurt. Elke persoon gooit met de acht dobbelstenen. Je legt de dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij en gooit vervolgens met de overgebleven dobbelstenen. Let wel op dat je minstens één worm moet hebben, die meetelt met de waarde van vijf. Ook mag je als je de eerste keer al dobbelstenen met bijvoorbeeld de waarde van vier hebt gepakt, niet nog eens dobbelstenen met diezelfde waarde pakken. Uiteindelijk moet de waarde die jij hebt liggen hoger dan 20 zijn. Heb jij in totaal 21 gegooid en ligt die steen er nog? Dan mag jij deze steen jezelf toe-eigenen.

Wanneer je een getal bij elkaar hebt gegooid en ligt die steen er niet meer? Dan moet de steen die nog wel op tafel ligt met het hoogste getal omgedraaid worden. Deze steen kan niemand meer krijgen. Ook moet je een eigen steen terugleggen, als je geen getal gooit dat nog op tafel ligt.

Dobbelspel Regenwormen | Aanrader of niet?

Doel van het spel

Het is de bedoeling dat jouw stenen de hoogste waarde hebben aan het eind van het spel. Zoals je ziet hebben de stenen met het getal tussen de 21 en de 24 maar één wormpje. Hoe hoger jouw gegooide score is, hoe meer wormpjes jij uiteindelijk bij elkaar verzamelt. Wie de meeste wormpjes heeft, is de winnaar van het spel.

Dobbelspel Regenwormen | Aanrader of niet?

Spelduur en spelers

Regenwormen duurt niet heel lang. Vaak duurt een potje zo’n dertig minuten, dit kan ook korter duren. Voor dit spel heb je geen grote groep mensen nodig. Het spel kan al gespeeld worden vanaf twee personen, wat ik wel fijn vind, want hierdoor spelen mijn vriend en ik dit spel vaak. Er kunnen maximaal zeven spelers meedoen.

Ik ben een beetje verslaafd aan dit spel. Het is makkelijk om te spelen en duurt niet zo lang, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Monopoly. Hier wordt het spel vaak na het avondeten gespeeld. Aangezien het een potje niet heel lang duurt, is dit een perfect spel om te spelen als je geen zin hebt in een urenlange spelavond. Sinds een paar jaar waardeer ik het spelen van spellen pas weer echt. In de puberteit vond ik het nooit echt leuk om te spelen, maar voor mijn gevoel is deze manier van tijdsbesteding heel populair tegenwoordig.

Welk spel speel jij graag?

Liefs,
Marloes

Lees ook mijn blogpost over het spel Exploding Kittens

*Dit is een affiliate link. Als je het spel via deze link koopt, krijg ik een kleine commissie. Kost jou niks extra’s, helpt mij een beetje.

Dobbelspel Regenwormen | Aanrader of niet?

8 Reacties

 1. november 12, 2019 / 12:45 pm

  Wat een leuk spel! Ik had hier nog nooit van gehoord. Ik speel eigenlijk niet zo vaak spelletjes. Af en toe met vrienden en op vakantie.

  • Kaylin
   november 12, 2019 / 3:14 pm

   Regenwormen is één van mijn favorieten. Door het kleine doosje doen wij het altijd mee op reis. Superhandig!

   • november 12, 2019 / 7:56 pm

    Ookal heb ik een andere mening over dit spel 🤪 ik wil graag een keer een potje regenwormen met je spelen haha. Ik ben op dit moment helemaal weg van Azul erg verslavend en leuk! Ook vind ik love letters een leuk spel.

 2. november 12, 2019 / 5:52 pm

  Regenwormen! Zo’n leuk spel. Eén van de weinige spellen doe echt leuk is met twee personen. Gezellig bij de thee met één van de kinderen

 3. november 12, 2019 / 6:49 pm

  Dit spel ken ik nog niet! Het is lang geleden dat ik een spel heb gespeeld, dat wordt weer eens hoog tijd!

 4. november 12, 2019 / 7:59 pm

  Worden er nog spelletjes gespeeld? Het spreekt me niet aan maar ik speel zelf nooit spellen.

 5. november 12, 2019 / 9:49 pm

  Ik ben geen grote spelletjesfan, maar af en toe een potje van een spel dat niet te lang duurt, vind ik wel oke. Regenwormen hoort daar zeker bij. Verder vind ik Saboteur en Saboteur het duel leuke korte spellen.

 6. november 13, 2019 / 3:29 pm

  Zenuwslopend spel vond ik het, maar wel heel leuk! Doet me eraan denken dat het de hoogste tijd wordt om weer eens een spelletjesavond te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.