De laatste tijd heb ik meer schrijfmotivatie en blogmotivatie. Al meerdere keren gaf ik het afgelopen jaar aan dat ik vaak in een blogdip zat. Bij mij kwam dat waarschijnlijk onbewust, doordat ik na de kanker nogal in een zwart gat belandde wat betreft bloggen en het leven an sich. Ik schreef voor mijn kanker natuurlijk ook al veel op mijn blog, maar na de ziekte vond ik het toch best lastig om het bloggen weer op te pakken. Beland jij ook weleens in een schrijfdip? Ik vertel je graag hoe jij meer schrijfmotivatie krijgt!
Meer schrijfmotivatie door te plannen
Wat ik al jaren doe als ik meer schrijfmotivatie nodig heb, is gewoonweg door blogposts te plannen. Dat doe ik momenteel minder dan ik zou willen, maar ik ben al blij dat mijn aantal blogposts weer langzaam toeneemt. Door een lijstje bij te houden met blogideeën en deze voor jezelf te plannen, ‘moet’ je wel blijven schrijven. Voor jezelf is het namelijk zichtbaar wanneer je wat geschreven moet hebben, waardoor je weet wanneer je aan de bak moet. Zo’n ideeënlijstje en planning geven mij altijd meer motivatie en plezier om te schrijven.
Op een andere manier bezig zijn met schrijven
Deze tip geef ik vaak mee in de nieuwsbrieven die ik voor Giovanna (Over Schrijven Gesproken) mag schrijven. Door op een andere manier bezig te zijn met schrijven of bloggen, ontstaat er weer meer schrijfmotivatie. Laatst deed ik bijvoorbeeld de motiverende training Boost Je Blog. Ik raakte helemaal geïnspireerd en ben achter de schermen druk bezig met plannen voor Mevrouw Marloes en mijn bedrijf De Taalvrouw. Uiteraard hoef je niet alleen te denken aan cursussen. Foto’s maken voor je blog/boek, inspiratie opdoen op Pinterest, korte creatieve schrijfopdrachten uitvoeren; allemaal dingen die bijdragen aan het verbeteren van jouw schrijf-/blogmotivatie!
Brainstorm met jezelf of collega-schrijvers
Wat voor mij ook altijd helpt, is om met andere mensen over het onderwerp schrijven te praten. Waar schrijven/bloggen zij momenteel over? Met welke onderwerpen houden zij zich bezig? Door alleen maar te horen dat anderen wel schrijven en ik niet, krijg ik alweer meer motivatie om toch weer te gaan schrijven. Nog leuker is om met elkaar af te spreken en een middag allebei aan je eigen blog te werken. Zo ben je niet alleen en kun je op elk moment even kort met elkaar overleggen (of gezellig kletsen).
Geef jouw schrijfmotivatie een flinke boost
Na alweer meer dan vijf jaar bloggen weet ik dat veel bloggers af en toe een dip in hun schrijfmotivatie ervaren. Dat is natuurlijk ook meer dan logisch als je al vele jaren blogt. Hetzelfde geldt voor mensen die bijvoorbeeld een boek schrijven. Dat kan best eentonig voelen, zeker als je hier in je eentje aan werkt. Vraag jezelf af waarom je wilt schrijven, gebruik mijn tips en probeer vooral uit. Zo ontdek je zelf hoe jij gemotiveerd blijft om te schrijven.
Wat haalt jou vaak uit jouw schrijfdip?
Af en toe geen motivatie vind ik helemaal niet vreemd. Over het algemeen is bij mij de motivatie er wel, maar als ik even geen inspiratie heb, kijk ik alerter om me heen. Waar zie ik iets waar ik over kan schrijven? En dan is er eigenlijk altijd wel iets te vinden;).
Auteur
Dat is ook zo! Hahaha, ja als je er even over nadenkt is er altijd wel iets om over te schrijven.
Motivatie en energie om blogs te schrijven zijn echt ver te zoeken sinds ik zwanger ben, wie weet pak ik het nog wel een keer weer op maar voor nu vind ik het niet zo erg dat mijn blog niet zo actief is 🙂
Mooie tips en fijn dat je weer motivatie hebt om te bloggen en schrijven. Zo blij ook met je hulp met mijn nieuwsbrief!