Vakantie | Sardinië – Castelsardo, Stintino, Alghero, Sassari

In de laatste week van april was het ein-de-lijk tijd voor een reisje. Als je mijn studiereis naar Berlijn van afgelopen november niet meetelt, was de laatste keer dat ik op een ontspannen vakantie ging in januari 2018. Toen gingen mijn vriend en ik vijf dagen naar Brugge. We waren wel weer toe aan een reis. Van de zomer kwam het er niet van, omdat we toen bezig waren met klussen in ons huis en uiteindelijk verhuizen. Onze bestemming voor de vakantie werd het Italiaanse eiland Sardinië, bij het plaatsje Castelsardo.

Castelsardo
We kwamen dinsdagavond aan in ons hotel, het Castelsardo Resort Village. Gelukkig werd er nog een buffet geregeld voor alle net aangekomen gasten. Mijn vriend en ik zagen het al voor ons dat we zonder eten naar bed moesten. De volgende dag bezochten wij Castelsardo. Een tip is om een auto te huren, omdat je anders afhankelijk bent van het openbaar vervoer (dat niet vaak rijdt) of een shuttle van het hotel. In Castelsardo liepen we naar het kasteel en aten we ergens een pizza. Toen begon het keihard te regenen. Lekker begin van de vakantie.

In de avond maakten we een wandeling door de bergen vlakbij ons hotel. Heerlijk om door de natuur te wandelen. Af en toe was het wel even opletten waar ik mijn voeten moest neerzetten, want we gingen soms ‘off-road’. De avond sloten we af met het buffet in het hotel.

Stintino
Ook bezochten we Stintino. Mijn vriend had gelezen dat het strand vergeleken wordt met de Caraïben. We moesten een handdoek kopen, want zonder handdoek mochten we niet op het strand liggen. Het was best koud en er was ook niet echt iemand in de zee. Op een gegeven moment wilde mijn vriend toch even voelen hoe koud de zee was om even te kunnen zwemmen. Hij liep naar de zee en kwam terug. Wat bleek? Langs de gehele kustlijn zag het zwart (of eigenlijk roze) van de kwallen. Je kon de zee niet in zonder eerst door een massa prikbeesten te lopen. Dat hebben we maar overgeslagen.

Porto Torres
Na Stintino reden we naar Porto Torres. In mijn andere blogpost kon je lezen dat er in Valledoria niks te doen was. Nou, in dit plaatsje was het niet heel anders. Veel was dicht of niet te vinden. En dat op een doordeweekse dag. Erg jammer. We vonden wel een Lidl, waar we een heerlijke chocolademuffin en chips kochten voor ons Netflixavondje.

Sassari
Op internet had ik gevonden dat dit een leuke stad was om te bezoeken. Nietsvermoedend kwamen we er zondagochtend aan. Heel slim, maar niet heus. Er was helemaal niks open. Na een uurtje rondlopen, besloten we terug naar het hotel te gaan. De volgende dag bezochten we opnieuw Sassari. Bijna alle winkels en restaurants waren open. Na wat gedronken en geshopt te hebben, keerden we rond twee uur terug naar het hotel. Alles gaat namelijk dicht rond een uur of één/twee tot half vijf.

Alghero
De tweede dinsdag gingen we naar deze mooie stad. Het leek wel alsof alle toeristen zich hier de hele tijd hadden verstopt, want het was erg levendig. We aten wat, liepen meerdere keren door de stad om uiteindelijk toch naar het vliegveld te gaan.

De vakantie was heerlijk. We waren er echt aan toe en kwamen ontspannen terug. De volgende ochtend groette onze kat ons vrolijk. Om in de ontspanningsstemming te blijven, haalde ik broodjes bij de bakker. De rest van de dag deden we helemaal niks. Ik ben benieuwd waar we de volgende keer naartoe gaan!.

Ben jij weleens op vakantie geweest naar Italië?

Liefs,
Marloes

10 Reacties

 1. mei 27, 2019 / 7:11 am

  Oohh klinkt heerlijk! Ik ben dus nog nooit in Italië geweest, maar staat heel hoog op mijn lijstje.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:21 pm

   Italië is echt een heel fijn land! 🙂

 2. mei 27, 2019 / 7:16 am

  Fijne foto’s! Ik ben nooit in Italië geweest en op één of andere manier trekt het me ook niet. Misschien te toeristisch ofzo voor me. En dat je zonder handdoek het strand niet op mag zou je toch vooraf ook niet bedenken. Ik vind het best grappig;).

 3. mei 27, 2019 / 8:52 am

  Heerlijk, mooie foto’s! Ik ben nooit in Italië geweest, maar zou zeker een keer willen.

 4. mei 27, 2019 / 11:57 am

  “…want zonder handdoek mochten we niet op het strand liggen.” Hahahaha! Leuk voor de handdoekenverkopers. Sardinië heb ik nog nooit bezocht, maar Italië wel. En ik wil dit jaar weer, maar waarschijnlijk blijven we dan in ’t noorden van het land. Milaan, Bergamo…

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:21 pm

   Nouja, die waren er dus ook amper te vinden, hoor! Misschien dat ze in het hoogseizoen wel over de stranden lopen, maar nu moesten we op zoek naar een winkeltje, haha. Ooh, ook leuk! Ik ben weleens een weekje op vakantie geweest naar Bergamo. Toen hebben we Milaan een dagje bezocht.

 5. mei 27, 2019 / 4:01 pm

  Oh klinkt heerlijk! Ik krijg spontaan zin in vakantie

 6. mei 30, 2019 / 9:39 pm

  oh ik hou ervan! en wat een prachtige foto’s zeg

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:22 pm

   Lief, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.