Zelf makkelijk (vegan) glühwein maken

Zelf makkelijk (vegan) glühwein maken

In deze koude en donkere periode zijn vrolijke dingen heel fijn. Een regenachtige dag leek mij een goed moment om zelf makkelijk vegan glühwein te maken. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zeker weet of mijn wijn vegan is, maar het is eenvoudig om glühwein veganistisch te maken. Binnen een klein uur heb je deze warme drank op tafel staan. Je hebt weinig ingrediënten voor dit recept nodig en hoeft erg weinig voor te bereiden. Van zo’n makkelijk recept als deze glühwein word ik blij. Ik werd geïnspireerd door een recept van Eef kookt zo. Lees vooral verder, zodat je erachter komt hoe jij deze (vegan) glühwein makkelijk zelf kunt maken!

De ingrediënten om zelf makkelijk (vegan) glühwein te maken

Voor twee volle glazen of vier ‘normale’ wijnglazen

  • 750 milliliter rode wijn (Dornfelder wordt veel gebruikt voor glühwein)
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 stukjes kruidnagel
  • 2 stukjes steranijs

Wil je graag zelf makkelijk vegan glühwein maken? Gebruik dan een van de wijnen van Neleman. Door mijn samenwerking met dit merk kwam ik erachter dat al hun wijnen 100% biologisch én vegan zijn.

Verder heb je nodig:

  • Een kookpan
  • Een dunschiller
  • Een zeef
Zelf makkelijk (vegan) glühwein maken

Hoe maak je deze glühwein?

  1. Was de citroen en sinaasappel en schil deze stukken fruit.
  2. Doe vervolgens de wijn met de schillen van het fruit, de suiker, steranijs, kaneelstokjes en kruidnagel in de pan en zet deze op een heel laag vuur.
  3. De wijn moet ongeveer 45 minuten op het vuur staan, maar mag niet koken. Houd dit goed in de gaten, anders kook je de alcohol uit de glühwein.
  4. Na drie kwartier zijn de kruiden en de schillen van het fruit goed in de wijn getrokken.
  5. Haal de pan van het vuur en doe de wijn door een zeef, zodat je alle stukjes uit de glühwein zeeft.
  6. Vervolgens schenk je de wijn in glazen en kun je genieten van de lekkere glühwein!

Als je van zoet houdt, kun je uiteraard nog een of twee eetlepels suiker toevoegen.

Geniet van deze warme drank!

Ik bewaarde de glühwein in een afgesloten pan drie dagen in de koelkast, maar uiteraard kun je de wijn ook in een keer nuttigen! Als kind had ik nooit verwacht dat ik deze warme drank ooit lekker zou vinden. Ach, wat kan ik zeggen? Mijn smaak is in ieder geval met de jaren veranderd, haha!

Houd jij ook van glühwein of drink je toch liever een andere warme drank op koude dagen?

2 Reacties

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      december 21, 2021 / 5:33 pm

      Hahaha, ik zou zeggen: volg t recept! Zeker op koude dagen als deze is glühwein echt lekker 😄

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.