Vegetarische/veganistische Turkse pizza

Vegetarische Veganistische Turkse Pizza

Zoek je een makkelijk recept voor lekker avondeten? Ik kan mijn vegetarische (veganistische) variant van de Turkse pizza iedereen aanraden. Sinds ik vegetariër ben (al zo’n tien jaar) mis ik sommige dingen, zoals kroketten en bitterballen. Maar ook een Turkse pizza is bijna nergens vegetarisch te verkrijgen. Al lang stond er op mijn ‘eetverlanglijstje’ om eens een Turkse pizza te maken. Zonder vlees dus. Een paar weken geleden maakte ik deze pizza’s voor het eerst en sindsdien eten mijn vriend en ik ze wekelijks. Ze zijn heel makkelijk en snel om te maken. Perfect voor de lunch of het diner.

Ingrediënten voor 4 Turkse pizza’s

Voor de Turkse pizza’s

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 blikje/kartonnetje tomatenblokjes (400 gram)
  • snuf zout
  • grote snuf komijnpoeder
  • knoflookpoeder
  • 2 theelepels harissa (1 als je niet tegen pittig eten kunt)
  • 4 tortillawraps

Voor de garnering

  • Gyros (vega(n))
  • Knoflooksaus
  • Ijsbergsla

Verder nodig

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom
  • Oven
  • Koekenpan

Meer zin in tortilla’s? Hier is mijn recept!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de paprika en ui in heel kleine blokjes en doe deze in een kom samen met de tomatenblokjes.
  3. Voeg daar het zout, de harissa en de knoflook- en komijnpoeder aan toe. Meng dit goed, anders loop je kans opeens een hap harissa in je mond te krijgen.
  4. Leg een tortilla op de met bakpapier beklede bakplaat. Doe hier wat van het mengsel op en spreid dit over de gehele tortilla.
  5. De bakplaat leg je voor tien minuten in de oven.
  6. Bak ondertussen de gyros in een pan volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  7. Na tien minuten haal je de tortilla uit de oven en doe je hier sla, gyros en knoflooksaus (die makkelijk zelf veganistisch te maken is) overheen.

Klaar!

Vegetarische Veganistische Turkse Pizza
Vegetarische Veganistische Turkse Pizza
Vegetarische Veganistische Turkse Pizza

Binnen dertig minuten staat er een goede maaltijd op tafel. Ook best gezond! Wekelijks maakte ik chili sin carne, mijn favoriete maaltijd van kleins af aan. Dat werd ik echter een beetje zat. Het was makkelijk om te maken, maar weken achter elkaar bonen, maïs en tomatensaus eten verveelt ook. Nu ik deze Turkse pizza’s heb ontdekt, kan ik die lekker afwisselen met de chili (en andere gerechten).

O ja, ze smaken misschien niet naar de Turkse pizza’s die je overal kunt krijgen, maar ik vind ze wel erg lekker. En daar gaat het uiteindelijk om: lekker eten.

10 Reacties

  1. maart 27, 2020 / 8:07 am

    Dit ziet er echt zó lekker uit! Misschien toch ook eens proberen.

  2. Gien
    maart 27, 2020 / 8:43 am

    Klinkt lekker Marloes, deze ga ik zeker een keer maken!

  3. maart 27, 2020 / 8:47 am

    Ik vind die vega gyros echt heel erg lekker! En dat terwijl ik niet eens fulltime vegetarisch eet. Bitterballen en kroketten zijn nu in veel supermarkten ook vegetarisch te krijgen. Zelfs bij de Lidl hebben ze vega-bitterballen!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      maart 27, 2020 / 9:19 am

      Ik heb de kroketten en bitterballen van de Lidl in huis gehaald. De kroketten heb ik al geproefd en die zijn heel lekker, dus ik denk dat de bitterballen dat ook zijn. Zeker een aanrader om die ook te proeven 😉

  4. maart 27, 2020 / 1:44 pm

    Ohhh ik zag de foto al voorbij komen op IG. Dit ziet er zooo lekker uit! Ik ga het denk ik dit weekend proberen 🙂

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      maart 29, 2020 / 2:07 pm

      Ik ben benieuwd wat je van de Turkse pizza vindt! 🙂

  5. mei 16, 2020 / 7:57 pm

    Wauw dat ziet er echt super lekker uit! Leuk recept ♡

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      augustus 14, 2020 / 6:24 am

      Zeker lekker! Ik maak dit gerecht maandelijks klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.