Pasta’s vind ik heerlijk om te eten. En dan heb ik het niet over chocolade- of hazelnotenpasta. Spaghetti, penne, fusilli, macaroni. Hier in huis eten we meestal één keer per week pasta. Bijna altijd volkoren, dat vind ik meer smaak hebben en het is gezonder. Dit keer was het weer eens tijd voor vegetarische spaghetti bolognese. Ik denk dat dit wel mijn favoriete bereiding van pasta is.
Ingrediënten voor drie personen
- 300 gram (volkoren) spaghetti
- 3 grote wortels
- 1 ui
- 3 verse tenen knoflook
- 1 fles tomatensaus
- Veganistisch rulgehakt (Lidl)
- 3 handjes rucola
- Geraspte kaas (hoeveelheid naar keus)
- 1 groentebouillonblokje
- Scheutje olijfolie
Benodigdheden
- Kookpan om pasta in te koken
- Bakpan voor de saus
Bereidingswijze
- Schil de wortels en snijd deze samen met de ui en knoflooktenen in kleine stukjes.
- Doe de gesneden groenten in een bakpan met wat olijfolie. Laat deze op een laag vuurtje bakken.
- Bereid de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voor de lekkere smaak, doe ik een groentebouillonblokje in het water.
- Voeg het gehakt en de tomatensaus bij de groenten.
- Giet het water af zodra de spaghetti klaar is. Ik doe altijd een scheutje olijfolie over de pasta, zodat deze niet aan elkaar kleeft.
- Schep de spaghetti in een kom of op een bord zodra de saus warm is. Schep de saus hierop en doe er wat rucola en eventueel kaas overheen.
- Aan tafel!
Geen zin in pasta maar wel in een makkelijk recept? Maak dan deze vegetarische Turkse pizza’s klaar!
De vegetarische spaghetti bolognese is klaar. Ik vind het een heel fijn recept. Niet te moeilijk en het gerecht staat redelijk snel op tafel. De maaltijd vind ik passen in elk seizoen. Al eet ik liever mijn maaltijden in een lekker zonnetje, in de winter heb ik ook vaak zin in een lekkere pasta.
Mmm, lekker! Ik vind dat vegagehakt echt een goed effect hebben. Wij maken onze vegetarische pasta meestal met veel groenten, en dan doen we er vegetarische balletjes door die we in achten hebben gesneden. Ook heel lekker!
Auteur
Vind ik ook! Moet wel zeggen dat ik het vegagehakt geen toegevoegde waarde vind hebben in bijvoorbeeld chili sin carne. Daar zitten al (in mijn versie) bonen en champignons in. Bij deze pasta vind ik het gehakt wel heel lekker! Oeh, dat klinkt ook erg goed.
Deze ga ik zeker weten proberen! Dank voor het recept. Spaghetti is bij mij (samen met bami en nasi) één van de weinige dingen waar ik nog pakjes bij gebruik. Ik heb niks tegen pakjes, maar alles gaat er zo hetzelfde van smaken, voor mijn gevoel. Dus dit ga ik zeker weten proberen!
Auteur
Graag gedaan! Ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂 Ik gebruik bijna nooit pakjes, maar het is wel heel verleidelijk, zeker als ik geen inspiratie heb.
Altijd lekker! Ik vergeet bijna altijd om kaas te kopen als ik pasta ga eten en dan baal ik zo haha!
Auteur
Haha, snap ik! Wij hebben bijna altijd geraspte kaas in huis. En als we dat niet hebben, ligt er vaak nog een blok kaas in de koelkast. Dat raspen we dan des noods.
Ziet er echt super lekker uit! Ik ben dol op spaghetti dus misschien moet ik ook maar eens de vegetarische variant proberen. ♡
Een van mijn favoriete vegetarische gerechten!
Auteur
Leuk! Ook van mij, haha. Lekker en makkelijk om te maken 😄
Auteur
Ik houd hier ook enorm van! Zo simpel en o zo lekker 😄
Hmm, yummy! Ik maak wel eens vega spaghetti bolognese met linzen! Ook erg lekker.