
Alweer een lunchidee met wraps? Ja, alweer een lunchidee met wraps. Dit keer geen vega wrap met rode bieten en feta, maar bieten staan wel weer in the picture. In mijn blogpost deel ik graag mijn recept voor bietenwraps met hummus (of humus, hoummous, houmous, hummous). Nu weet ik dat niet iedereen van bieten houdt (sorry, Naomi), maar in plaats van bietenwraps, kun je ook normale wraps gebruiken. Eigenlijk is dit recept dus geschikt voor velen! Het fijne van dit lunchidee is dat de wraps veganistisch zijn. Als je de wraps vervangt door glutenvrije wraps, dan is dit ook geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Én het is gezond. Zoveel voordelen, ik zou dan ook niet kunnen bedenken waarom iemand dit recept niet zou maken (tenzij je niet van hummus houdt, maar dat terzijde).
Ingrediëntenlijst
Voor één wrap
1 bietentortilla (ik gebruik die van No Fairytales)
30 gram hummus (meer of minder kan ook)
Grote hand veldsla (ik gebruikte 30 gram)
30 gram peen julienne
Zo maak je de wrap
- Smeer de hummus over de wrap.
- Verspreid de veldsla over de hummus.
- Doe de peen julienne over de wrap.
- Rol de wrap op en eten maar!

Het is ook lekker om bijvoorbeeld wat citroensap over de wrap te sprenkelen. Ook kan het lekker zijn om de peen julienne even te weken in azijn met wat peper en zout. Echter leek dat mij iets te heftig voor deze keer, maar smaken verschillen. Is dit een recept? Ik zou het bijna geen recept noemen. Toch is elk recept, hoe klein ook, een recept.
Voor de grotere eters, onder wie ik, is het natuurlijk ook prima om twee wraps te maken. Voor de geïnteresseerden: in de bietenwraps van No Fairytales zitten 96 calorieën per wrap (in een normale wrap vaak al het dubbele). In één gevulde bietenwrap met hummus zitten ongeveer 170 calorieën, afhankelijk van de hoeveelheid hummus én welke hummus je gebruikt. In de soorten hummus die in de winkel te koop zijn, zitten meer calorieën dan wanneer je zelf hummus maakt.
Deze bietenwraps met hummus ga ik zeker vaker maken!
Oehhh, interessant! :O Ik heb áltijd hummus in huis, en veldsla en wortel zit (als het “in het seizoen” is) regelmatig in mijn Boerschappenpakket. Dus ik ben blij met dit lunch-idee!
Auteur
Oeh, dan is dit een goed idee voor jou!
Mmm, dit ziet er goed uit weer!
Auteur
Dankjewel!
Een wrap in mijn favoriete kleur, maar ja, ik haak helaas weer af bij het idee van bieten. Gaat er bij mij gewoon niet in;).
Auteur
Hahaha, helaas!
Ah wat ziet dit er lekker uit zeg! Ik vind vegetarisch broodbeleg best nog wel een dingetje en ben nog heel erg zoekende in wat lekker én variërend is. Ik probeerde laatst een avocado spread maar dat was toch ook niet juh-van-het… Dit daarentegen ziet er echt ongelofelijk lekker uit! Dit moet maar op het boodschappenlijstje komen, ik kan haast niet wachten haha!
Auteur
Hahaha, wat leuk dat je zo enthousiast bent! Je kunt veel beter zelf dingen maken. In plaats van avocadospread, gewoon avocado of guacamole. Mijn favoriete soorten vega broodbeleg zijn de filet americain van Kips en de kipfilet van Garden Gourmet. Die eet ik wekelijks.
Ja ik ga zeker nog wat uitproberen met avocado inderdaad! Dank voor de tips, die ga ik zeker onthouden :).
Simpel gerecht maar ziet er wel lekker uit!
Ziet er goed uit!