Vegan en glutenvrije quinoasalade

Vegan en glutenvrije quinoasalade

Vandaag deel ik een heerlijk én makkelijk recept voor een vegan en glutenvrije quinoasalade. Afgelopen weekend kwam er een vriendin eten die een glutenallergie heeft. Ik vind het dan altijd leuk om een maaltijd te maken die ik normaliter niet maak. Zo ontdek ik voor mij nieuwe recepten. Op de website van Women’s Health kwam ik dit recept tegen en ik deel het graag met jullie. Het is wel een klein beetje aangepast, omdat ik me nooit helemaal aan een recept houd.

De ingrediënten voor de vegan en glutenvrije quinoasalade

Voor twee personen

  • 150-200 gram quinoa
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • Verse peterselie
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 avocado
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht +/- 250 gram)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Gerookte paprikapoeder

Voor de dressing:

  • 1 knoflookteen
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Hoe maak je de quinoasalade?

  1. Zet een pan met een klein laagje water op het vuur. Per 100 gram quinoa gebruik je 200 gram water. Zodra dit water kookt, zet je het vuur uit en doe je de quinoa in het water. Doe de deksel op de pan, zodat de quinoa goed welt.
  2. Bak ondertussen de kikkererwten in een pan met olijfolie. Let op: je gebruikt het kikkererwtenvocht niet. Doe hier lekker veel paprikapoeder over en wat zout en peper. De kikkererwten bak je tot ze een goudbruine laag hebben.
  3. Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes en stop ze in een bakje, samen met de granaatappelpitjes. Doe hier gesneden peterselie en zout en peper overheen en meng het goed.
  4. In een ander bakje maak je de dressing. Snijd de knoflookteen heel fijn en voeg hier citroensap, een eetlepel olijfolie en zout en peper aan toe. De hoeveelheid citroensmaak is afhankelijk van wat jij lekker vindt, dus proef dit tussendoor.
  5. Zodra de kikkererwten gaar zijn, haal de de deksel van de pan met quinoa. Doe hier de bak met onder andere komkommer bij. Stop vervolgens de kikkererwten in de pan (of houd dit apart voor bij het opscheppen).
  6. Schep de quinoasalade op en sprenkel de dressing over de salade.
  7. Snijd uiteindelijk de avocado in plakjes en verdeel dit over de quinoasalades.
  8. Eet smakelijk!

Voor herhaling vatbaar!

Ik vind deze vegan en glutenvrije quinoasalade van Women’s Health zeker voor herhaling vatbaar. Niet alleen is de salade veganistisch, ook zit deze vol eiwitten, dankzij de quinoa, avocado en kikkererwten. Soms vind ik het lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen, omdat ik overwegend plantaardig eet. Deze quinoasalade ga ik daarom zeker vaker maken voor de lunch of het diner!

Bekijk ook mijn andere recepten voor een heerlijke lunch, avondeten of snacks.

3 Reacties

  1. juni 23, 2022 / 5:07 pm

    Super leuk dat je speciaal voor je vriendin een maaltijd maakte die je normaal gesproken nooit maakt. Het ziet er lekker uit.

  2. gien
    juni 27, 2022 / 10:44 am

    Ga m vanavond maken!

  3. juni 27, 2022 / 8:34 pm

    Dat ziet er heerlijk uit! Mijn vriend eet ook glutenvrij en wij vinden quinoa ook echt een uitkomst. Zo leuk dat je op deze manier op een gerecht stuitte dat je normaal niet snel zou maken. Ik vind het ook altijd leuk om weer eens iets anders dan anders te eten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.