Vega wrap met rode bieten en feta

Vega wrap met rode bietjes en feta

Met al dat studeren thuis vind ik het leuk om uitgebreidere lunches te maken. Als ontbijt ben ik nog steeds fan van boterhammen en bananenpannenkoekjes. Met de lunch pak ik liever uit, al vind ik een tosti of boterham met kaas dan ook heerlijk. Eén van mijn favoriete lunchgerechten is de wrap. Laatst maakte ik deze anders dan op mijn standaard ‘sandwichspread-kaas-sla’-manier. Het is een simpele, maar lekkere lunch. Binnen vijf minuten kun je hier van genieten

Ingrediëntenlijst

Voor één wrap
1 tortilla
1/2 rode ui
1 gekookte rode biet
30 gram rucola
50 gram feta
Peper
Eventueel zout
Optioneel: witte wijnazijn

Zo maak je de wrap

  1. Snijd de rode ui. Doe deze in een bakje en sprenkel hier de witte wijnazijn overheen. Het is lekker om ook wat peper en zout over de ui te doen.
  2. Smeer wat zuivelspread op de tortilla.
  3. Snijd de rode biet in reepjes.
  4. Verspreid de rucola, de rode biet en de ui over de tortilla. Als laatste doe je hier de feta op.
  5. Rol de wrap op en de lunch is klaar!
Vega wrap met rode bietjes en feta

Afhankelijk van hoeveel trek je hebt, kun je één of twee (of meer wraps) maken. Als ik in de ochtend heb gewerkt, wil ik vaak een wat grotere lunch. Zo voorkom ik al te veel snacktrek in de middag. Niet dat het erg is om zes koekjes te eten, maar dan heb ik liever twee van deze heerlijke wraps! Als lunch maak ik ook graag vegetarische Turkse pizza’s klaar. Die zijn ook heel makkelijk om klaar te maken.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het leuk om te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Maar ik ben meer van de makkelijke recepten waar geen gekke ingrediënten voor nodig zijn (die ik daarna nooit meer gebruik). En zo’n simpele wrap als deze zorgt wel voor een heerlijke lunch.

Wat eet jij vaak bij de lunch?

14 Reacties

  1. maart 8, 2021 / 9:24 am

    Oe, goed idee! Heb je ook wel eens zelf bietenhummus gemaakt? Die heb ik ook wel eens gebruikt op een wrap met rauwkost erbij.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      maart 8, 2021 / 9:32 am

      Nee, nog nooit eigenlijk! Ga ik eens proberen. Hummus maak ik wel regelmatig namelijk.

  2. maart 8, 2021 / 10:26 am

    Deze sla ik even over. Rode bieten lust ik écht niet.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      maart 8, 2021 / 10:43 am

      Ik zal binnenkort een recept zonder bieten plaatsen, haha!

  3. RiaN of Adriaantje
    maart 8, 2021 / 11:11 am

    Jaaa, lekker, die ga ik maken!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      maart 10, 2021 / 11:02 am

      Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      maart 10, 2021 / 11:02 am

      Het kan inderdaad ook prima als diner!

  4. maart 9, 2021 / 11:10 am

    Ziet er heel lekker uit! Goed idee voor de lunch van morgen 😉

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      maart 10, 2021 / 11:03 am

      Ja, hè! Ik ben benieuwd wat je van de wrap gaat vinden 🙂

  5. maart 10, 2021 / 9:12 am

    Ik eet echt altijd boord met beleg als lunch, het beleg wisselt wel. En vaak iets als een rijstwafel of cracker. Heel saai maar ik vind het prima zo 🙂

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      maart 10, 2021 / 11:03 am

      Haha, dat kan natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.