Joe! Daar ben ik weer eens. Het gaat nog steeds goed met me, zowel als marcom-medewerker bij Stichting kanker.nl als met mijn eigen bedrijf. Maar aangezien ik voor m’n werk al veel schrijf, heb ik weinig motivatie om te bloggen. Tot nu. De afgelopen week heb ik weer diverse (voor mij) nieuwe recepten uitgeprobeerd en die deel ik wel graag met jullie.
Dit keer met een recept voor een heerlijke vegetarische regenboog-saladebowl. Ik maakte deze saladebowl met rode biet, kikkererwten en komkommer op zaterdag na het wielrennen. Zó lekker. Deze bowl ga ik vaker maken, want: 1. gezond, 2. voedzaam, 3. kleurrijk (daar ga ik goed op) en 4. MAKKELIJK om te maken!
De ingrediënten voor een vegetarische regenboog-saladebowl
Voor één persoon
- 1 gekookte rode biet
- 1/2 komkommer
- 2 tomaten
- 2 stengels lenteui
- 125 ml halfvolle yoghurt
- Dille
- Citroensap
- 1/2 blik kikkererwten volgens het recept geroosterde kikkererwten uit de oven (ik maakte alle kikkererwten klaar en snackte de andere helft later op de dag)
- Ik denk dat feta ook een erg lekkere toevoeging is, maar dat had ik nu niet in huis
Aan de slag
- Maak de kikkererwten klaar volgens het recept.
- Snijd de halve komkommer, rode biet en tomaten in blokjes en snijd ook de lenteui.
- Doe alle ingrediënten in één kom waaruit je straks gaat eten.
- Vervolgens doe je de halfvolle yoghurt, dille (ongeveer 1 eetlepel) en citroensap van een halve citroen erbij.
- Meng alles door elkaar en zo zie je dat er vanzelf een heerlijke regenboog-saladebowl ontstaat.
- Tot slot schep je de kikkererwten erdoorheen.
- Genieten maar!
Er komt geen sla aan te pas in deze regenboog-saladebowl, maar ik vond dit toch de meest toepasselijke naam voor deze maaltijd. Alle ingrediënten die ik hiervoor heb gebruikt, heb ik alweer in mijn digitale boodschappenmandje gestopt. Kijk ernaar uit om deze saladebowl volgende week weer te maken!
Wat voor ingrediënt zou jij nog aan deze saladebowl toevoegen?