Recept: pasta met spinazie

april 2020 – momenteel ben ik bezig met blogposts aan te passen. Bij deze blogpost moet ik nog nieuwe foto’s plaatsen van het gerecht, maar het recept klopt wel.

Soms kom ik na een lange en drukke dag op school/stage thuis en heb ik geen eten op voorraad. Dan moet ik eerst nog naar de supermarkt om boodschappen te doen. Moe als ik ben, zet ik mezelf er vaak toch toe (applaus voor mij) om ingrediënten te kopen voor een maaltijd. Vaak ben ik inspiratieloos en dan is er altijd één specifiek en super makkelijk recept dat ik klaarmaak: pasta met spinazie. Dit recept heb ik van een vriendin gekregen en wil ik graag met jullie delen.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

  • 150 á 200 gram spaghetti
  • 400 gram champignons
  • 2 uien
  • 300 gram spinazie
  • 3 scheppen zuivelspread
  • Scheutje olijfolie

Kruiden

  • Groentebouillonblokje
  • Peper
  • Optioneel: chilipoeder

Bereidingswijze

  • Snipper de uien. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en doe hier wat olijfolie in. In de tussentijd maak je ook de spaghetti klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ik doe altijd een blokje groentebouillon in het water van de spaghetti, om de pasta net wat meer smaak te geven.
  • Wanneer de olijfolie warm is, doe je de uien erin. Dan snijd je de champignons in kleine stukjes en doe je deze ook in de pan, maar pas nadat de uien wat gefruit zijn.
  • Bak de uien en de champignons tot de champignons een mooie lichtbruine kleur hebben.
  • Daarna doe je de spinazie erin. Dit kan 300 gram zijn, maar mag ook meer of minder zijn.
  • Wanneer alle spinazie is ‘gekrompen’, doe je de zuivelspread erbij. Ook doe je er wat peper en chilipoeder bij. Dit meng je, tot alles goed door elkaar is gehusseld.
  • Schep de spaghetti op een bord of in een kom en doe het groentemengsel erbij.

Heel makkelijk en zo klaar. Eet smakelijk!

8 Reacties

  1. oktober 14, 2017 / 1:34 pm

    Klinkt lekker! Ik zal het zeker onthouden als student heb ik ook niet veel tijd en zin om te koken, dus dit komt zeker van pas.

    • oktober 14, 2017 / 12:39 pm

      Ja, ik hou zo erg van dit soort recepten. En zo zorg ik ervoor dat ik niet met instant noodles op de bank beland 😉

  2. oktober 14, 2017 / 7:24 pm

    Oi, dit is echt een recept waar ik wel iets mee kan! Dank voor het delen. Hij staat bij deze op mijn lijstje.

  3. Ramssipamssivateenvlamssi
    november 3, 2017 / 1:56 am

    Woooww damn goed recept :O

  4. Veerle
    april 4, 2020 / 10:49 am

    Hallo, dit is een heel herkenbaar recept, ik heb zelf een vegan variatie erop. Wat in mijn studentenhuis zonder veganisten vaak wordt gegeten! Ik doe er dan vaak courgette (ik heb een courgette verslaving) bij en vervang de zuivelspread door alpro soya keuken, waardoor je ook een romig sausje krijgt. Daarnaast vind ik bij dat recept volkoren spaghetti lekkerder dan gewone spaghetti!

    Bedankt voor de inspiratie op je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.