Recept: pasta met spinazie

Soms kom ik na een lange en drukke dag op school/stage thuis en heb ik geen eten op voorraad. Dan moet ik eerst nog naar de supermarkt om boodschappen te doen. Moe als ik ben, zet ik mezelf er vaak toch toe (applaus voor mij) om ingredienten te kopen voor een maaltijd. Vaak ben ik inspiratieloos en dan is er altijd één specifiek en super makkelijk recept dat ik klaarmaak: pasta met spinazie. Dit recept heb ik van een vriendin gekregen en wil ik graag met jullie delen.

20 minuten bereidingstijd



Ingrediënten
 voor 2 personen:

Spaghetti – 150 á 200 gram
Champignons – 400 gram
Ui – 2 stuks
Spinazie – 300 gram
Zuivel spread – 3 scheppen (ik gebruik hier zuivel spread met bieslook, maar dat kan natuurlijk ook een andere zuivelcrème zijn)
Scheutje olijfolie

Kruiden:
Zout
Peper
Chilipoeder (optioneel)

Zo maak je het:

  • Snij de uien in kleine stukjes. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en doe hier wat olijfolie in. In de tussentijd maak je ook de spaghetti klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Wanneer de olijfolie warm is, doe je de uien erin. Dan snij je de champignons en gooi je deze ook in de pan, maar pas nadat de uien wat gefruit zijn.
  • Bak de uien en de champignons, tot de champignons een mooie lichtbruine kleur hebben.
  • Daarna doe je de spinazie erin. Dit kan 300 gram zijn, maar mag ook meer of minder zijn.
  • Wanneer alle spinazie is ‘gekrompen’, doe je de spread erbij. Ook doe je er wat zout, peper en chilipoeder bij. Dit meng je, tot alles goed door elkaar is gehusseld.

 

20171002173534_IMG_0490
De gesneden uien
20171002174558_IMG_0491
Champignons gemengd met uien in de pan
20171002174607_IMG_0492
Kokende pasta

En tada! Je eten is klaar. Doe wat spaghetti op een bord of in een kom en gooi het mengsel bij de pasta.

Eet smakelijk 🙂

 

Mevrouw Marloes

 

Dit is ook leuk voor jou

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.