Recept | Koeken met Boswandeling

Vandaag weer eens een recept op mijn blog. De laatste keer dat ik een recept met jullie deelde, is al heel wat maanden geleden en was dit granola recept. Nu maak ik iets minder gezonds: koeken met Boswandeling. Voor de mensen die nog nooit van Boswandeling hebben gehoord, dat is een mierzoete likeur met kokos- en bananensmaak. Ik hou daar heel erg van, sommige mensen vinden het niet lekker.

Ik vond het leuk om deze likeur in mijn koeken te verwerken, omdat ik de fles al heel lang had staan, maar nooit zo vaak sterke alcohol drink. Al eerder heb ik koekjes met Baileys gemaakt. Dat was thuis een groot succes. En geloof mij, deze Boswandelingkoeken zijn dat zeker ook!

Voor ongeveer 40 koeken/cakejes

IngrediΓ«nten

  • 100 ml Boswandeling
  • 1 ei
  • 180 gram suiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter

Benodigdheden

  • Mixer
  • Beslagkom
  • Bakplaat + bakpapier

Aan de (het be)slag!

  1. Voeg de suiker en de zachte boter bij elkaar in de beslagkom. Mix dit tot het goed met elkaar gemengd is.
  2. Nu mag het ei erbij! Zorg ervoor dat het beslag er nu heel smeuΓ―g uit komt te zien.
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng dit weer goed met de rest.
  4. Last but not least: de Boswandeling. Dit mag ook bij het beslag. Mix het heel goed tot alle klontjes eruit zijn.

Nu moet de beslagkom ongeveer een uur (bedekt) in de koelkast staan, zodat het beslag goed kan opstijven. Als het uur voorbij is, moet je het beslag uitsmeren over het bakpapier. Laat ondertussen de oven opwarmen tot 180 graden. Het beslag is wel erg kleverig beslag, maar niet onmogelijk om het uit te smeren. Daarna moet het vijftien minuten in de oven. Na dit kwartier haal je de bakplaat uit de oven en moet je het meteen snijden. Daarna laat je de koeken afkoelen.

Als de koeken afgekoeld zijn, is het tijd om ze op te eten.

Bak jij vaak?

Liefs,

Marloes

Dit is ook leuk voor jou

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.