Recept | Appelmoes maken

Een week geleden kocht ik een zak Elstarappels bij de winkel die claimt het beste fruit te hebben. Helaas waren de appels voor de tweede keer op rij helemaal niet lekker: overal zaten plekken die de appels broos maakten. Aangezien ik het zonde vond om de appels weg te gooien, daagde ik mijzelf uit en kwam het idee om voor het eerst zelf appelmoes te maken. Mijn moeder maakte dit vroeger ook vaak zelf en ik kon er echt bakken van eten. Dit recept is het label bijna niet waard, omdat het supersimpel is om appelmoes te maken.

Ingrediรซnten
* 3 – 4 grote appels (ik had 7 wat kleinere appels)
* 50 ml water
* 40 gram suiker
* Eventueel kaneel toevoegen

Wel al meteen een side note: als ik dit recept overdoe, laat ik de suiker weg. Ik ben best een zoetekauw, maar ik vind de appelmoes zo veel te zoet. Dit komt doordat de Elstars al erg zoet zijn van zichzelf.

Daarnaast is de hoeveelheid appelmoes met dit recept voor ongeveer 2 personen (tenzij je zelf veel van appelmoes houdt, dan kun je dit makkelijk in je eentje op). Voor meer appelmoes, kun je de hoeveelheden natuurlijk verdubbelen.

Bereidingswijze
1. Schil de appels en snij het klokhuis en beurse plekken eruit. De appels kun je in blokjes of schijfjes snijden, dat maakt niet veel uit.
2. Doe de appels met het water en de suiker in een pan en doe de deksel erop.
3. Laat het zo’n 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen en roer er af en toe doorheen.

En klaar.
Na die 10 minuten zijn de stukjes appel nog niet uit elkaar gevallen. Daarom koos ik ervoor om de appels na die 10 minuten nogmaals 10 minuten te laten pruttelen, maar dan op laag vuur.

Heb jij ooit zelf appelmoes gemaakt?

Liefs,
Marloes

Dit is ook leuk voor jou

3 reacties

  1. Eigenlijk dus helemaal niet zo moeilijk, zelf appelmoes maken en het ziet er heerlijk uit. Ik heb het nooit gedaan, maar dat komt vooral omdat ik echt niet van appelmoes houd. Overigens koop ik ook eigenlijk altijd Elstar-appels, maar de laatste tijd moet ik er veel te vaak rotte plekken tussenuit snijden. Beetje jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.