Makkelijke vegetarische couscoussalade met feta

Recept voor heerlijke vegetarische couscoussalade

Laatst maakte ik gevulde paprika’s met couscous die ik nog over had. Er was nog veel couscous over en ik moest avondeten maken. Dagenlang kan ik zoet zijn met het zoeken van een lekker (en makkelijk) recept. Zo vond ik veel recepten voor makkelijke salades en maakte ik een variant op een van de salades. Dat werd deze makkelijke, frisse couscoussalade. Het is een populair gerecht. Vooral mijn oma is fan van deze maaltijd. Ik maak deze salade dan ook vaak voor haar klaar. In ruime hoeveelheid, zodat ze wat heeft om in te vriezen. Ik vind het ook altijd fijn om een maaltijd in de vriezer te hebben liggen, voor de dagen dat ik écht geen zin heb om te koken.

Ingrediënten voor twee personen

Het bereiden van deze salade duurt zo’n twintig minuten.

  • 200 gram couscous
  • Eén hele komkommer
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 100 gram feta
  • Olijven
  • Halve ui
  • Citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Andere kruiden naar smaak
  • Optioneel: augurkjes, peterselie, notenmix, rozijnen

Benodigdheden

  • Pan voor de couscous
  • Snijplank
  • Mes
  • Saladekom
Recept voor heerlijke vegetarische couscoussalade

Bereidingswijze

  1. Maak de couscous klaar volgens de verpakking.
  2. Snij ondertussen de komkommer, snoeptomaatjes, feta, olijven en halve ui (en augurkjes als je die hebt) in kleine partjes.
  3. Wanneer de couscous bereid is, doe je deze samen met alle partjes in een saladekom.
  4. Voeg hier zout, peper en wat citroensap aan toe. Ik heb een hele citroen gebruikt. Je kan er ook nog oregano aan toevoegen en iets van peterselie.
  5. Hussel dit allemaal goed door elkaar.
Recept voor heerlijke vegetarische couscoussalade

Vooral op zomerse, zonnige dagen houd ik er erg van om salades te eten. Dan eet ik vaak deze lekkere couscoussalade of bijvoorbeeld mijn pompoensalade met geroosterde kikkererwten. Maar eerlijk gezegd vind ik het altijd lekker om een salade te eten, bijvoorbeeld als lunch.

Ik ben benieuwd: Met welke ingrediënten maak jij het liefst jouw salade klaar?

9 Reacties

  1. november 5, 2017 / 6:13 am

    Ik maak ook graag couscous. Ik combineer het graag met heel fijn gesneden sperzie boontjes (die heel kort gekookt zijn), snoeptomaatjes, cashewnoten en garnaaltjes.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 5, 2017 / 9:56 am

      Ooh ik ga die variant ook eens proberen, wel zonder garnaaltjes. Ben vooral benieuwd naar de combinatie met sperzieboontjes!

      • november 6, 2017 / 8:13 pm

        Heerlijk knapperig dus, als je ze kort kookt. En dan ook erg fijn snijdt. Zodat je ook weer niet meteen een hap bonen in je mond hebt 🙂

  2. november 5, 2017 / 4:01 pm

    Oeh wat ziet dit er lekker uit! Ik heb het nog nooit gemaakt, maar het lijk me echt heerlijk. Misschien wel een ideetje om morgen te eten.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 5, 2017 / 4:42 pm

      Laat me het weten als je het gemaakt hebt! 😉

  3. november 5, 2017 / 7:13 pm

    Ziet er verrukkelijk uit, ben dol op couscous! Mooie site trouwens 🙂

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 5, 2017 / 7:48 pm

      Ik houd ook echt van couscous. Dankje 🙂

  4. november 6, 2017 / 1:43 pm

    Wat een lekker simpel recept! Ik ben niet zo dol op feta maar alle andere ingrediënten vind ik heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.