Kookzondag: gevulde paprika

Er lagen wat dingen in mijn koelkast die op moesten, omdat ik ze anders weg kon gooien. Ik had nog een groene paprika en 250 gram grote champignons. De groene paprika is mijn minst favoriete van alle paprika’s, dus die blijft vaak over. Maar wat kon ik er dan van maken? Ik had nog wat couscous, een ui en wat kaas, dus ik besloot om een gevulde paprika te maken. Dit had ik nog nooit gemaakt, maar het leek me niet heel moeilijk. Zonder recept ging ikaan de slag. Met het resultaat was ik heel blij! Ik at deze gevulde paprika als lunch, maar het kan natuurlijk ook als avondeten.

Aangezien ik het gerecht maakte met alles wat op moest, hield ik uiteindelijk nog een bak couscous met champignons en ui over. Ik heb geprobeerd om goed in te schatten wat er uiteindelijk in de paprika paste. Die afmetingen staan dus ook in het recept.

15 minuten bereidingstijd – 20 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad (1-5):Β 

Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan
  • Pan voor de couscous/rijst
  • Bakpapier

IngrediΓ«nten voor 1 gevulde paprika:

  • 1 paprika
  • 1/2 ui
  • 3 reuzechampignons of een paar kleine champignons
  • 100 gram couscous
  • Plakje kaas
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Aan de slag!

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden, zodat die lekker warm is als de paprika erin gaat.
  • Snij de paprika doormidden en haal de pitjes eruit, zodat de paprika aan de binnenkant helemaal leeg is.
  • Snij de halve ui in heel kleine stukjes en fruit deze in een pan op een laag vuurtje.
  • Zet ook alvast een pan op met water en kook de couscous of rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ik gebruikte couscous, omdat ik dat in huis had, maar een gevulde paprika kan ook erg lekker zijn met rijst.
  • Snij de champignons in heel kleine stukjes en gooi deze bij de ui in de pan. Voeg hier wat zout en peper en andere kruiden naar keuze aan toe.
  • Wanneer de couscous al het water heeft opgenomen, doe je hier het mengsel van ui en champignons bij.
  • Dit doe je vervolgens in de paprika.
  • Besprenkel de paprika met olie en leg er wat kaas overheen.
  • Leg de paprika in de oven en laat ze 20 minuten bakken. Kijk af en toe wel naar de paprika, zodat de kans op aanbranden klein wordt.
  • Na twintig minuten haal je de paprika eruit en kun je er nog een saus bijdoen als je daar behoefte aan hebt.

Je zou ook nog tomaten kunnen toevoegen aan de gevulde paprika. Die had ik niet in huis, maar anders had ik die voor de smaak er zeker bijgedaan!

Die groene paprika viel me trouwens echt mee! Normaal gesproken vind ik het een beetje bitter smaken, maar voor een gevulde paprika is het denk ik de perfecte paprika.

Eet smakelijk!

Hoe maak jij de gevulde paprika het liefst?

X Marloes

 

 

 

 

Dit is ook leuk voor jou

4 reacties

  1. Oeh, dit ziet er lekker uit! Ik vind groene paprika’s ook vaak wat bitter smaken, dus ik ben benieuwd of ik de smaak ook zo goed vind meevallen als ze gevuld zijn πŸ™‚

    1. Normaal gebruik ik ook echt niet graag de groene paprika, maar nu was het inderdaad echt lekker! Laat me het weten als je het recept hebt geprobeerd πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.