Kookzondag: geroosterde paprika

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een recept online heb gezet. Afgelopen donderdag maakte ik een couscoussalade. Hiervan wilde ik het recept ook uitschrijven en op mijn blog zetten, maar ik kwam er net achter dat ik dit recept al online heb staan. Al heb ik ‘m nu weer

wat anders klaargemaakt. Zo heb ik deze keer verse munt, zilveruitjes, augurkjes en paprika toegevoegd. En niet zomaar paprika: geroosterde puntpaprika!

Ik vind het heel lekker om paprika in mijn salades te verwerken, maar aangezien het nu nog winter is, wilde ik geen salade waar alleen maar koude ingrediënten in zitten. In de supermarkt heb ik wel eens puntpaprika’s in een potje gekocht, maar dat was geen succes. Dus besloot ik deze keer puntpaprika’s te kopen om die zelf te roosteren. Ik heb geen recept gevolgd, maar ik moet zeggen dat mijn uitprobeersel zeker geslaagd is. Waarschijnlijk is het ook gewoon een bekende manier om paprika te roosteren, maar dat ik hier zelf achter ben gekomen, maakt mij best trots.

Voor 2 geroosterde (punt)paprika’s

5 minuten voorbereidingstijd, 25 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad (1-5):

Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mes

Ingrediënten:

  • 2 (of meer) (punt)paprika’s
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Oregano
  • Zout
  • Peper
  • Twee tenen knoflook

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snij de paprika’s in de lengte doormidden. Haal de zaden en zaadlijsten eruit, zodat de paprika’s helemaal leeg zijn.
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg hier de paprika’s op.
  • Besprenkel de paprika’s met olie. Smeer ze goed in, zodat je zeker weet dat de olie overal zit.
  • Snijd de knoflooktenen in schijfjes en smeer hiermee de paprika’s ook in. De knoflooktenen kun je mee op de bakplaat leggen voor in de oven.
  • Strooi dan nog wat zout, peper en oregano over de puntpaprika’s.
  • Doe de paprika’s in de oven en zet de wekker op 25 minuten.
  • Na 25 minuten haal je de paprika’s eruit en haal je hun schil eraf. (Geen idee of je dan nog iets proeft van het zout, de peper en oregano, maar misschien dat deze kruiden zijn opgenomen in de paprika).

En tada, je paprika’s zijn klaar om in bijvoorbeeld je couscoussalade te verwerken! Veel lekkerder dan van die paprika’s in potjes en een pluspunt is dat je keuken hierna lekker ruikt.

Heb jij wel eens paprika’s geroosterd?

X Marloes

Dit is ook leuk voor jou

6 reacties

  1. Oh heerlijk Marloes! Mijn mama maakte vroeger best vaak couscous en ze roosterde dan ook lekker paprika’s erbij. Die smaak is zo heerlijk en bijzonder! Wat goed dat je zelf ontdekt hebt hoe dit te maken. Ik kook heel basic (hou er niet van) maar ik dit is goed te doen! Ik ga binnenkort de couscous van Knorr proberen…ben echt heel benieuwd of dat lekker is!

    1. Oeh, ik hou van couscous! Ben benieuwd hoe die van Knorr is. Als mijn moeder couscous maakt, maakt ze er ook altijd een lekkere harissa bij. Yummy 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.