Rijkgevulde curry met pompoen en kokosmelk

Mijn oma en ik zijn allebei geen kookwonders, dus wisselen we af wie er kookt. De ene keer kookt mijn oma, de andere keer kook ik. We hebben een aantal standaardrecepten die we regelmatig maken. Al een hele tijd hadden wij geen curry gegeten dus bedacht ik me bij mijn beurt om te koken dat ik dit wel weer eens zou kunnen maken. Het is geen moeilijk recept, kost geen moeite. Een prima recept voor mij dus! Om maar even in de trant te blijven van geen fotogenieke maaltijden, deze keer een Indiase curry met pompoen, kokosmelk en kikkererwten. Het is een recept dat mijn oma een keer uit het tijdschrift van de Jumbo heeft gehaald. Dit hebben we toentertijd zo vaak gemaakt, dat ik het uit kan maken zonder het recept op te moeten zoeken. Om het recept niet te vergeten, wilde ik het met jullie delen!

Voor 4 personen

40 minuten bereidingstijd

Moeilijkheidsgraad (1-5):

Benodigdheden:

  • Wokpan
  • Pan voor de rijst
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel

Ingrediënten:

  • 300 gram rijst (ik gebruikte gewoon zilvervliesrijst #healthy)
  • 2 stuks Kumar’s butter chicken
  • 1 ui
  • 410 gram kikkererwten
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gram pompoenblokjes (met wortel is dit recept ook lekker)
  • Olie

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui. Zet de wokpan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Als de olie warm is, kun je de ui erbij doen.
  • Fruit de ui 1 minuut. Daarna mogen de pompoenblokjes erbij en laat je dit 5 minuten bakken.
  • Als de pompoenblokjes beetgaar zijn, schenk je de kokosmelk erbij en doe je de butter chicken erbij. Tip voor de butter chicken: knijp in het plastic bakje, dan valt de inhoud er makkelijk uit. Zo voorkom je dat er wat in het bakje blijft zitten.
  • Dit meng je allemaal en dan doe je een deksel op de pan. Zet het vuur laag (als je dit nog niet gedaan had) en laat dit mengsel 20 minuten staan.
  • Bereid de rijst volgens de verpakking (waarschijnlijk is het: ruimkokend water met rijst 8 minuten laten staan)
  • Als het mengsel 20 minuten heeft gestaan, doe je de kikkererwten (zonder vocht!!!) erbij en laat je het nog 5 minuten staan.

En het is klaar! Het kost vooral zoveel tijd, omdat dat pompoenmengsel zolang moet sudderen.

Mijn kat Timo wil op elk moment van de dag aandacht, maar vooral ook als ik met iets anders bezig ben, zoals koken. Ik dekte hem toe met het tafellaken (hij weet dat hij niet op tafel mag), maar hij bleef gewoon liggen! Toen heb ik maar een ander tafellaken gepakt, zodat er geen kans was om kattenharen in het eten te krijgen, hihi.

Maak jij wel eens curry?

X Marloes

6 Reacties

  1. november 19, 2017 / 11:51 am

    Oeeh, ga ik onthouden lijkt me echt heerlijk! Want ik eet niet zo heel vaak curry!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 19, 2017 / 9:54 pm

      Super lekker en best makkelijk om te maken! Ben benieuwd hoe je het vindt! 🙂

  2. november 19, 2017 / 11:11 pm

    Heerlijk! Wij eten ook wel eens curry. Momenteel is mijn favoriete recept met rode curry, garnalen, rijst, cherrytomaatjes, aubergine, sperziebonen/Sugar snaps en kokosmelk.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 20, 2017 / 10:20 pm

      Klinkt ook heel lekker!!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      november 20, 2017 / 10:22 pm

      Jaa! Tis echt super makkelijk 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.