Gezonde bananenpoffertjes maken

Gezonde bananenpoffertjes maken

Laatst deelde ik op Instagram dat mijn vriend en ik bananenpoffertjes bakten en de volgende dag (opgewarmd) aten als ontbijt. Ik kreeg best veel vragen over dit ontbijt, dus vond ik het leuk om een blogpost te schrijven waarin ik het recept voor de bananenpoffertjes met jullie deel. Het is heel makkelijk om deze poffertjes te maken en ze smaken echt top. Bovendien bestaan de poffertjes uit maar drie verschillende soorten ingrediënten, die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt!

De ingrediënten om bananenpoffertjes te maken

Voor 30 poffertjes:

  • Eén rijpe banaan (hoe rijper, hoe zoeter de poffertjes)
  • Twee eieren
  • Twee theelepels bloem
  • Boter (om in te bakken)

Verder heb je nodig:

  • Een mixer
  • Een beslagkom
  • Een poffertjespan

Hoe maak je de bananenpoffertjes?

  1. Doe de banaan, eieren en bloem in een beslagkom en mix de ingrediënten een paar minuten goed door elkaar.
  2. Vet de poffertjespan in.
  3. Verdeel het beslag over de pan en draai de poffertjes na een paar minuten om. Meestal draai ik een poffertje om, zodat ik zie of deze al gaar (goudbruin) is.
  4. Draai alle poffertjes om en haal ze uit de pan als ze allemaal goudbruin zijn.
  5. Herhaal stap twee tot en met vier tot al je beslag op is.

Ik vind de poffertjes zo zoet genoeg, maar je kunt altijd suiker aan het poffertjesbeslag toevoegen. Ook kaneel of koek- en speculaaskruiden zijn een lekkere toevoeging aan het beslag.

Eet smakelijk!

Deze poffertjes maak ik graag voor mijn ontbijt of lunch. Als ik iets minder moeite wil doen voor mijn maaltijd, maak ik van dit beslag gewoon bananenpannenkoekjes. Ik raad wel aan om echt bloem te gebruiken. Eerder maakte ik ze zonder bloem, maar met dit ingrediënt worden de poffertjes een stuk luchtiger. Wil je liever een hartige lunch? Dan zijn deze vegan bietenwraps een goed lunchidee voor jou!

8 Reacties

  1. januari 31, 2022 / 12:07 pm

    Dat lijkt me ècht lekker, zeg en ga ik dus lekker uitproberen!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      februari 6, 2022 / 3:57 pm

      Echt een aanrader!

  2. februari 4, 2022 / 8:02 pm

    Oeh dat klinkt lekker, ik heb nog een veel te rijpe banaan liggen dus misschien ga ik dit wel daarmee doen 🙂

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      februari 6, 2022 / 3:57 pm

      Ik zou zeggen: doen! En anders misschien bananenpannenkoekjes, al staan poffertjes wel wat feestelijker.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      februari 6, 2022 / 3:58 pm

      Ze smaken erg lekker! De pannenkoekjes maak ik ook best vaak. Heerlijke start van je dag.

  3. september 26, 2022 / 2:17 pm

    Dat ziet er heel lekker uit! Ik heb ook z’n pan, maar sinds kort ook een inductiekookplaat. Ik ben bank dat die hem niet goed gaat verwarmen, maar anders was het z’n goed idee voor mn zoontje. Anders maar gewone pannenkoeken er van maken dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.