Privacyverklaring

Op mijn website Mevrouw Marloes verwerk ik persoonsgegevens. Om inzichtelijk te maken hoe deze verwerking verloopt, leg ik in deze verklaring uit welke gegevens ik verwerk en hoe ik met deze gegevens omga. Ik zal jouw gegevens nooit zonder jouw toestemming verstrekken aan derden, behalve als ik daar wettelijk toe verplicht ben.

Contactgegevens

Vragen of opmerkingen omtrent mijn privacyverklaring? Contact kun je met mij opnemen via:

Mailadres: info@mevrouwmarloes.nl
Website: www.mevrouwmarloes.nl

Verwerking van persoonsgegevens

Mevrouw Marloes verwerkt je persoonsgegevens, doordat je gebruik maakt van diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan Mevrouw Marloes hebt verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk:

  • Naam of pseudoniem
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op mijn website
  • Je internetbrowser en het apparaat dat je gebruikt
  • Eventueel de link naar jouw website

Verder heeft Mevrouw Marloes niet de intentie om gegevens te verzamelen van bezoekers jonger dan 16 jaar. Dit doe ik alleen wanneer zij daar toestemming voor hebben gekregen van hun ouders of verzorgers. Echter kan ik niet controleren of iedere bezoeker ouder is dan 16 jaar. Daarom raad ik ouders/verzorgers aan om met hun kinderen mee te kijken naar hun surfgedrag. Dit om de verwerking van gegevens van minderjarigen zonder ouderlijke toestemming te voorkomen. Ben je van mening dat Mevrouw Marloes zonder toestemming persoonlijke gegevens van een minderjarige heeft verzameld? Stuur dan een e-mail naar info@mevrouwmarloes.nl. De gegevens zal ik dan direct verwijderen.

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens verwerkt Mevrouw Marloes niet zonder reden. Hieronder benoem ik met welke doelen ik jouw persoonsgegevens verwerk.

E-mailupdates voor nieuwe artikelen

Als jij je hebt aangemeld om e-mailupdates te ontvangen zodra er een nieuw artikel verschijnt op Mevrouw Marloes, worden jouw naam en e-mailadres opgeslagen. Deze gegevens worden bewaard vanaf het moment dat jij je inschrijft voor deze updates tot het moment dat jij je uitschrijft voor deze updates. Je kunt je hiervoor op ieder moment uitschrijven.

Reacties op blogartikelen

Op het moment dat jij een reactie achterlaat op Mevrouw Marloes, word je gevraagd om jouw naam en mailadres in te vullen. Optioneel is het invullen van een link naar je eigen website. Deze gegevens zijn nodig om je reactie te plaatsen en worden bewaard zolang het artikel online staat.

Optioneel is om een mail te ontvangen als er op jouw reactie is gereageerd of als er nieuwe reacties zijn. Uiteraard kun je mij mailen naar info@mevrouwmarloes.nl als je jouw reactie wilt hebben verwijderd of je reactie wilt wijzigen. In dat geval verwijder ik jouw gegevens of zal ik ze aanpassen.

Persoonsgegevens delen met derden

Mevrouw Marloes verkoopt uiteraard jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van mijn overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Indien Mevrouw Marloes samenwerkt met bedrijven die jouw gegevens verwerken in het kader van Vaker Vrolijk, dan is daarvoor een bewerkersovereenkomst gesloten. Dankzij deze overeenkomst kunnen deze bedrijven en ik garanderen dat jouw gegevens net zo beschermd worden als op Mevrouw Marloes.

Het gaat hierbij om de volgende bedrijven:

  • Antagonist (NL): het bedrijf dat de hosting van MevrouwMarloes.nl verzorgt;
  • JetPack (VS): de plug-in waardoor ik de diensten van WordPress.com kan gebruiken;
  • Askimet (VS): de toepassing die Mevrouw Marloes beschermt tegen SPAM-reacties;
  • Google Analytics (VS): hiermee houd ik de bezoekersstatistieken bij.

Cookies

Mevrouw Marloes gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan Mevrouw Marloes wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Mevrouw Marloes gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat jouw voorkeursinstellingen onthouden worden.

Cookies voor jouw voorkeursinstellingen zijn 1 jaar geldig. Bij jouw eerste bezoek aan Mevrouw Marloes ben je geïnformeerd over deze cookies. In een cookievermelding onderaan de website is om jouw toestemming gevraagd om deze cookies te plaatsen. Nadat je de cookies hebt geaccepteerd, sla ik hiervoor een tijdelijke cookie op. Die cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit. Mocht je alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser willen verwijderen, kun je hier een toelichting vinden.

Cookies door andere bedrijven

Op Mevrouw Marloes worden ook analytische cookies (Google en WordPress) en trackingcookies (social media) geplaatst door derden. Hieronder een overzicht:

  • WordPress.com. Deze website verzamelt gegevens waarmee ik kan zien hoe Mevrouw Marloes wordt gebruikt. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op servers van WordPress.com
  • Google Analytics. Via deze site kan ik mijn bezoekersstatistieken inzien. Zo zie ik hoeveel mensen mijn website bezoeken en welke pagina’s worden bezocht. De bezoekersgegevens worden anoniem verzamelt door Google Analytics. Deze cookies worden 14 maanden bewaard.

Trackingcokies zijn cookies die mijn blog gebruikt voor bijvoorbeeld het linken met social media. Het gaat om cookies van de volgende bedrijven:

  • Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest. Onder elk artikel vind je op Mevrouw Marloes vier knoppen waarmee je het artikel kunt delen op Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest. Om dit mogelijk te maken, verzamelen deze social-mediabedrijven gegevens van jou zodra jij gebruikmaakt van deze mogelijkheid. Hiervoor is het privacybeleid van deze social mediakanalen, Google+ en jouw mailprovider van toepassing. Voor deze toepassing slaan zij cookies op zolang deze gegevens door hen gebruikt worden of totdat jij deze cookies zelf verwijdert.
  • Gravatar. Indien je een account hebt bij Gravatar en hebt ingesteld dat bij iedere reactie een profielfoto van jou naast de reactie verschijnt, dan worden hiervoor cookies verwerkt. Deze cookies worden 347 dagen bewaard door Automattic Inc., waarvan Gravatar een onderdeel is. Het privacybeleid dat hiervoor geldt, is hier te vinden.

Mocht je de cookies willen verwijderen die deze bedrijven gebruiken, kun je dat doen in je browser. Aangezien bovenstaande bedrijven in de Verenigde Staten gevestigd zijn, hebben zij niet alleen te maken met de Europese en Nederlandse wetgeving, maar ook met de Amerikaanse wet.

Links naar andere sites

Op Mevrouw Marloes zijn linkjes te vinden naar websites van derden of naar diensten die niet door Mevrouw Marloes worden beheerd. Indien je op zo’n link klikt, geldt de privacyverklaring voor die site. In zo’n geval ben ik niet verantwoordelijk voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Ik adviseer je dan ook nadrukkelijk om de privacyverklaring en de voorwaarden van deze websites goed te lezen.

Wanneer er sprake is van schade of verlies, doordat je de inhoud, goederen of diensten op deze andere websites gebruikt of hierop vertrouwt, ben ik daar niet aansprakelijk en/of verantwoordelijk voor.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht op je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Mevrouw Marloes. Tevens heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die ik van jou verwerk, in een computerbestand naar jou of een andere (door jou genoemde) organisatie te sturen.

Een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens, kun je sturen naar info@mevrouwmarloes.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik je om een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy.

Ik reageer altijd zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Mevrouw Marloes wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan hier gedaan worden.

Persoonsgegevens beveiligen

Mevrouw Marloes neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@mevrouwmarloes.nl

  • Beveiligde internetverbinding. In de adresbalk zie je aan het begin van het webadres https:// en een hangslotje staan. Hieraan kun je herkennen dat Mevrouw Marloes een beveiligde internetverbinding gebruikt.
  • Beveiliging bij inlogpogingen. Mevrouw Marloes wordt beschermd tegen SPAM-aanvallen of mensen die op een verdachte manier proberen in te loggen. Daarom zit er op Mevrouw Marloes de nodige beveiliging hiertegen.

 

Deze privacyverklaring is voor het laatst geüpdatet op 01 september 2018. Ik kan de verklaring op ieder moment wijzigen. Daarom raad ik je aan om deze privacyverklaring regelmatig te checken.