Twee jaar Mevrouw Marloes

Joepie, vandaag vier ik mijn tweede blogverjaardag. Poeh, dat had ik mij echt nooit kunnen bedenken toen ik met Mevrouw Marloes begon. Ik had al eens vaker geblogd, maar nooit zo lang volgehouden. Met een glimlach kijk ik terug op het bloggen en het lijkt mij leuk om wat hoogtepunten met jullie te delen.

Boeken ontvangen
Dit jaar mocht ik weer wat leuke samenwerkingen doen. Wat ik vooral erg leuk vond, was dat uitgeverijen mij benaderden met de vraag of zij mij een bepaald boek mochten opsturen. Dit jaar ben ik ook vaker over boeken gaan schrijven en ik vind het heel leuk dat dit dus ook bij zulke bedrijven opvalt. Helaas heb ik niet alle beloofde boeken ontvangen, maar wel een aantal en daar ben ik blij mee.

Methodeboek
Van Shauna kreeg ik een tijd terug een mail met dat uitgeverij ThiemeMeulenhoff contact met haar had opgenomen. Of ze een blogpost mochten gebruiken voor een methodeboek voor klas 1 vwo. Die blogpost heb ik een keer voor de blog van Shauna geschreven. Ik voelde mij erg vereerd en kijk uit naar het moment dat ik dit boek ontvang en mijn stukje kan opzoeken in dit boek. Heel leuk, want de blogpost waar het om gaat, zorgde er ook voor dat ik vorig jaar geïnterviewd werd door een journalist van het AD.

Gegroeid
Wanneer ik kijk naar hele jaren, kan ik zien dat mijn blog ook groeit. In 2018 had ik om precies te zijn 6.192 bezoekers en dit jaar zit ik al over de 7.000 bezoekers. Voor grotere bloggers zullen dit heel lage getallen zijn, maar ik ben er erg blij mee. Ik vind dit heel veel en ik hoop komend jaar de 10.000 bezoekers te halen (heel hoog getal, maar misschien lukt het wel). Daarnaast had ik ook het streven om op Instagram meer volgers te hebben. Ik begon het tweede blogjaar met minder dan vijfhonderd volgers (als ik het mij goed kan herinneren) en heb nu rond de zevenhonderd volgers. Het inzetten van Instagram en Facebook vind ik belangrijk om te doen. Ik merk toch dat mijn blogposts meer gelezen worden als ik via die kanalen laat weten dat ik weer iets heb geschreven.

Illustratie laten maken
Als je al vaker op mijn blog bent geweest (en mij volgt op Instagram), was het je al opgevallen. Ik heb namelijk een illustratie laten maken voor op mijn blog. Aangezien ik deze hobby nu al een tijd volhoud, wilde ik mijzelf iets cadeau doen en dat heb ik gedaan. Anouk van Another View heeft deze prachtige illustratie voor mij gemaakt. Rechts ligt kat Timo, de kat die geaaid wordt is Roosje en op de stapel boeken zit Sultana. Verder is mijn favoriete boek De Kleine Johannes te zien op de tekening. Ik mocht ook zelf bepalen welke outfit ‘ik’ aan zou hebben op de illustratie. De schoenen zijn mijn favoriete schoenen: witte Fila’s met pastelkleuren. Die draag ik normaal gesproken ook erg vaak. Ik ben heel blij met deze illustratie.

Doelen voor het komende jaar
Eind 2018 plaatste ik een blogpost met mijn blogdoelen voor 2019. Een van de doelen die ik nog wil behalen, is het veranderen van mijn layout. Ik heb helemaal geen verstand van layouts, maar na twee jaar vind ik het wel weer tijd voor iets nieuws. Online ga ik eens rondkijken naar mensen die zulke dingen ontwerpen. Volgens mij is er erg veel te vinden! Verder wil ik natuurlijk gewoon blijven bloggen en hoop ik nog vele jaren te mogen schrijven.

Vandaag ga ik niet iets bijzonders doen om het te vieren, aangezien het een doordeweekse dag is en ik gewoon moet werken. Misschien bestel ik wel iets lekkers te eten om mijn tweede blogverjaardag toch een beetje te vieren.

Liefs,
Marloes

11 Reacties

 1. september 16, 2019 / 5:22 am

  Leuk! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Je blog heeft je echt al leuke dingen gebracht. Ik ben blij dat ik je blog een poosje geleden ontdekte, dus ik blijf lekker lezen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 17, 2019 / 1:45 pm

   Dankje! Heel leuk om te horen/lezen. Ik lees jouw blog ook graag 🙂

 2. september 16, 2019 / 8:00 am

  Gefeliciteerd Marloes! Mooie mijlpaal! Op nog meer jaren blogplezier ^^ Het lijkt wel of iedereen zijn blog in september is gestart, haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 17, 2019 / 1:46 pm

   Dankje! Haha, ik zie op jouw blog nu ook je blogverjaardag. Viel me vorig jaar inderdaad op dat veel bloggers in september zijn begonnen.

 3. september 16, 2019 / 12:09 pm

  Gefeliciteerd! Wat lang alweer zeg Ik ben nu een half jaar bezig met mijn huidige blog en hoop dat ik het ook zo lamg volhoud!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   september 17, 2019 / 1:50 pm

   Dankje! Ja, lang he. Ik hoop dat jij het ook nog lang volhoud, want ik lees jouw blogposts graag 🙂

 4. september 17, 2019 / 11:23 am

  Gefeliciteerd! Toch weer een mijlpaal en het beste blijft uiteraard dat je er plezier uithaalt.

 5. Mevrouw Marloes
  Auteur
  september 17, 2019 / 1:50 pm

  Dankje! Ja, lang he. Ik hoop dat jij het ook nog lang volhoud, want ik lees jouw blogposts graag 🙂

 6. oktober 16, 2019 / 8:01 pm

  Knap hoor. Velen houden het geen jaar vol! Leuk om te volgen 🙂
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.