#StormPoolen

Het is denk ik niemand ontgaan: de hevige storm die er in Nederland gisteren was. Bomen zijn omgewaaid, daken zijn van huizen opgetild en meegenomen met de wind, takken zijn verspreid over de (spoor)wegen. Alle filmpjes en foto’s van omwaaiende dingen en mensen bewijzen dat het buiten best gevaarlijk was.

Er stonden files van uren op de snelwegen en ook de Nederlandse Spoorwegen en ProRail besloten redelijk op tijd om al het treinverkeer te staken. Duizenden mensen strandden hierdoor. Voor hen werd het heel moeilijk om thuis te komen. Ik zat in Dordrecht bij mijn oma en kon ook niet naar mijn college in Rotterdam komen. Gelukkig zat ik veilig binnen, maarja, dat gold niet voor al die reizigers.

Op een gegeven moment ontstond er iets heel moois. Op Twitter postten mensen namelijk allemaal tweets met de hashtag StormPoolen. De ene tweet kwam van een gestrande reiziger die ergens graag heen wilde en vroeg of er iemand met een auto beschikbaar was. Het andere bericht kwam van iemand met een auto die plekken in de auto aanbood. Weer andere mensen boden slaapplekken aan. Ik zag foto’s voorbijkomen van mensen die aan het ‘stormpoolen’ waren. Op deze manier zijn er heel veel mensen thuis gekomen en zijn er leuke gesprekken gevoerd tussen mensen die tot dan onbekenden van elkaar waren.

Ik vind het heel mooi om te zien dat zoveel mensen hebben gezorgd voor een oplossing. Dit laat maar zien dat in tijden van nood er genoeg mensen zijn die graag willen helpen. Dat zorgt voor een grote geruststelling en een brede lach op mijn gezicht.

Hebben jullie veel last gehad van de storm?

X Marloes

12 Reacties

 1. januari 19, 2018 / 6:42 am

  Bij gebrek aan een WK was de storm een leuk alternatief voor het saamhorigheidsgevoel. Ik was op mijn werk in Amsterdam en eindigde bijna als de loser zonder lift. Toch uiteindelijk met de vriend van iemand kunnen meerijden.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 19, 2018 / 6:07 pm

   Hihi, ja het was inderdaad een leuk alternatief! Fijn dat jij uiteindelijk ook veilig thuis bent gekomen ๐Ÿ™‚

 2. januari 19, 2018 / 5:55 pm

  Ik heb er niet heel veel last van gehad; ik was aan het werk, vond het alleen wel spannend om weer naar huis te gaan rijden aangezien de storm toen nog heel hevig bezig was. Maar ik ben veilig thuisgekomen, bij ons zijn er op de boerderij wel een paar dakpannen verdwenen en is het hondenhok niet helemaal compleet meer.. OEPS?

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 19, 2018 / 6:09 pm

   Oh, gelukkig heb je er weinig last van gehad. Snap dat het rijden wel spannend was! In de nacht van oud en nieuw waaide het ook best hard, toen vond ik het ook best eng om te rijden. Hier in Rotterdam is er ook een heel dak van een gebouw gewaaid, gelukkig bij jullie iets minder ๐Ÿ˜‰ Hoop dat alles goed is met de hond!

 3. januari 20, 2018 / 2:05 pm

  ik zat gelukkig thuis, maar het leek me ook echt een ramp op de weg. fijn dat zulke dingen dan ook gebeuren!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 20, 2018 / 5:15 pm

   Laat toch zien hoe veel de mens om elkaar geeft ๐Ÿ™‚

 4. januari 20, 2018 / 7:46 pm

  Ja bijzonder hรฉ! Ik hoefde gelukkig niet met de trein maar wel met de overvolle bus, bizar hoeveel mensen er eigenlijk dagelijks met de trein gaan! en dan mooi dat dan iedereen een klein beetje helpt als dat kan. Hopelijk gebeuren dit soort mooie momenten in de ‘mindere’ tijdens als het nodig is dit jaar vaker:).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 20, 2018 / 11:46 pm

   Inderdaad bizar! Daar sta je niet echt bij stil (tenzij je in de ochtend- of middagspits in de trein staat), hoeveel mensen er met de trein gaan! En de volgende dag was het gewoon best goed weer ๐Ÿ˜…

 5. januari 22, 2018 / 8:06 pm

  Ik vond het ook leuk om te zien dat het zo’n hit was die dag, dat zoveel onbekende mensen elkaar een lift gaven. Ik heb zelf gelukkig geen last gehad van de storm, heb er weinig van gemerkt toen ik naar het werk ging.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 23, 2018 / 10:42 pm

   Echt zo’n uitkomst! Als er weer eens zo’n treinprobleem is, denk ik dat dit wel weer zal helpen. Fijn dat je er zelf geen last van hebt gehad ๐Ÿ™‚

 6. januari 24, 2018 / 10:18 pm

  In Belgiรซ heeft het ook best wat gestormd, maar ik denk dat het in Nederland nog erger was. Ik moest die dag ook naar Amsterdam voor mijn nieuwe job en onze Thalys heeft er echt zo’n 2u langer over gedaan, haha, oeps! Begint goed ๐Ÿ˜‰

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 24, 2018 / 10:23 pm

   Oei, fijn begin van je nieuwe baan, hihi! Denk dat iedereen er die dag wel begrip voor had. Ik kon ook niet naar mijn colleges komen, doordat er niks reed ๐Ÿ˜…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.