Plan with me | mijn Moleskine 2018

Mijn eerste agenda is volgens mij een Donald Duckagenda geweest. Deze agenda gebruikte ik op de basisschool. Niet dat ik toen heel veel te doen had, maar ik vond het leuk om een agenda te hebben en hier de dingen in te schrijven die ik deed. Sinds die agenda gebruik ik elk jaar een papieren agenda. Ik kan ook echt niet zonder dit boekje. Laatst gebruikte ik mijn agenda misschien drie weken niet en ik moet toegeven dat

ik hierdoor allemaal afspraken vergat. Ik noteerde ze wel in mijn mobiel of computer, maar dit vergat ik dan. Mijn huidige agenda, een Moleskine XL 18 maanden agenda, loopt in december af. Tijd voor een nieuwe agenda dus!

Tijdens Black Friday ging ik naar de Bijenkorf om op de agenda-afdeling rond te kijken. Na lang gebladerd en rondgeneusd te hebben, koost ik uiteindelijk weer voor een Moleskine agenda. Dit keer niet de XL variant, die hadden ze niet, maar voor een ‘normale’ agenda.

Deze agenda heeft een A5 formaat, de helft van een A4. Het begint met een pagina waar je je persoonlijke gegevens in kunt vullen, zoals ongeveer elke agenda wel begint. Op de volgende twee bladzijdes staan de overzichten van 2018 en 2019. Zulke overzichten vind ik altijd wel fijn om te hebben. Als een maand voorbij is, zet ik er vaak een krul doorheen, zodat het duidelijk is welke maanden al zijn geweest en welke nog moeten komen.

Op de bladzijden na de jaaroverzichten is er op elke bladzijde een maandoverzicht van de maanden in 2018. Heel handig om belangrijke afspraken neer te zetten of om bijvoorbeeld een overzicht te maken van welke posts je wanneer wilt plaatsen op je blog 😉 Zo is het voor jezelf snel duidelijk welke dagen je al iets te doen hebt.

Daarna volgen er een aantal pagina’s die ik zelf heel onzinnig vind: wanneer er in welk land feestdagen zijn, een wereldkaart met de tijdzones erbij, een tabel met afmetingen, temperaturen (het verschil tussen Celcius en Fahrenheit) en iets met snelheid, een tabel met kledingmaten (dit vind ik dan wel handig als ik online kleding koop) en een bladzijde met alle landnummers.

Ook is er een bladzijde waar je neer kunt zetten wanneer je waarheen op vakantie gaat. Deze bladzijde gebruikte ik in mijn vorige agenda om mijn cijferlijst op te schrijven. In deze agenda ga ik de bladzijde wel gebruiken waar het voor bedoeld is. Zo hoop ik aan het eind van 2018 terug te kunnen kijken op een mooie lijst vol bestemmingen.

Dan volgen er nog een aantal bladzijden die je zelf kan pimpen (voor de creatievelingen onder ons) en dan begint eindelijk de agenda! In deze agenda heb je telkens ÊÊn hele bladzijde voor een dag. Dit vind ik heel handig, omdat ik dan veel schrijfruimte per dag heb. Het komt bij mij namelijk best vaak voor dat ik meer afspraken heb dan er schrijfruimte is. Ook kan ik zo overzichtelijk opschrijven wat ik in welke les ga doen. De laatste vijf pagina’s in deze agenda zijn bedoeld voor notities. Hier ga ik voortaan mijn cijferlijst bijhouden.

Aan het eind van de agenda zit nog een vakje met wat stickers die je kan gebruiken

Je krijgt er ook nog een aantal stickers bij, die achterin de agenda in een handig vakje zitten 🙂

Moleskine heeft veel verschillende varianten agenda’s en deze past voor komend jaar het best bij mij. Het zijn wel redelijk prijzige agenda’s, maar het geld zeker waard als je een papieren agenda gebruikt. Over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken. Ik vind dat dit merk daar zeker niet aan afdoet. De kaft wordt na een tijdje alleen iets minder mooi, maar dat is logisch als je ‘m dagelijks overal mee naartoe neemt en ‘m gebruikt.

Gebruik jij een (papieren) agenda?

X Marloes

10 Reacties

 1. november 29, 2017 / 10:16 am

  Echt een handige agenda! Ik gebruik er ook nog eentje. Heb een tijdje mijn gsm gebruikt als agenda, maar vond dat toch niet zo handig. Ik moet echt dat overzicht kunnen bewaren 🙂 En ik zet er ook reisbestemmingen in, haha, die pagina is al bijna vol, oeps!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 29, 2017 / 10:19 am

   Ik hoop dat mijn reisbestemminglijstje dit jaar ook lekker vol komt 😀

 2. november 29, 2017 / 3:09 pm

  ik heb al een agenda helaas, maar zit er over na te denken om een bullet journal te beginnen en een moleskine te kopen! heb er echt zin in, haha.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 30, 2017 / 9:50 pm

   Een bullet journal lijkt me ook echt heel leuk om te gebruiken!

 3. november 29, 2017 / 7:51 pm

  Leuk! Ik gebruik een bullet journal, wat voor mij echt ideaal werkt. Papieren agenda’s verwaarloos ik altijd maar sinds mei kijk ik dagelijks in mijn bullet journal. Ik gebruik daarvoor een Leuchtturm notebook, ben er erg blij mee!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 30, 2017 / 9:51 pm

   Het lijkt mij ook echt leuk om zo’n bullet journal te hebben! Ik kan alleen totaal niet tekenen, dus ben bang dat ik het totaal zou verpesten đŸ˜ŗ

 4. november 29, 2017 / 8:26 pm

  Vorig jaar had ik ook een Moleskine agenda. Vond hem wel fijn werken maar toch iets te basic. Daarna had ik een bujo en nu een Ban.do agenda.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 30, 2017 / 9:52 pm

   Jaaa, ik heb de agenda bij jou gezien! Die ziet er ook zo leuk uit 😀

 5. december 3, 2017 / 6:36 pm

  Ahhhh; ben benieuwd! Ga je een keer een plan with me maken? En ik had nog nooit de binnenkant een keer gezien dus ik vind het wel leuk; ben zelf niet zo van de moleskine agenda’s. Ik heb mijn keuze gemaakt voor aankomend jaar; maar dat komt vanzelf op mijn blog! HIHI

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   december 3, 2017 / 7:45 pm

   Jaaa, zal ik doen! Dat gaat wel pas in 2018 gebeuren, maar dat is ook al bijna 😱
   Oooh, ben benieuwd voor welke agenda je nou bent gegaan!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.