PET-scan is geen pretscan

Sevilla

Maandag was het tijd voor de PET-scan. Het laatste onderzoek voor ik de uitslag krijg. Het gesprek dat ik heb over de uitslagen van alle onderzoeken is vandaag namelijk om half elf. Ik ben zenuwachtig, maar blij dat ik waarschijnlijk te weten kom wat er met mij aan de hand is. Op het moment van schrijven staat de televisie aan en ik kijk naar de show van Jochem Myjer om mijn gedachten wat te verzetten. Maar goed, de uitslag is iets voor een andere keer. Ditmaal vertel ik over de scan.

Een, twee, tsjakka, onee

Ik wist dat ik een infuus zou krijgen, want er moest radioactieve stof mijn lichaam in worden gespoten. Weer zo’n nare naald in mijn arm. En deze arm (mijn rechterarm) deed nogal pijn. Toen ik vrijdag de punctie had moest er ook een infuus in mijn arm. Dit bleek uiteindelijk niet nodig te zijn en was er dus preventief in gezet. Nogal balen. De verpleegster dacht namelijk wel even het infuus in mijn arm te kunnen rammen wat nogal pijn deed. Een blauwe plek was erg zichtbaar en deed maandag nog steeds zeer.

Trombose-arm

Helaas mocht het infuus niet in mijn linkerarm geprikt worden. Daar zit namelijk trombose. Oh, wat was ik weer bang. Ik was vergeten het knuffeltje mee te nemen om in te kunnen bijten. De verpleger was gelukkig aardig en geduldig. Terwijl hij het infuus in mijn arm zette, kauwde ik hard op mijn vest en keek ondertussen naar mijn vriend. Het infuus hoefde er ‘maar’ zo’n tien minuten in te zitten, want dan zat de stof wel in mijn lichaam. Mijn vriend stond erbij toen ik het infuus in mijn arm kreeg. Heel fijn, want hij probeerde mij af te leiden en te kalmeren. Voor zover dat lukte.

Qmusics foute liedjes

Toen moest ik een uur stil zitten in een stoel. Ik was helemaal alleen, mocht bewegen noch praten. De radio was wel wat harder gezet. De foute hits op Qmusic kwamen vrolijk voorbij in de ochtend. Af en toe moest ik mijn best doen om niet hard mee te zingen. Ironisch genoeg kwamen onder andere de Bee Gees met Stayin’ Alive voorbij. Ook passeerden Guus met Tranen gelachen en de gasten van Mannenkoor Karrespoor met Mooi man de revue. Zo vermaakte ik me wel een uur.

Scannen

Om kwart voor elf werd ik opgehaald om een half uur door de scanner te gaan. Ik moest mijn bril af doen en mocht geen metaal in mijn kleding hebben. Goed voorbereid ging ik liggen. Ik sloot mijn ogen. Moe van alle onderzoeken die ik al had gehad. En ik dacht aan wat er nog zou kunnen komen. Verder had ik nog wat liedjes van Qmusic in mijn hoofd. Een paar keer werd ik door de scanner gehaald om vervolgens heel langzaam nog eens gescand te worden. Op een gegeven moment kwam er iemand naar mij toe om te vertellen dat de scan goed was gegaan. Ik liep naar de wachtkamer waar mijn vriend op mij wachtte. We gingen naar huis en ik kon eindelijk wat eten na een ochtend nuchter te zijn geweest.

Liefs,

Marloes

14 Reacties

 1. januari 2, 2020 / 7:56 am

  Ik vind het allemaal zo heftig voor je, wat je deze dagen/weken meemaakt. En de angst voor naalden maakt het allemaal nog een beetje extra moeilijk. Heel veel sterkte vandaag bij het gesprek met de uitslagen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 2, 2020 / 8:06 am

   Heel lief van je! Dankjewel 🤗

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 3, 2020 / 11:02 am

   Dankje!

 2. januari 2, 2020 / 12:18 pm

  Veel sterkte vandaag! Hopelijk heb je ondertussen duidelijkheid gekregen wat er met je aan de hand is, en misschien nog wel belangrijker wat er aan gedaan kan worden!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 3, 2020 / 11:01 am

   Dankjewel!

 3. januari 2, 2020 / 1:04 pm

  Ik leef echt met je mee en hoop dat je snel duidelijkheid krijgt, zodat je (hopelijk!) niet meer van die nare onderzoeken moet ondergaan. Nog heel veel goede moed gewenst!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 3, 2020 / 11:01 am

   Het doet me goed om dat te horen. Dankjewel!

 4. Iris Fiets
  januari 2, 2020 / 3:19 pm

  Ik ben zo trots op je!

 5. januari 6, 2020 / 10:45 am

  Jeetje, wat heftig allemaal. Ik kan niet op je blog van vandaag reageren (ik weet niet of dat bewust is of niet), maar je ziekenhuisblogs stonden nog op mijn lijstje om in alle rust even te lezen en op te reageren. Ik wil je heel veel sterkte wensen met alles!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 6, 2020 / 10:50 am

   Ojee, dat was niet bewust gedaan. Bedankt dat je me daarop attendeert. Dankjewel!

 6. januari 6, 2020 / 12:49 pm

  Jeetje Marloes…echt een hele dikke knuffel voor jou xxxx

 7. Piet van 't Zelfde
  juni 25, 2020 / 8:58 pm

  Ik ga de derde juli door de pet ct-scan voor prostaatkanker onderzoek.
  Bedankt dat ik nu weet hoe het gaat,

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 26, 2020 / 7:46 am

   Heel veel succes met je traject, Piet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.