Persoonlijke update #2 | Scriptiepresentatie, studeren en werk

Oh, man, wat heb ik het de laatste tijd druk. Ik zit in de laatste fase van mijn studie en tegelijkertijd is het schooljaar bijna afgerond. Dit betekent dat ik naast opdrachten van mijn studie ook verdrink in het nakijkwerk. Het betekende dat ik af en toe geen energie meer had om te bloggen. Mijn knieblessure (die gelukkig over is!!!) hielp ook niet echt mee. Ik kon niet echt sporten, waardoor ik met veel stress bleef lopen. Maar wat zorgde dan voor al die stress?

Mijn scriptie
Op het moment dat deze blogpost online komt, slaap ik hopelijk nog een uurtje. Vandaag mag ik van tien over negen tot half tien mijn scriptie presenteren. Dit betekent dat mijn scriptie is goedgekeurd; ik moet alleen nog een goede presentatie geven. Dus ik plaats of vandaag nog een blije foto op Instagram met dat ik mijn scriptie heb afgerond, of niks (maar ik blijf positief, haha). Ik snap echt waarom mensen slapeloze nachten hebben door deze verschrikking. Begrijp mij niet verkeerd, ik vond het over het algemeen leuk om dit onderzoek uit te voeren. Op andere dagen kon ik wel huilen van alle stress. Ach, dat kan studeren nou eenmaal met zich meebrengen, denk ik dan zo.

Andere studeerzaken
Afgelopen vrijdag leverde ik twee dossiers in voor een vak dat ik een tijd geleden besloot links te laten liggen. Collega’s zagen mij toentertijd vermoeid rondlopen op het werk en zeiden dat ik teveel hooi op mijn vork nam. Dat was het moment dat ik de opdrachten voor mijn vakken even liet voor wat ze waren en mij alleen richtte op het schrijven van mijn scriptie en afstudeerdossier. Toen ik meer energie kreeg (en wat minder stress ervoer) begon ik toch aan het schrijven van deze dossiers. Momenteel moet ik de cijfers van dit vak nog terug krijgen. Ook moet ik helaas nog een lastige toets in augustus herkansen. Maar als ik dat allemaal haal, ben ik begin september afgestudeerd! Ik hoop heel erg dat dit lukt.

Eerste jaar voor de klas
Dit jaar kreeg ik een aanstelling als docent Nederlands op de middelbare school waar ik vorig jaar stage liep. Het betekende dat ik geheel zelfstandig les moest geven aan drie klassen en de volle verantwoordelijkheid over deze leerlingen binnen mijn klaslokaal had. Ik moet eerlijk bekennen dat ik aan het begin van het schooljaar nooit had verwacht dat ik dit zou overleven. Het is toch wel spannend om echt les te geven, zonder begeleider. Gelukkig kan ik zeggen dat ik na volgende week vrijdag mijn eerste jaar geheel zelfstandig voor de klas heb volbracht. Komend jaar start ik op een andere school (spannend!!!), veel dichterbij huis. Ik ben heel benieuwd naar mijn nieuwe collega’s en de leerlingen.

Deze zomer
Nog even de laatste toetsen nakijken en vergaderen, maar dan mag ik toch echt genieten van mijn welverdiende vakantie. Al is deze korter, doordat ik nu als laatste vakantie heb en mijn nieuwe werk als eerste vakantie heeft, kijk ik uit naar elke dag waarop ik kan relaxen (en natuurlijk leren voor die toets). Mijn vriend en ik gaan niet op vakantie. Wel ga ik samen met vriendinnen nog een weekend weg. Verder heb ik zin om wat boeken te lezen en veel blogs te schrijven.

Wat heb jij deze zomer op de planning staan?

Liefs,
Marloes

12 Reacties

 1. juli 8, 2019 / 7:17 am

  Wat heerlijk zou het zijn, als je studie helemaal af is in september. Studie kan zo’n drukte in je hoofd (en ook gewoon in je leven;)) geven. Succes met je presentatie straks!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 8, 2019 / 1:33 pm

   Inderdaad! Ik hoop dat het gaat lukken. Geeft veel drukte in mijn hoofd en leven.
   Nog bedankt! Scriptie is afgerond 🙂

 2. juli 8, 2019 / 7:56 am

  Oeh, bijna afgestudeerd dus! Ik ga voor je duimen. Een zomer lekker thuis kan zo fijn zijn, dan kun je ook echt wel even lekker opladen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 8, 2019 / 1:32 pm

   Ja! Hopelijk ergens begin september. Dankje <3 Ja, precies. Kan ik ook bijvoorbeeld fietstochten maken hier in Brabant.

 3. juli 8, 2019 / 5:04 pm

  Die vakantie is zeker verdiend! Gefeliciteerd met het bjina afstuderen, dat die scriptie binnen is, is vast een fijne manier om de zomer in te gaan.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 15, 2019 / 7:55 am

   Jaaa, een heel fijne manier! Alleen nog even die toets halen eind augustus…

 4. juli 8, 2019 / 6:34 pm

  Zo’n studie afronden is nog een heel gedoe. Maar ik zag op Instagram voorbij komen dat je de presentatie inmiddels hebt gehaald! Hopelijk gaat het met de toets in augustus ook lukken. Heel veel succes alvast met je nieuwe baan! En geniet van alle heerlijke zomerplannen, dat is helemaal verdiend!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 15, 2019 / 7:55 am

   Pffff, nou, inderdaad! Ja, klopt 🙂 Ik hoop het ook. Dankjewel.

 5. juli 11, 2019 / 10:12 am

  Leuk om te lezen, ik ga voor je duimen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 15, 2019 / 7:56 am

   Dankje! 🙂

 6. juli 13, 2019 / 1:28 pm

  Pff ik heb nooit een scriptie hoeven schrijven maar ken de stress van mensen om me heen. Zoveel die daar uitvielen. Veel sterkte voor je toets, ik hoop dat de vlag binnenkort uit mag.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juli 15, 2019 / 7:56 am

   Oeh, heb jij even geluk, haha! Dankje, ik hoop het ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.